duna művészegyüttes

2024 június 17., 10:00
Tánc ajánló Szerző: (x)

A Duna Művészegyüttes legvirtuózabb koreográfiáiból válogat a Nemzeti Táncszínház Táncparkjában

Július 12-én 20:30-tól Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison lép fel Duna fergeteges című válogatásműsorával a Duna Művészegyüttes.
2024 május 13., 09:50
Tánc ajánló Szerző: (x)

Petőfi költészetét idézi meg a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Múzeum kertjében

A magyar ifjakhoz, avagy virág vagy te, hazám ifjúsága címmel Petőfi Sándor előtt tisztelegve a költő forradalmi és szerelmi verseinek hangulatait, gondolatait, az ifjúsághoz szóló üzeneteit a Duna Művészegyüttes főszereplésével idézik meg június 7-én.
2024 április 19., 10:10
Tánc ajánló Szerző: (x)

A Duna Művészegyüttes Székelykapu című nagy sikerű premierjét májusban is láthatja a közönség a Müpában

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, a Müpa Fesztivál Színházában mutatta be legújabb előadását a Duna Művészegyüttes április 6-án. A Székelykapu című produkció inspirációs centrumában a szimbólumokban gazdag kapu áll.
2023 december 5., 09:50
Tánc ajánló Szerző: (x)

A Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciója a Nemzeti Táncszínházban

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című kortárs néptáncszínházi előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes. A produkcióban közreműködik Vecsei H. Miklós és az Etnofon Zenei Társulás.
2023 október 5., 10:15
Tánc ajánló Szerző: (x)

Újra a Duna-menti népek táncait viszi színpadra a Duna Művészegyüttes

A Duna Művészegyüttes a tavalyi, jubileumi évüket lezárva vitte színpadra A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén című előadásukat, mely a Duna-menti népek táncait mutatta be a Szent Efrém Férfikar közreműködésével. Most október 28-án láthatja újra a közönség a Nemzeti Táncszínházban.
2023 szeptember 8., 15:45
Tánc ajánló Szerző: (x)

Új bemutatóra készül a Duna Művészegyüttes

Apák és fiak – Táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán címmel készíti legújabb előadását a Duna Művészegyüttes, a produkciót szeptember 21-én 19 órától a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség.
2023 augusztus 17., 11:10
Tánc ajánló Szerző: (x)

A Duna Művészegyüttes a szabadkai Interetno Fesztiválon vendégszerepel

A szabadkai Interetno Fesztiválon Magyar Táncképek című válogatásműsorával vendégszerepel a Duna Művészegyüttes augusztus 24-én. A folklórelőadás műsorát a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató, feldolgozó koreográfiák alkotják.
2023 július 31., 09:50
Tánc ajánló Szerző: (x)

Augusztusban az Újszegedi Szabadtéri Színpadon láthatjuk a Duna Művészegyüttes Héttorony című előadását

Az együttes produkciójával arra vállalkozik, hogy a tánc nyelvén fogalmazza meg Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész gondolkodásmódját, műveinek komplexitását. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az évad legjobb művészi produkcióit díjazta a Radnóti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Színház, ahol Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, valamint kihirdette a következő új bemutatóit.
Klasszikus

„Emberi kapcsolat nélkül nem lehet tanítani” – interjú Szecsődi Ferenccel

Kortárs vonóshangszer-kiállítással nyílik meg A magyar hegedű ünnepe június 22-én délelőtt az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A kétnapos összművészeti esemény idén összekapcsolódik Szecsődi Ferenc hetvenedik születésnapi ünneplésével.
Könyv

Tarolt a Semmelweis a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Huszonkét kategóriában hirdettek nyertest hazánk legnagyobb filmes szemléjén. Koltai Lajos Semmelweis című történelmi drámája összesen hat – köztük a legjobb film és a legjobb rendező – kategóriában diadalmaskodott.
Vizuál

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A döntést Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter jóváhagyásával jelentette be.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 

Nyomtatott magazinjaink