Edu-Art

15. Őszi Kulturális Fesztivál Szeged

2010.10.05. 12:26
Ajánlom
Szeged a napfényen kívül az ifjúság városa is, ahol az egyetemistáknak saját összművészeti fesztiváljuk is van.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája által szervezett, nagy hagyománnyal bíró Őszi Kulturális Fesztivál a legkülönfélébb programokat vonultatja föl. A fesztivál egyúttal betekintést nyújt az egyetemisták színes életébe, hiszen a kulturális események, előadások, kiállítások, koncertek térben és időben is követik az egyetemisták életritmusát: kulturális helyszíneken, szórakozóhelyeken és vendéglátóhelyeken zajlanak a programok, s csak kevés kezdődik közülük 15 óra előtt.

Egy kis kedvcsináló programokból: utcazenész-találkozó, komolyzenei koncertek, olvasást népszerűsítő játékok, Oscar-díjas mozifilmek, kiállításmegnyitók, hagyományőrző bemutató, nemzetközi klímavédelmi program, hippi-est, könnyűzenei koncertek, táncház, sakk-klub, közönségtalálkozó, borkóstoló, színházi előadások, beszélgetések, zenei tehetségkutató, egyetemista nap a REÖK-ben és a Nemzeti Színházban, tudományos előadások, füvészkerti séta, dumaszínház, gyógytea-est, és még messze nem lenne vége a felsorolásnak, ha az összes programot ide akarnánk gyűjteni. Ember legyen a talpán, aki választani tud, hogy melyik programot hagyja ki, és melyikeket részesíti előnyben!

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Klasszikus

Amerikai minimalizmus magyar nézőpontból – kötet jelent meg a 180-as Csoportról

A hiánypótló alkotást Dargay Marcell hangsúlyosan zeneszerzői nézőpontból írta meg, fókuszában az experimentális művészcsoport alkotásainak elemzése áll.
Vizuál

Latin-Amerika legjobb filmjei érkeznek az Urániába

Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia, Peru és Venezuela filmjei mutatkoznak be a magyar közönségnek a 2. Latin-Amerikai Filmnapok során. A kínálat a politikai thriller műfajától a vígjátékon át a zenés dokumentumfilmig ível.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.