Edu-Art

15. Őszi Kulturális Fesztivál Szeged

2010.10.05. 12:26
Ajánlom
Szeged a napfényen kívül az ifjúság városa is, ahol az egyetemistáknak saját összművészeti fesztiváljuk is van.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája által szervezett, nagy hagyománnyal bíró Őszi Kulturális Fesztivál a legkülönfélébb programokat vonultatja föl. A fesztivál egyúttal betekintést nyújt az egyetemisták színes életébe, hiszen a kulturális események, előadások, kiállítások, koncertek térben és időben is követik az egyetemisták életritmusát: kulturális helyszíneken, szórakozóhelyeken és vendéglátóhelyeken zajlanak a programok, s csak kevés kezdődik közülük 15 óra előtt.

Egy kis kedvcsináló programokból: utcazenész-találkozó, komolyzenei koncertek, olvasást népszerűsítő játékok, Oscar-díjas mozifilmek, kiállításmegnyitók, hagyományőrző bemutató, nemzetközi klímavédelmi program, hippi-est, könnyűzenei koncertek, táncház, sakk-klub, közönségtalálkozó, borkóstoló, színházi előadások, beszélgetések, zenei tehetségkutató, egyetemista nap a REÖK-ben és a Nemzeti Színházban, tudományos előadások, füvészkerti séta, dumaszínház, gyógytea-est, és még messze nem lenne vége a felsorolásnak, ha az összes programot ide akarnánk gyűjteni. Ember legyen a talpán, aki választani tud, hogy melyik programot hagyja ki, és melyikeket részesíti előnyben!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.