Edu-Art

A Cimbalom Világszövetség Kongresszusa

2011.05.17. 10:15
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. május 20.

A Cimbalom Világszövetség 2011-ben ünnepli 20. évfordulóját, ezért a tagság döntése alapján az alapító országban, Magyarországon kerül megrendezésre a soros összejövetel.

A kongresszus célja a tagság találkozása, döntések hozatala a Szövetség működéséről, az országok delegációinak bemutatói hazájuk cimbalmos kultúrájából, ismeretek, információk cseréje és szerzése, a hangszer népszerűsítése. A tagság által a kongresszus idején tartott koncertek, előadások és az árusításokkal egybekötött kiállítások nyitottak a nagyközönség számára. A 11. kongresszus fő témája a Szövetség 20 éves munkája eredményének bemutatása, a hangszer kultúrájának integrációja.

A kongresszus helyszíne: Vigyázó Sándor Művelődési Ház

Részvételi díjak:
- a kongresszus teljes idejére tagoknak és hozzátartozóiknak: 90 EUR/ 24300 Ft/fő.
- a kongresszus teljes idejére nem tagoknak: 180 EUR/ 48600 Ft/fő.
A részvételi díj magában foglalja az utazást a szállás és a helyszín között, napközbeni ingyenes frissítőt (kávé, tea, víz), az előadáshoz szükséges alapvető kellékeket, a kiállítóknak 4 m2 területet (aki ennél többet igényel, külön kell megfizetni), és belépőjegyet valamennyi programra, valamennyi közös programon való részvételi lehetőséget, kongresszusi kiadványokat.
A koncerten és előadásokon való aktív részvételt csak a tagságnak tudnak biztosítani. Akik nem tagok, csak látogatóként vehetnek részt a koncerteken és előadásokon. A kiállítók lehetnek tagok és nem tagok.

A jelentkezési határidőt követően követően csak passzív részvételre lehet jelentkezni.

Letölthető anyagok:

Részletes információ
Jelentkezési lap

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.