Edu-Art

A jövő zongoristája

2011.09.20. 13:01
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi előkészítő tanfolyamot hirdet 17-30 év közötti zongoristák számára.

A tanfolyam során a Zeneakadémia nemzetközi hírű zongoratanáraitól vehetnek órát a hallgatók (minden alkalommal más tanártól), így alaposan megismerhetik az ország legmagasabb szintű szakmai műhelyét. A tanfolyam 8 hónapon át 2011 októberétől 2012 május végéig tart, havonta 1 alkalommal két óra (2x45 perc) időtartamban. Az órákat hétvégén tartják előre egyeztetett, egyénileg meghatározott órabeosztás alapján.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a zongora felvételire jelentkezők átlagosan 10-20%-a került be a Zeneakadémiára. A most induló felvételi előkészítő tanfolyamra jelentkezők esélye jócskán megnövekszik, hiszen tanfolyam során megszerzett extra tudással felkészültebben vághatnak neki a nagy kihívásnak, a felvételi vizsgának. (A siker persze nem garantált!)

A tanfolyam 8 hónapon át 2011 októberétől 2012 május végéig tart, havonta 1 alkalommal két óra (2x45 perc) időtartamban.  Az előkészítő tanfolyam díja 120.000 Ft, mely két részletben, egyenlő arányban fizetendő (szemeszterenként 60-60 ezer forint).

A felvételi előkészítőre jelentkezhet minden 17 és 30 év közötti zongorista aspiráns, aki BA illetve MA képzésre a Zeneakadémiára ill. az ország bármely zenei egyetemére felvételi vizsgát tervez.

Jelentkezni 2011. október 15-ig lehet rövid szakmai önéletrajzzal a Billentyűs és ütőhangszerek Tanszéke adminisztrátoránál, Szabó Ágnesnél a következő email címen: szabo.agnes@lisztakademia.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Klasszikus

Miért szép a cselló? Márkus Ágnes válaszol

Hangszertár című sorozatunkban ezúttal a csellót mutatjuk be Márkus Ágnes segítségével, aki Saint-Saëns egy jól ismert műrészletét is előadja.
Színház

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Klasszikus

Elhunyt Lakatos György, a Gundel és a Hilton legendás prímása

A muzsikust 76 éves korában érte a halál, temetéséről a család később ad tájékoztatást – írja a turizmus.com.
Vizuál

Kincsek Kolozsvárról

Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-muzeológusa ezúttal egy tisztes polgári vállalkozót, Kolozsvár egykori társas életének fontos alakját idézi meg: az első könyvkiadót Erdélyben, aki honoráriumot fizetett a szerzőinek.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.