Edu-Art

A jövő zongoristája

2011.09.20. 13:01
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi előkészítő tanfolyamot hirdet 17-30 év közötti zongoristák számára.

A tanfolyam során a Zeneakadémia nemzetközi hírű zongoratanáraitól vehetnek órát a hallgatók (minden alkalommal más tanártól), így alaposan megismerhetik az ország legmagasabb szintű szakmai műhelyét. A tanfolyam 8 hónapon át 2011 októberétől 2012 május végéig tart, havonta 1 alkalommal két óra (2x45 perc) időtartamban. Az órákat hétvégén tartják előre egyeztetett, egyénileg meghatározott órabeosztás alapján.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a zongora felvételire jelentkezők átlagosan 10-20%-a került be a Zeneakadémiára. A most induló felvételi előkészítő tanfolyamra jelentkezők esélye jócskán megnövekszik, hiszen tanfolyam során megszerzett extra tudással felkészültebben vághatnak neki a nagy kihívásnak, a felvételi vizsgának. (A siker persze nem garantált!)

A tanfolyam 8 hónapon át 2011 októberétől 2012 május végéig tart, havonta 1 alkalommal két óra (2x45 perc) időtartamban.  Az előkészítő tanfolyam díja 120.000 Ft, mely két részletben, egyenlő arányban fizetendő (szemeszterenként 60-60 ezer forint).

A felvételi előkészítőre jelentkezhet minden 17 és 30 év közötti zongorista aspiráns, aki BA illetve MA képzésre a Zeneakadémiára ill. az ország bármely zenei egyetemére felvételi vizsgát tervez.

Jelentkezni 2011. október 15-ig lehet rövid szakmai önéletrajzzal a Billentyűs és ütőhangszerek Tanszéke adminisztrátoránál, Szabó Ágnesnél a következő email címen: szabo.agnes@lisztakademia.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Vizuál

Mutatjuk, hol találja a ma 75 éve elhunyt Róth Miksa alkotásait!

Sőt, galériánkban azokat az enteriőröket is, amelyek már elpusztultak. Róth elsőként ismerte fel a monarchiában a Tiffany-üveg alkalmazásában rejlő lehetőségeket, és mesteri szintre emelte az üvegművészetet. 1944. június 14-én halt meg Róth Miksa üvegfestő és üvegmozaik-készítő.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Könyv

Simon Márton nyitotta meg a 90. Ünnepi Könyvhetet Budapesten

Simon Márton költő ünnepi beszédével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok csütörtök délután a Duna-korzón, Budapesten.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.