Edu-Art

A Káva Kulturális Műhely felhívása műhelymunkára

2011.05.05. 11:02
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. május 15.

A Káva Kulturális Műhely meghirdeti az első "Résztvevő Színháza" műhelymunkát.

Időpontja: 2011. július 19-22.
Helyszíne: MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy J. utca 17.)
A műhelymunka munkanyelve: magyar

A műhelymunka vezetői: Bori Viktor, Gyombolai Gábor, Romankovics Edit, Takács Gábor

A műhelymunka témája: a Káva Kulturális Műhely munkamódszerének, alkalmazott színházi és drámapedagógiai elméletének, gyakorlati elemeinek megismertetése, átadása, az alkalmazott elemekről való közös gondolkodás. Mit jelent(het) a gyakorlatban a néző bevonása és az interaktív színház? A Káva Kulturális Műhely 1994-ben kezdte munkáját, 1997 őszétől vált teljesen önállóvá. A társulat Budapest első és Magyarország legnagyobb színházi nevelési társulata, magas szakmai színvonalon, elismerten működő, hazai és nemzetközi programokat bonyolító professzionális drámapedagógiai és színházi műhely. A társulat munkatársai Magyarország legtapasztaltabb szakemberei közé tartoznak a dráma, a színházi nevelés és a civil menedzsment területén.

A részvétel feltételei:
- hiánytalanul kitöltött adatlap (az adatlap letölthető a http://www.kavaszinhaz.hu/ főoldaláról),
- minimum 1 éves szakmai gyakorlat a színház és/vagy a drámapedagógia bármely területén.

Díja: 40.000 Ft / fő. A műhelymunka díja nem tartalmazza az étkezést és a szállás költségeit (ezeket a képzés résztvevőinek egyénileg kell megoldaniuk).

Jelentkezési határidő: a hiánytalanul kitöltött adatlapot 2011. május 15-ig kell elküldeni a takacs.gabor@kavaszinhaz.hu címre. (A műhelymunka díját csak a résztvevői névsor véglegesítése után, külön értesítés alapján kell befizetni.)

A műhelymunka létszáma: min. 10, max. 20 fő. A műhelymunka nem akkreditált képzés, elvégzéséről oklevelet kapnak a résztvevők. A program a MU Színház támogatásával, a résztvevők és a Káva Kulturális Műhely hozzájárulásával valósul meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.