Edu-Art

A Komédia Éve 2012 - előadóművészeti pályázat

2011.12.31. 10:12
Ajánlom
Előzetes jelentkezés határideje: 2012. január 10.

A Puchner Birtok (Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok) pályázatot hirdet előadó-művészeti produkciók bemutatására a 2012-es évben.

Várnak minden olyan produkciót (vásári, akár népi komédiát, gyerekeknek szóló előadást, bábelőadást, felnőtt bábelőadást, bábkomédiát, zenés produkciót, csoportos vagy egyéni előadót), amely szórakoztató hangvételű, humoros, kacagásra ingerlő és nem igényel komolyabb technikai feltételeket, ami akár szabadtéren vásári hangulatban, akár belső térben eljátszható. További műfaji vagy játékmódbeli megkötés nincs. A produkciók maximális időtartama 70 perc lehet. Előny, de nem feltétel ha a helyszín vagy témaválasztás alkalmazkodik középkori városunk környezetéhez, hangulatához. Egy társulat több produkcióval is jelentkezhet.

A szervezők a beküldött felvételek alapján döntik el, mely produkciók kerülnek majd bemutatásra a birtok közönsége előtt 2012. április 1. és augusztus 30. között. A bemutatott előadások közül a nyár végére kiválasztják a három legjobbat, melyeket újra meghívnak bemutatásra, egy nyár végére tervezett díjátadás keretében. A Puchner Birtok vállalja a kiválasztott produkciók igazolt utazási költségét 30.000 forint összegig.

Helyszín:
A kiválasztott produkciók az előzetes bejáráson maguk választhatják ki a játékteret a birtok teljes területén. A helyszínről fényképek és további információ a www.elmenybirtok.hu internet címen találhatók.

Díjazás:
A kiválasztott produkciókat három kategóriába sorolják, mely kategóriákat a beérkezett pályázatok alapján határozzák meg. Minden kategóriában a három legjobb előadás a nyár végére jutalomban részesül.
1. helyezett 300.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.
2. helyezett 200.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.
3. helyezett 100.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.

Elbírálás:
A beérkezett pályázatok meghívását és az itt bemutatásra került produkciók díjazását a Puchner Birtok saját hatáskörben szubjektíven bírálja el.

Jelentkezés:
Az előzetes jelentkezés feltétel, melyet e-mailben a kiraly.robert@elmenybirtok.hu címre várnak, a mellékelt jelentkezési lap adatainak hiánytalan visszaküldésével. Az e-mail tárgya „Jelentkezés – A komédia éve 2012” legyen. Az előzetes jelentkezés után, a megadott határidőn belül, postai vagy egyéb úton videó felvételt kérnek minden nevezett produkcióról értékelhető minőségben, szabvány DVD formátumban. A jelentkezés a videó felvétel beérkezésekor válik érvényessé. A felvételhez mellékelni kell a végleges jelentkezési lapot. A borítékon kérik feltüntetni: „A komédia éve 2012”
Azokat a pályázatokat tekintik érvényesnek, amelyeknek az előadásról készült felvétele a pályázati határidőn belül megérkezik, és a szervezők biztosítani tudják a kért technikai és tárgyi feltételeket. A beküldött felvételeket megtartják a későbbi meghívás lehetőségét fenntartva, és harmadik félnek nem adják ki.

Előzetes jelentkezés határideje: 2012. január 10.

A videó felvétel beküldésének és a jelentkezés véglegesítésének határideje: 2012. február 15.

A pályázatról folyamatos tájékoztatás a pályázat facebook oldalán található:
facebook.com/akomediaeve2012

Jelentkezés és információ:
Király Róbert
e-mail: kiraly.robert@elmenybirtok.hu
telefon: +36 30 230 4553

A jelentkezési lap letölthető ide kattintva.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.