Edu-Art

A legjobb kamarazene-csoportok

2012.03.16. 16:34
Ajánlom
Az immár kilencedik alkalommal megrendezett Országos Dohnányi Ernő Kamarazene-találkozó és -versenyen a legjobb húsz felsőfokon tanulókból alakult kamaracsoport mérte össze tudását.

A 2012. március 3-4. között Debrecenben megrendezett seregszemle a magyar zenei felsőoktatás egyik legnívósabb kamarazenei megmérettetésére, melyre az ország minden pontjáról (Győr, Pécs, Miskolc, Szeged, Debrecen, Budapest) érkeztek hallgatók. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, de végül az elhangzott húsz produkcióból hatot tartott méltónak arra, hogy a gálán szerepeljen, s a nívódíjak mellett mindössze egy kiemelt díjat osztott ki. Devich Sándor zsűrielnök munkáját Drahos Béla fuvolaművész és Hargitai Imre zongoraművész segítette. A kiemelt díjat a 2011-es versenyhez hasonlóan a Nyári Kvartett (Nyári László - I. hegedű, Guttmann Mátyás - II. hegedű, Berki László - brácsa és Balázs István - gordonka - képünkön) érdemelte ki, ők Dohnányi Desz-dúr vonósnégyesének I. tétele mellett Bella Máté Tanulmány című darabját játszották, mellyel a zsűritagok mellett a közönséget is lenyűgözték.

Nívódíjat kaptak:

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Mézes Mátyás - hegedű, Revóczky Ottília - hegedű, Krähling Dániel - brácsa,Miski Anett - gordonka

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
Molnár Andrea - blockflöte, Lovas Márta - hegedű, Lachegyi Anna - gordonka, Ablonczy Bertalan - csembaló
Ződi Anita - hegedű, Guttman Ábel - gordonka, Szabó Miklós - zongora

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete
Kálmán Kinga - hegedű, Kálmán Izabel - hegedű, Kovács Szilvia - brácsa, Dömötör Krisztina - cselló
Horváth Szimonetta - hegedű, Kálmán Izabel - hegedű, Kovács Szilvia - brácsa, Kirkósa Tamás - gordonka, Barcza Beáta - zongora

Széchenyi István Egyetem Varga Tibor ZMI 
Kovács Kinga - fuvola, Halmai Bianka - hegedű, Lipták-Pikó Zsuzsanna - brácsa, Zanathy-Pintér Márk - gordonka
Kutasi Borbála - hegedű, Jenvay Dóra - gordonka, Sotkó Eszter - zongora

A Debreceni Egyetem rektorának KÜLÖNDÍJA: 
Lachegyi Anna - gordonka (Debrecen)

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar dékáni KÜLÖNDÍJA:
Tuzson Edina - hegedű (Szeged), Szombati Julianna - zongora (Szeged) 

További KÜLÖNDÍJAK (kiemelkedő egyéni teljesítményekért): Molnár Ildikó - klarinét (Debrecen), Vajda Barnabás - hegedű (Miskolc), Kovács Szilvia - brácsa (Pécs), Lipták-Pikó Zsuzsanna - brácsa (Győr).

Gratulálunk!

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Kihirdették a színikritikusok a legjobb színészi alakítás díjazottját

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Béres Márta kapja a legjobb színészi alakítás díját, az Anna Karenina című előadás címszerepéért.
Vizuál

5+1 filmújdonság könnyű nyári estékre

Régen volt ilyen bőséges kínálat nyáron a mozikban, sőt őszre is számos filmbemutatót ígérnek a forgalmazók. Könnyű, nyári estékhez gyűjtöttünk össze néhány új filmet, amelyeket a kertmozik műsorán is érdemes keresgetni.
Zenés színház

Szirtes Tamás újra pályázik a Madách Színház igazgatói posztjára

Továbbra is a Madách Színház élén maradna a teátrum jelenlegi igazgatója, Szirtes Tamás, ezért beadta a pályázatát a posztra - adta hírül az Index.
Klasszikus

Összművészeti esttel emlékeznek a legendás bűvészre

Rodolfo születésének 110. évfordulója alkalmából, augusztus 8-án Zene+Bűvölet címmel rendeznek összművészeti estet a Várkert Bazárban, ahol fellép a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Junior Prima Díjas zongoraművész, Vida Monika Ruth.
Könyv

A könyvek lapjain elevenedik meg Dante alakja

Az itáliai mester halálának évfordulója alkalmából Dante 700 címmel nyílik régi, muzeális könyveket is bemutató kiállítás július 30-án a szegedi Somogyi könyvtárban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.