Edu-Art

A Miraculum kórus újabb csodákra készül

2016.04.28. 11:37
Ajánlom
A Kecskeméti Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusának 46 ifjú énekese április 28-án hosszabb külföldi turnéra indul.

Először Belgiumba utaznak, a 64. „European Music Festival for Young people” fesztiválra. 22 ország közel 100 kórusa találkozik itt egymással - hazánkat a Miraculum mellett a Pécsi Egyetemi Kórus képviseli. A Neerpelt városában kétévente megrendezésre kerülő kórusfesztiválon 2002 óta vesznek részt, eddig mindig kiemelkedő eredményt értek el. A nehéz kötelező műves versenyprogram mellett két koncertet adnak Neerpeltben és Overpeltben. Az iskolai kórus állandóan változó tagságának ez az első komolyabb külföldi bemutatkozása. Ottlétük megvalósításához nagyban hozzájárult a „Steunfonds Muziek en Jeugd” segítsége.

Miraculum Gyermekkórus

Miraculum Gyermekkórus

Innen Németországba indulnak tovább - még tavalyi nyáron meghívást kaptak a „3. Kinder- und Jugendchorfestival "StimmenKlangRaum" in Weimar” fesztiválon való részvételre. Hosszú munkával sikerült „összekötni” ezt a két, külön – külön is nagy kihívást jelentő programot. Így május 8-ig két német és egy olasz kórus mellett a kecskeméti fiatalok is a weimari Schola Cantorum vendégszeretetét élvezhetik.

A programok szakmai előkészítője és művészeti megvalósítója Durányik László karnagy, zongorakísérőként Seres József járul hozzá a minőségi megszólaláshoz. Szeretnék, ha eredményeikkel - ami mögött rengeteg munka van – ismét öregbíthetnék Kecskemét jó hírnevét, elismerést szerezhetnének a Kodály-módszernek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Klasszikus

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.
Jazz/World

Női energiáktól pezseg a Jazztavasz

A május 3. és 5. között zajló Jazztavaszon idén három hölgy közvetíti a jazz iránti szenvedélyt – ezúttal basszusgitáron, szaxofonon, illetve énekhanggal.
Klasszikus

Kínába vitte Balázs János Bartók III. zongoraversenyét

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a Csiangszui Nemzetközi Zenei Fesztivál programját a kínai Nankingban Balázs János zongoraművész közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.