Edu-Art

A Miraculum kórus újabb csodákra készül

2016.04.28. 11:37
Ajánlom
A Kecskeméti Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusának 46 ifjú énekese április 28-án hosszabb külföldi turnéra indul.

Először Belgiumba utaznak, a 64. „European Music Festival for Young people” fesztiválra. 22 ország közel 100 kórusa találkozik itt egymással - hazánkat a Miraculum mellett a Pécsi Egyetemi Kórus képviseli. A Neerpelt városában kétévente megrendezésre kerülő kórusfesztiválon 2002 óta vesznek részt, eddig mindig kiemelkedő eredményt értek el. A nehéz kötelező műves versenyprogram mellett két koncertet adnak Neerpeltben és Overpeltben. Az iskolai kórus állandóan változó tagságának ez az első komolyabb külföldi bemutatkozása. Ottlétük megvalósításához nagyban hozzájárult a „Steunfonds Muziek en Jeugd” segítsége.

Miraculum Gyermekkórus

Miraculum Gyermekkórus

Innen Németországba indulnak tovább - még tavalyi nyáron meghívást kaptak a „3. Kinder- und Jugendchorfestival "StimmenKlangRaum" in Weimar” fesztiválon való részvételre. Hosszú munkával sikerült „összekötni” ezt a két, külön – külön is nagy kihívást jelentő programot. Így május 8-ig két német és egy olasz kórus mellett a kecskeméti fiatalok is a weimari Schola Cantorum vendégszeretetét élvezhetik.

A programok szakmai előkészítője és művészeti megvalósítója Durányik László karnagy, zongorakísérőként Seres József járul hozzá a minőségi megszólaláshoz. Szeretnék, ha eredményeikkel - ami mögött rengeteg munka van – ismét öregbíthetnék Kecskemét jó hírnevét, elismerést szerezhetnének a Kodály-módszernek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.