Edu-Art

A Műhely Alapítvány pályázati felhívása

2011.07.12. 06:36
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 22.

A Műhely Alapítvány pályázati felhívása 'Az Ismeretlen Kutatása - improvizációs alkotóműhely' 2011. őszi félévére.

Szervezők: Michaela Hargitay/A (kurátor), Műhely Alapítvány/H (koordinátor)
Művészeti tanácsadó: Gál Eszter/H

Miről szól a program?
Az Ismeretlen Kutatása - egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat művész, alkotó és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben. Az alkotóműhelyben résztvevő művésznek, alkotónak nem kell kész produkciót létrehoznia, helyette elmélyült munkát, kutatást biztosít számára a program.

Mi a program célja?
Az Ismeretlen Kutatása - improvizációs alkotóműhely célja, hogy olyan művészeket, alkotókat támogasson, akik az improvizációt, mint a kortárs tánc egyik kifejező eszközét kutatják. Az őszi félévben egy magyar és egy külföldi művész, alkotó vesz részt a programban, akiknek választaniuk kell egy másik művészeti ágban dolgozó alkotót maguk mellé, hogy együtt kutassanak egy választott témában a mozgás területén az improvizáció segítségével. A munka három fázisban zajlik, minden szakaszt más-más funkciójú (munka)bemutató zár és minden fázisban más szerepet kap a közönség.

Témafelvetés: a kutatási téma felvázolása a közönség aktív részvételével.

Munkabemutató: kisebb közönség előtti munkabemutató, minimális színházi körülmények között, ahol a hangsúly elsősorban a nézők szóbeli visszajelzéseire kerül.

Záróest: a műhelymunka lezárása, ahol a meghívott alkotók színházi körülmények között mutatják be, meddig jutottak a kutatási témájukban.

Amit kínálunk:
• próbalehetőség a Trafó Stúdióban (igény esetén más helyszíneken)
• pénzügyi támogatás
• promóciós segítség

Kik jelentkezhetnek a programra:
Művészek, alkotók, akiknek:
• van gyakorlatuk és érdeklődnek a mozgás és az improvizáció témájában
• együtt kívánnak dolgozni egy másik művészeti ágban alkotó művésszel
• A jelentkezésnél előnyt jelent, ha részt vettek, vagy jelenleg részt vesznek valamilyen DÉPARTS programban vagy a P.A.R.T.S -ban tanulnak

Hogyan lehet jelentkezni:
A következő anyagokat kell email-en a workshop@c3.hu címre vagy postán a Műhely Alapítvány 1094 Budapest, Liliom utca 41. címére eljuttatni:
• kitöltött jelentkezési lap (jelentkezési lapot e-mailen tudunk küldeni)
• részletes CV
• fotó (portré és táncos)
• videó (DVD, CD-ROM, VHS, a videót tartalmazó weboldal linkje)

Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 22.
Döntés: 2011. szeptember 5.
Program időtartama: 2011. október 17 - december 17.
Bővebb információ: Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052, workshop@c3.hu, www.wsf.hu

Partnerek és támogatók:
A program az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával valósul meg.
Nemzeti Kulturális Alap, NEFMI, MU Színház, Trafó - Kortárs Művészetek Háza, Cam-El-Com

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Színház

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.
Színház

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Klasszikus

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Színház

Alkoholba fojtott romantika a Pesti Színház színpadán

Yasmina Reza népszerű drámája, a Bella Figura látszólag egy kellemesen induló, titkos randevú története, a darabból azonban hiányzik az idill. A magyarországi ősbemutatót Török Ferenc rendezi, az előadás október 22-től látható a Pesti Színházban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.