Edu-Art

A Tantermi Színházi Projekt pályázati felhívása

2010.11.30. 17:10
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2010. december 20.

A FÜGE Egyesület a Polgár Krisztina Emlékalap megbízásából nyílt pályázati felhívást tesz közzé az alábbi témában:

A pályázat célja:

Olyan előadások létrejöttének és továbbjátszásának a támogatása, amelyek a középiskolás réteget szólítják meg és mobilitásuknál fogva alkalmasak iskolai, tantermi vendégjátékra. A program modell értékű előadásnak tekinti a Krétakör Hamlet.ws című előadását: ilyen minőségű, ilyen logisztikai igényű, de nem feltétlenül ilyen ízlésirányú vagy stílusú előadásokat keres.

A pályázás feltételei:

- A programra olyan színházak, előadóművészeti szervezetek, közösségek, független alkotók és alkotói csoportok pályázhatnak, amelyek rendelkeznek a fenti célnak megfelelő előadással vagy előadásokkal, vagy tervezik ilyen produkciók létrehozását.
- Magánszemélyek, informális alkotói csoportok, klubok, nem jogi személyek csak pénzügyi lebonyolítóval pályázhatnak.
- Egy pályázó legfeljebb három előadást nyújthat be, minden előadásról készült anyagot külön-külön pályázatként kell elkészíteni és benyújtani.

Díjazás:

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, a legjobb előadások meghívást kapnak a 2010. március 19-20-án a MU Színházban megrendezésre kerülő Szemlére. A Szemlén kiválasztott produkciók alkotói támogatást nyernek iskolákban történő folyamatos továbbjátszás költségeire (fellépti díj, utazás, kellék, kommunikáció stb.).

A projekt rendelkezésére álló pénzügyi keret: 25 000 000 Ft.

A támogatásra jogosult pályázók egy-egy előadásra alkalmanként legfeljebb 150 000 Ft támogatást nyerhetnek.

Egy-egy pályázó által a projekt keretében elnyerhető maximális összeg: 5 000 000 Ft.

A zsűri előnyben részesíti azokat a produkciókat, amelyek

- összesen 20-nál több előadást vállalnak;
- olyan kulturálisan és szociálisan elmaradottabb településekre vagy kerületekbe is eljutnak, ahol színházi lehetőségek nincsenek;
- téma- vagy darabválasztásukkal a célzott korosztály számára fontos kérdéseket vetnek fel;
- az előadásokhoz feldolgozó beszélgetést vagy foglalkozást társítanak.

Jelentkezési határidő: 2010. december 20. (postai bélyegző dátuma)

A pályázatokat egy példányban, kizárólag postai úton lehet elküldeni az alábbi címre: Fügetlenül Egymással Közhasznú Egyesület, 8000 Székesfehérvár, Kecskeméti u. 4.

A borítékra írják rá: "Tantermi Színházi Projekt 2010".

A pályázathoz csatolandó dokumentumok:

- kitöltött jelentkezési lap, amely letölthető a http://www.fugeprodukcio.hu oldalról;
- szinopszis, rövid leírás az előadásról, az alkotói névsorral, szereposztással, utazólétszámmal, technikai igényekkel, max. 2 oldalban;
- pedagógiai leírás, amely tartalmazza az alkotó(k) programban való részvételi motivációjának leírását, a bemutatni kívánt produkció középiskolai közegben történő forgalmazásának indokoltságát s amennyiben ilyennel rendelkeznek: a területen szerzett eddigi tapasztalatok felsorolását, a kapcsolódó feldolgozás módját, résztvevőit;
- költségvetés egy-egy előadás továbbjátszására;
- projekt terv az előadások továbbjátszására és ütemezésére: hányszor és hol játszanák az előadást, max. 2 oldalban (projekt megvalósítási ideje: 2011. április 1. - 2012. december 31.);
- előadásfelvétel DVD-n (amennyiben már megvalósult produkcióról van szó).

A pályázókat legkésőbb január 30-ig írásban értesítjük a pályázat eredményéről.

A felkért szakmai zsűri tagjai: Gáspár Máté, Nánay István, Vekerdy Tamás.

További információ:

E-mail: kulcsarviktoria@fugeprodukcio.hu, telefon: +36-20/346-3797.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Tánc

Mi a hosszú élet titka? – Egy 100 éves balettmester válaszolt

Henry Danton korát meghazudtoló szellemi-fizikai állapotban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig balettot oktat, a tanulók pedig isszák a szavait, lesik a mozdulatait.
Klasszikus

Kurtág operája a negyedik a legjobb 21. századi művek listáján – a Guardian szerint

Habár úgy tűnt, soha nem készül el, végül Kurtág életművének eklatáns darabja lett A játszma vége – írja a Guardian. A tekintélyes brit lap összeszedte a 21. század legjobb kortárs klasszikus zenei alkotásait. Íme a lista.
Színház

„Molnár műveinek épségére figyelni fogunk a jogok lejárta után is”

Lukin Ágnes rendező, Molnár Ferenc dédunokája tette közzé saját álláspontját az általa csak „Delila-gate”-ként emlegetett esettel kapcsolatban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.