Edu-Art

Adomány hangszerek művészeti iskoláknak

2011.06.18. 14:29
Ajánlom
Öt művészeti iskola hangszerállományát bővíti összesen 7,5 millió forinttal az OTP Fáy András Alapítvány. A szervezet június 15-én adta át adományát a budapesti Rácz Aladár Zeneiskolában.

A hangszercsomagokkal az ország öt zeneiskolájának kiemelkedően tehetséges tanulóit, a leendő zeneművészeket támogatjuk intézményenként 1,5-1,5 millió forint értékben - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

A budapesti Rácz Aladár Zeneiskola mellett támogatásban részesült a tatai Kenderke Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; a piliscsabai Klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium.

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány képviselője elmondta: a korábbi könyvtárfejlesztési akció kapcsán, a zeneművészeti iskolák kérésére nyitottak ezen intézmények felé, és indították el a hangszer-adományozást. A programot kezdeményező alapítvány az akcióba szakmai partnerként bevonta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásügyi Államtitkárságát is; a két fél közösen választotta ki az intézményeket, amelyek elsőként részesülhettek az adományból.

A bank 1993-ban hozta létre az alapítványt, hogy a fiatalok életét segítő feladatokat vállaljon fel. Az elmúlt nyolc év során a középiskolákat célzó támogatásaik összege elérte az 1 milliárd forintot - közölték az MTI-vel.

Programkereső

Legolvasottabb

Tánc

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.
Klasszikus

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra
Klasszikus

Ismerje meg Bella Máté új művét! – VIDEÓ

Bella Máté Titan című művét Szentpáli Roland mutatta be az Óbudai Társaskörben, 2021. szeptember 30-án, a 34. Minifesztivál – Magyar Kortárs Zenei Körkép koncertsorozatában. Videónkban a két művész mesélt a darabról.
Színház

Ókori kérdések a mában – antik drámákból merít a Katona József Színház új előadása

Tarnóczi Jakab Varga Zsófia dramaturggal Aiszkhülosz, Euripidész és Szophoklész műveit emelte át a mába – vagy ha pontosak szeretnénk lenni: a jelent húzta rá a most is aktuális ókori történetekre.
Vizuál

KÉP-regény: Postaládák

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a postaládák mögött megbújó történelemről mesélt.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.