Edu-Art

Az MMILK őszi kurzusai

2011.07.19. 10:48
Ajánlom
Jelentkezési határidők szeptember folyamán.

Az MMIKL új ősszel induló képzései megtalálhatók a Bábjátékos Hírlevél facebook oldalán is:
http://www.facebook.com/babjatekoshirlevel

Bábcsoport-vezetői alapismeretek továbbképzés
Újra meghirdetjük 60 órás akkreditált továbbképzésünket elsősorban közművelődési szakemberek, óvodapedagógusok, pedagógusok, bábcsoportvezetők, gyógypedagógusok számára. A gyakorlat-orientált képzésben a hallgatók jártasságot szereznek a bábok életre keltésében, megismerkednek a gyerekekkel végzett, illetve a „hagyományosan" folytatott rendezői munka közötti különbségekkel, a bábjáték alaptörvényeivel, sajátosságaival, hatásmechanizmusával, az alkotói munka szakaszaival, és a képzés eredményeként képesek lesznek élményt nyújtó bábelőadást létrehozni. Oktatók: Székely Andrea, Gimesi Dóra, Fekete Anetta, Kuthy Ágnes
Jelentkezési határidő: szeptember 30.

Work-shop bábcsoportvezetőknek
2011. szeptember 24-25-én és november 12-13-án, Budapesten, work-shopot hirdetünk gyakorló bábcsoportvezetők részére. Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek szándékukban áll indulni a Gyermekbábosok Országos Fesztiváljának helyi válogatóján. A workshop konkrét, gyakorlati segítséget kíván nyújtani az előadások megtervezéséhez, megvalósításához. Oktatók: Mátravölgyi Ákos, Gimesi Dóra, Kuthy Ágnes
Jelentkezési határidő: szeptember 9.

A betlehemes játékok gyakorlata - 20 órás kurzus
A 20 órás elméleti és gyakorlati képzés bevezeti a résztvevőket a téli ünnepköri játékok „szent színházi" ünnepszervezési gyakorlatába.
Ennek során a résztvevők megismerkedhetnek a betlehemezés fogalmával, társadalmi funkciójával, identitás-erősítő, közösségformáló szerepével. A műhelymunka során mindenki elkészít egy forgatókönyvet, egy doboz- színpadot, figurákkal, megismeri a figurák mozgatási módját - az ún. titiri technikát. Oktató: Tömöry Márta
Jelentkezési határidő: szeptember 9.

Bábmozgatás - 20 órás kurzus
Az októberben induló 20 órás műhelymunka célja, hogy megismertesse a jelenlevőkkel a bábmozgatás alapjait.
Gyakorlatokkal tudják elsajátítani a bábmozgatás technikáját és jelrendszerét. Megismerkedhetnek különböző bábtechnikákkal, a figurák egyező és eltérő mozgatási lehetőségeivel. A kézjáték, a tárgyjáték, a kesztyűsbáb, a botos báb, zsinóros báb, bunraku rendszerű figurák mozgatása mind szerepel a programban. Összefoglalóként a jelentkezők közösen összeállítanak egy figurát, melyet együtt keltenek életre, megtanulva ezzel a csoportos munka, az együttmozgatás nehézségeit és szépségét. Oktató: Lénárt András (A világjáró Mikropódium Családi Bábszínház alapítója, a Budapest Bábszínház szcenikusa: http://budapestbabszinhaz.hu/node/52 )
Jelentkezési határidő: szeptember 30.

A képzések részletes felhívása és jelentkezési lapok az intézet honlapjáról letölthetők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Erős, makacs és érzékeny - Meryl Streep 70 éves

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep, a ma élő legnagyobb színészek egyike, akit 21 alkalommal jelöltek Oscar és 31 alkalommal Golden Globe díjra. Portré.
Színház

„Egy Beethoven-koncert után kisebb a valószínűsége annak, hogy valakit fejbe verjünk”

Az Ördögkatlan két megálmodójával, Kiss Mónikával és Bérczes Lászlóval arról beszélgettünk, miből fakad a fesztivál egyedi hangulata és milyen új fellépőket avatnak idén, de néhány praktikus tanáccsal is ellátják azokat, akik kedvet kapnának ellátogatni a fesztiválra július 30. és augusztus 3. között.
Zenés színház

Kijött az első fotó az új West Side Story-filmhez

„Something’s comin’, somethin’ good…” Steven Spielberg rendezi az 1961-es West Side Story remake-jét, összeszedtük, mit tudunk róla.
Jazz/World

M és Ö és R és K, avagy nem tudom, milyen zene ez, de nagyon jó

Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues, nem is ez a lényeg, hanem hogy a Mörk nem csak azt tudja, hogyan zenéljen, hanem azt is, hogyan zenéljen Neked.
Színház

Eszenyi Enikő a Vígszínház zenés szuperprodukcióiról a Fidelio Klasszikban

A nagy Gatsbyről és a Mágnás Miskáról Eszenyi Enikő mesél a Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorában június 22-én a 92.1-en. Fesztiválkörképünkben a Balatonfüredi Gitárfesztiválról és az Ördögkatlanról beszélgetünk Eötvös Józseffel és Bérczes Lászlóval.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.