Edu-Art

Az MMILK őszi kurzusai

2011.07.19. 10:48
Ajánlom
Jelentkezési határidők szeptember folyamán.

Az MMIKL új ősszel induló képzései megtalálhatók a Bábjátékos Hírlevél facebook oldalán is:
http://www.facebook.com/babjatekoshirlevel

Bábcsoport-vezetői alapismeretek továbbképzés
Újra meghirdetjük 60 órás akkreditált továbbképzésünket elsősorban közművelődési szakemberek, óvodapedagógusok, pedagógusok, bábcsoportvezetők, gyógypedagógusok számára. A gyakorlat-orientált képzésben a hallgatók jártasságot szereznek a bábok életre keltésében, megismerkednek a gyerekekkel végzett, illetve a „hagyományosan" folytatott rendezői munka közötti különbségekkel, a bábjáték alaptörvényeivel, sajátosságaival, hatásmechanizmusával, az alkotói munka szakaszaival, és a képzés eredményeként képesek lesznek élményt nyújtó bábelőadást létrehozni. Oktatók: Székely Andrea, Gimesi Dóra, Fekete Anetta, Kuthy Ágnes
Jelentkezési határidő: szeptember 30.

Work-shop bábcsoportvezetőknek
2011. szeptember 24-25-én és november 12-13-án, Budapesten, work-shopot hirdetünk gyakorló bábcsoportvezetők részére. Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek szándékukban áll indulni a Gyermekbábosok Országos Fesztiváljának helyi válogatóján. A workshop konkrét, gyakorlati segítséget kíván nyújtani az előadások megtervezéséhez, megvalósításához. Oktatók: Mátravölgyi Ákos, Gimesi Dóra, Kuthy Ágnes
Jelentkezési határidő: szeptember 9.

A betlehemes játékok gyakorlata - 20 órás kurzus
A 20 órás elméleti és gyakorlati képzés bevezeti a résztvevőket a téli ünnepköri játékok „szent színházi" ünnepszervezési gyakorlatába.
Ennek során a résztvevők megismerkedhetnek a betlehemezés fogalmával, társadalmi funkciójával, identitás-erősítő, közösségformáló szerepével. A műhelymunka során mindenki elkészít egy forgatókönyvet, egy doboz- színpadot, figurákkal, megismeri a figurák mozgatási módját - az ún. titiri technikát. Oktató: Tömöry Márta
Jelentkezési határidő: szeptember 9.

Bábmozgatás - 20 órás kurzus
Az októberben induló 20 órás műhelymunka célja, hogy megismertesse a jelenlevőkkel a bábmozgatás alapjait.
Gyakorlatokkal tudják elsajátítani a bábmozgatás technikáját és jelrendszerét. Megismerkedhetnek különböző bábtechnikákkal, a figurák egyező és eltérő mozgatási lehetőségeivel. A kézjáték, a tárgyjáték, a kesztyűsbáb, a botos báb, zsinóros báb, bunraku rendszerű figurák mozgatása mind szerepel a programban. Összefoglalóként a jelentkezők közösen összeállítanak egy figurát, melyet együtt keltenek életre, megtanulva ezzel a csoportos munka, az együttmozgatás nehézségeit és szépségét. Oktató: Lénárt András (A világjáró Mikropódium Családi Bábszínház alapítója, a Budapest Bábszínház szcenikusa: http://budapestbabszinhaz.hu/node/52 )
Jelentkezési határidő: szeptember 30.

A képzések részletes felhívása és jelentkezési lapok az intézet honlapjáról letölthetők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.