Edu-Art

Bábkészítő tanfolyam a pécsi Bóbita Bábszínházban

2012.09.13. 10:14
Ajánlom
A bábjáték és a bábkészítés iránt érdeklődő szülőknek és pedagógusoknak tartott, 3x3 órás tanfolyamra október 5-ig lehet jelentkezni.

A kurzus résztvevői a Bóbita Bábszínház szakavatott munkatársainak vezetésével elsajátíthatják egy otthon, illetve óvodai-iskolai keretek között is elkészíthető, egyszerű, ám professzionális bunraku-báb létrehozásának módját. A tervezéstől, megrajzolástól kezdve az anyag- és eszközhasználaton át a báb különböző részeinek, szerkezetének elkészítéséig, azok összeállításáig, valamint a báb festéséig és felöltöztetéséig minden fázist kipróbálhatnak és megtanulhatnak a résztvevők, s a kész bábot természetesen magukkal vihetik a tanfolyam végén. 

A tanfolyam helye: a Bóbita Bábszínház bábkészítő műhelye és kézműves terme, Pécs, Felsővámház utca 50. 

A tanfolyam vezetői: Bódiné Kövecses Anna, Nagy-Kovács Géza és Fekete Hajnalka, a Bóbita Bábszínház bábkészítő műhelyének tervezői és bábkészítői

A tanfolyam időpontjai:

2012. október 26. (péntek), 16.00-19.00 óra
2012. november 9. (péntek), 16.00-19.00 óra
2012. november 16. (péntek), 16.00-19.00 óra  

A tanfolyam díja: 10.000 Ft/fő 

A tanfolyam minimális létszáma 5 fő, a maximális létszám 15 fő. 

Jelentkezési határidő: 2012. október 5. 

Kapcsolattartó: Maglódi Zsanett programmenedzser, telefon: +36 72/210-301, +36 20/967-5999, e-mail: festival@bobita.hu 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.