Edu-Art

Bábszínészhallgatók országszerte

2011.09.07. 12:36
Ajánlom
A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színész-bábszínész szakos hallgatói bábbal és báb nélkül is láthatók Egertől Győrig.

Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Czupi Dániel, Eke Angéla, Fehér Dániel, Fritz Attila, Hoffer Károly, Ivanics Tamás, Makra Viktória, Márkus Sándor, Mórocz Adrienn, Spiegl Anna, Szolár Tibor - nevükkel, arcukkal a Pécsi Országos Színházi Találkozón már megismerkedhettek a szakmabeliek és a hardcore színházrajongók, ebben az évadban azonban a szélesebb közönség számára is eljön a lehetőség, hogy találkozzanak velük szerte az országban kőszínházi és független produkciókban egyaránt.

Októbertől a Vas utcában - de nem az Ódry Színpadon, hanem annál sokkal szokatlanabb helyszíneken - játsszák az Olympos High School című előadást, amelynek alapanyaga és műfaji megjelölése is (az) Odüsszeia, és amelyben a tinifilmek találkoznak az antikvitással, a musical szemben áll a hexameterrel. A 21. század fiataljainak szóló kortárs bábos produkció készüléséről az alkotók blogot vezettek, de a Facebookon is megtalálhatók.

A közreműködők közül Andrusko Marcella a Radnóti Színházban lesz gyakorlaton, Bohoczki Sára a Nemzeti Színház, a Radnóti és az Örkény Színház előadásaiban játszik. Czupi Dániel szintén a Nemzetiben és a Radnótiban, valamint az egri Harlekin Bábszínházban dolgozik majd. Az egri bábszínház Hoffer Károlyt is várja, aki a Bárkán, a Budapest Bábszínházban és a győri Vaskakas Bábszínházban tölti a tanévet. Ivanics Tamás a Nemzetiben, a Radnótiban, illetve a Budapesti Kamaraszínházban lesz látható. Makra Viktória a Budapest Bábszínházba megy csakúgy, mint Márkus Sándor. Spiegl Anna a Hajnali csillag peremén című mackólet és mackóálomban az előző évadban vett át szerepet, ezt játssza továbbra is a Budapest Bábszínházban, és megismerhetik őt a Radnóti nézői is. Szolár Tibor a Budapest Bábszínház és a Nemzeti Színház előadásaiban gyakorlatozik.

Eke Angéla a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházba megy, míg Mórocz Adrienn a Thália Színházban továbbra is látható Pöttyös Panni az iskolában című előadásban, és a Budapest Bábszínház produkcióiban is közreműködik, míg Fehér Dániel és az Olympos High School Hermésze, Fritz Attila az ősszel repertoárra kerülő A tavasz ébredése és Szép új világ című produkciókban kapnak szerepet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.