Edu-Art

Bábszínészhallgatók országszerte

2011.09.07. 12:36
Ajánlom
A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színész-bábszínész szakos hallgatói bábbal és báb nélkül is láthatók Egertől Győrig.

Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Czupi Dániel, Eke Angéla, Fehér Dániel, Fritz Attila, Hoffer Károly, Ivanics Tamás, Makra Viktória, Márkus Sándor, Mórocz Adrienn, Spiegl Anna, Szolár Tibor - nevükkel, arcukkal a Pécsi Országos Színházi Találkozón már megismerkedhettek a szakmabeliek és a hardcore színházrajongók, ebben az évadban azonban a szélesebb közönség számára is eljön a lehetőség, hogy találkozzanak velük szerte az országban kőszínházi és független produkciókban egyaránt.

Októbertől a Vas utcában - de nem az Ódry Színpadon, hanem annál sokkal szokatlanabb helyszíneken - játsszák az Olympos High School című előadást, amelynek alapanyaga és műfaji megjelölése is (az) Odüsszeia, és amelyben a tinifilmek találkoznak az antikvitással, a musical szemben áll a hexameterrel. A 21. század fiataljainak szóló kortárs bábos produkció készüléséről az alkotók blogot vezettek, de a Facebookon is megtalálhatók.

A közreműködők közül Andrusko Marcella a Radnóti Színházban lesz gyakorlaton, Bohoczki Sára a Nemzeti Színház, a Radnóti és az Örkény Színház előadásaiban játszik. Czupi Dániel szintén a Nemzetiben és a Radnótiban, valamint az egri Harlekin Bábszínházban dolgozik majd. Az egri bábszínház Hoffer Károlyt is várja, aki a Bárkán, a Budapest Bábszínházban és a győri Vaskakas Bábszínházban tölti a tanévet. Ivanics Tamás a Nemzetiben, a Radnótiban, illetve a Budapesti Kamaraszínházban lesz látható. Makra Viktória a Budapest Bábszínházba megy csakúgy, mint Márkus Sándor. Spiegl Anna a Hajnali csillag peremén című mackólet és mackóálomban az előző évadban vett át szerepet, ezt játssza továbbra is a Budapest Bábszínházban, és megismerhetik őt a Radnóti nézői is. Szolár Tibor a Budapest Bábszínház és a Nemzeti Színház előadásaiban gyakorlatozik.

Eke Angéla a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházba megy, míg Mórocz Adrienn a Thália Színházban továbbra is látható Pöttyös Panni az iskolában című előadásban, és a Budapest Bábszínház produkcióiban is közreműködik, míg Fehér Dániel és az Olympos High School Hermésze, Fritz Attila az ősszel repertoárra kerülő A tavasz ébredése és Szép új világ című produkciókban kapnak szerepet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Zenés színház

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Vizuál

Ilyen volt a karantén nyolc képzőművész szemével

Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK Karantén-naplók címmel. Az új online kiállításon a művészek naplószerűen fogalmazzák meg hogyan hatott életükre, gondolkodásukra a vírus és az elmúlt egy év.
Vizuál

Marion Cotillard és Adam Driver musicaljével nyílik a cannes-i filmfesztivál 

A látomásos és rejtélyes filmjeiről ismert francia rendező, Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik július 6-án a 74. cannes-i fesztivál - jelentette be hétfőn Thierry Frémaux fesztiváligazgató a France Inter rádióban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.