Edu-Art

Bárdos Szimpózium Debrecenben

2016.03.09. 10:51
Ajánlom
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar 2016-ban is megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. Az intézmény Bárdos Lajos Leánykara működésének 40. évfordulója alkalmából idén a rendezvény középpontjában e jubileum és a kórusmuzsika áll.

Hangversenyekkel, előadásokkal, bemutató kóruspróbákkal segítenék az iskolai kórusok, valamint a felnőtt énekkarok munkáját, repertoárbővítését, a kórusvezetők továbbképzését.

8881A4CC-7097-4E4A-8DDD-4F8E35F90017

8881A4CC-7097-4E4A-8DDD-4F8E35F90017

A Bárdos Szimpózium időpontja és helyszíne: 2016. március 11-13., a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar épülete.

A Szimpóziumra várják az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, a zeneművészeti képzés tanárait és a kórusvezetés szakembereit, valamint a pályánkra készülő fiatalokat.

A rendezvényen a Bárdos Lajos Leánykar (karvezető: Ordasi Péter) mellett fellép a Kölcsey Kórus (Tamási László), a Bartók Béla Nőikar (Ordasi Péter), az Ady Endre Gimnázium Leánykara (Kerekes Rita), a Canticum Novum Kamarakórus (Török Ágnes), a Lautitia Ifjúsági Vegyeskar (Nemes József) és a Debreceni Baptista Gyülekezet Énekegyüttese (Pető István). Bemutató kórusfoglalkozást tart a Szivárvány Gyermekkar, Debrecen (Deli Gabriella), a Tömörkény Leánykar, Szeged (Dohány Gabriella) és a Laudate Kórus, Pécs (Havasi Gábor). Vezényelnek még a rendező tanszék egykori és jelenlegi hallgatói.

A magyarországi kórusélet megújításának érdekében előadásokat, pódiumbeszélgetéseket tartanak Berkesi Sándor, Ittzés Mihály, Mohay Miklós, Rozgonyi Éva, Tóth Péter és Szabó Dénes, valamint a fellépő karnagyok közreműködésével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.