Edu-Art

Belépő - végzős grafikusok kiállítása

2011.03.02. 16:00
Ajánlom
A grafikai tervek a Pinceszínház előterében és Gershwin-termében láthatók március 4-től.

A Jaschik Álmos Művészeti Iskola alkalmazott grafika szakjának végzős tanulóinak idei legnagyobb lélegzetű feladata egy színház teljes arculatának elkészítése (az emblémától kezdve a levélpapíron át a belépőjegyig), amit a színház előadásainak plakátjai tesznek teljessé.

Miért a Pinceszínházra esett az iskola választása? Erre a kérdésre az egyik tanár, Simon Péter válaszolt: „A Pinceszínház volt a kiszemeltünk. Repertoárja az, ami felkeltette a figyelmünket, mert olyan darabokat tartalmaz, amelyek Budapesten ritkaságnak számítanak, pedig komoly értéket képviselnek. Végigböngészve a műsoron levő színdarabokat és látva a színház színészeit, egyből kiderült, hogy a kis színház nagyon komoly művészeti értékekkel bír. A repertoáron túl, az épület emberközeli léptékű méretei is szimpatikussá tette. Azáltal, hogy rendelkezik egy kiállítóteremmel is, az együttműködésünk bővült egy kölcsönösen érdekes lehetőséggel. Így jött az ötlet, hogy a színház darabjainak készített plakátokból egy kiállítást rendezzünk."

Megnyitó: 2011. március 4. 17.00
Helyszín: Pinceszínház, Török Pál utca 3.
Megnyitja: Pálos Miklós festőművész
A kiállítás megtekinthető: március 31-ig.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.