Edu-Art

Bemutatkoznak a Zeneakadémia ifjú tehetségei

2012.03.27. 15:55
Ajánlom
Március 28-án délben Dobszay Péter orgonakoncertjével kezdődik a Liszt Akadémia tehetséggondozó programjában résztvevők bemutatkozása.

A Zenakadémia tehetséggondozó programjának a célja a zenei tehetségen túl olyan képességek fejlesztése, ismeretek átadása, amelyek elősegítik azt, hogy a növendékek már az egyetemi éveik alatt elkezdjék a felkészülést a nemzetközi karrierhez. Az 2011/12-es tanév végéig tartó képzés nem a zenei képességek továbbfejlesztéséről, hanem a személyiség kiteljesítéséről, új tudásanyag és eddig kihasználatlan készségek elsajátításáról szólt elsősorban. A nemzetközi zenei életről, a művészi profil kialakításának szempontjairól és abban a fotó jelentőségéről Kovács Géza, Devich János és Felvégi Andrea tart előadást. Az interjúkra, televíziós szereplésekre való felkészülést többek között Horvát János, Petrovics Eszter segíti. A hanglemezfelvétel, a zenei piac, szerzői jogok aktuális kérdéseiről Hollós Máté tájékoztatja a fiatal zenészeket. A kiválasztott hallgatók - tíz klasszikus zenész, négy jazzmuzsikus, és egy népzenész pszichológiai stúdiumokat és angol, illetve német vagy francia nyelvleckéket is vehetnek.

A március 28-án az Operaház Székely Bertalan termében rendezendő koncert keretében Mohai Bálint fagott-, Jámbor Janka cselló-, Baráth Emőke szoprán, Környei Miklós gitár-, Razavaljajeva Anasztázia hárfa-, Nicolas Namoradze és Konyicska Renáta zongoraművész (képünkön), valamint Duleba Lívia ifjú fuvolaművész mutatkozik be.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épületének EU-s finanszírozással folyó felújítása mellett szerződéses feltétel volt az egyetem szellemi és oktatási tevékenységének megújítása is - ennek részeként indítottak tehetséggondozó programot. A tartalmai fejlesztés hat altémájának - , tehetséggondozás, az ensemble kultúra fejlesztése, Alma Mater koncertélet, idegen nyelvű képzés, esélyegyenlőség, zenepedagógia - fejlesztése uniós elvárás, a projekt költségvetése másra nem költhető, az egyetem büdzséjét nem terheli.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Raktárvásárral zárja a nyarat a Libri

Hat napig várja váltakozó akciókkal és folyamatosan frissülő készlettel vásárlóit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.
Klasszikus

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Vizuál

Itt a Kisasszonyok előzetese Meryl Streeppel és Emma Watsonnal

Igazi sztárparádés feldolgozás érkezik Luisa May Alcott klasszikusából.
Klasszikus

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Vizuál

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.