Edu-Art

Billy Elliotot keresik!

2015.02.19. 15:49
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház, Szirtes Tamás rendezésében, bemutatja a világhírű „Billy Elliot - a Musical" produkciót, amely az azonos című, ugyancsak világsikert aratott film alapján készült. A musicalt 2005-ben vitték színre Londonban, zenéjét Elton John, szövegét Lee Hall írta.

Keresik a darab főszereplőjét! Tekintettel a produkció sajátosságaira, a próbaidőszakot hosszú felkészítő munka előzi meg, melynek részletei a felhívás végén olvashatók.

Olyan táncolni és énekelni szerető, 9-11 éves fiúkat keresnek, akik

- jó fizikai adottságokkal,

- jó állóképességgel,

- jó ritmusérzékkel, valamint a tánchoz szükséges egyéb készségekkel és adottságokkal rendelkeznek, és még nem mutál a hangjuk. Előnyt jelent bármilyen fajta táncos gyakorlat az alábbi stílusokban.

- néptánc

- modern

- hip-hop

- street dance

- sztepp

- latin, verseny- és showtánc

- jazz

- rock and roll

- klasszikus balett.

A meghallgatás kétnapos.

Helyszíne: Erkel Színház, II. János Pál pápa tér 30. (érkezés a Luther utcai Művészbejáró felől).

Időpont: 2015. március 7. vagy 8., reggel 8 és este 20 óra között (tánc); 2015. március 14. vagy 15., reggel 8 és este 20 óra között (ének és színjátszás)

1. Nap:  Tánc- és mozgáskészség felmérés, különböző táncstílusokban

A gyakorlatokkal a jelentkezők a helyszínen ismerkednek meg. Felkészülés nem szükséges. Helyszín: Erkel Színház, II. János Pál pápa tér 30. (érkezés a Luther utcai Művészbejáró felől). A jelentkező hozzon magával táncra alkalmas ruhát és cipőt.

A továbbjutottak listáját a táncos meghallgatást követő 3. napon teszik közzé az Operaház honlapján (www.opera.hu), illetve az Operaház Hajós utcai portáján és az Erkel Színház Művészbejáró portáján.

2. Nap: Zenei és színészi képességek felmérése

Ezen csak az első napon továbbjutottak vehetnek részt.

Az ének meghallgatás anyaga:

- Két Billy Elliot-dal előadása (kottát, szöveget biztosítanak)

A színészmesterség anyaga:

- Két szabadon választott vers, vagy egy vers és egy prózai anyag (meserészlet, monológ, stb.) előadása; Helyszín: Erkel Színház, II. János Pál pápa tér 30. (érkezés a Luther utcai Művészbejáró felől). Valamennyi meghallgatásról videofelvétel készül.

Az énekes meghallgatást követő tíz napon belül eredményt hirdetünk, amit az Operaház honlapján (www.opera.hu), illetve az Operaház Hajós utcai portáján és az Erkel Színház Művészbejáró portáján tesszük közzé.

Jelentkezni telefonon vagy e-mailben lehet.

Telefonszám: +36 70/ 420 10 51, E-mail cím: billyelliot@opera.hu Meg kell adni: a jelentkező nevét, korát, esetleges táncos előképzettségét, magasságát, elérhetőségét, valamint mellékelni egy darab arcképet.

Felkészítő időszak:

A meghallgatáson sikeresen szereplő fiúk részt vesznek egy 6-8 hetes intenzív tánctréningen (workshop). A kurzust előreláthatóan 2015. április 1-jén kezdjük. A tréningekre heti négy alkalommal kerül sor a következő időpontokban: Péntek: 15.00-19.00, Szombat: 10.00-13.00 és 14.00-17.00, Vasárnap: 10.00-13.00 és 14.00-17.00

A kurzus végén választják ki azokat a jelentkezőket, akikkel folytatódik a felkészülés. Nyáron háromhetes szünetet tartanak, utána, az iskolaszünetben, nappali tanrend szerint folytatják a képzést, hétfőtől péntekig 9.00-14.00-ig.

A képzés az alábbi tantárgyakból áll: Tánc (különböző stílusok); Ének; Színészmesterség

A felkészítő időszak második szakasza 2016. április végéig tart. Ekkor írják ki a darab végleges szereposztását.

A darabot hármas szereposztásban viszik színre, tehát kiválasztják azt a 6 fiút, akik Billy Elliot és a darab másik főszereplője, Michael szerepében színpadra léphetnek a 2016 nyarán induló előadássorozatban. A fenti szerepek tartalékosai azokból a fiúkból kerülnek ki, akik részt vettek a felkészítő időszak második szakaszán.

A felkészítő időszak rendkívüli megterhelést jelent, és nagy odaadást, alkalmazkodást kíván mind a leendő főszereplők, mind családjuk részéről!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.