Edu-Art

Billy Elliotot keresik!

2015.02.19. 15:49
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház, Szirtes Tamás rendezésében, bemutatja a világhírű „Billy Elliot - a Musical" produkciót, amely az azonos című, ugyancsak világsikert aratott film alapján készült. A musicalt 2005-ben vitték színre Londonban, zenéjét Elton John, szövegét Lee Hall írta.

Keresik a darab főszereplőjét! Tekintettel a produkció sajátosságaira, a próbaidőszakot hosszú felkészítő munka előzi meg, melynek részletei a felhívás végén olvashatók.

Olyan táncolni és énekelni szerető, 9-11 éves fiúkat keresnek, akik

- jó fizikai adottságokkal,

- jó állóképességgel,

- jó ritmusérzékkel, valamint a tánchoz szükséges egyéb készségekkel és adottságokkal rendelkeznek, és még nem mutál a hangjuk. Előnyt jelent bármilyen fajta táncos gyakorlat az alábbi stílusokban.

- néptánc

- modern

- hip-hop

- street dance

- sztepp

- latin, verseny- és showtánc

- jazz

- rock and roll

- klasszikus balett.

A meghallgatás kétnapos.

Helyszíne: Erkel Színház, II. János Pál pápa tér 30. (érkezés a Luther utcai Művészbejáró felől).

Időpont: 2015. március 7. vagy 8., reggel 8 és este 20 óra között (tánc); 2015. március 14. vagy 15., reggel 8 és este 20 óra között (ének és színjátszás)

1. Nap:  Tánc- és mozgáskészség felmérés, különböző táncstílusokban

A gyakorlatokkal a jelentkezők a helyszínen ismerkednek meg. Felkészülés nem szükséges. Helyszín: Erkel Színház, II. János Pál pápa tér 30. (érkezés a Luther utcai Művészbejáró felől). A jelentkező hozzon magával táncra alkalmas ruhát és cipőt.

A továbbjutottak listáját a táncos meghallgatást követő 3. napon teszik közzé az Operaház honlapján (www.opera.hu), illetve az Operaház Hajós utcai portáján és az Erkel Színház Művészbejáró portáján.

2. Nap: Zenei és színészi képességek felmérése

Ezen csak az első napon továbbjutottak vehetnek részt.

Az ének meghallgatás anyaga:

- Két Billy Elliot-dal előadása (kottát, szöveget biztosítanak)

A színészmesterség anyaga:

- Két szabadon választott vers, vagy egy vers és egy prózai anyag (meserészlet, monológ, stb.) előadása; Helyszín: Erkel Színház, II. János Pál pápa tér 30. (érkezés a Luther utcai Művészbejáró felől). Valamennyi meghallgatásról videofelvétel készül.

Az énekes meghallgatást követő tíz napon belül eredményt hirdetünk, amit az Operaház honlapján (www.opera.hu), illetve az Operaház Hajós utcai portáján és az Erkel Színház Művészbejáró portáján tesszük közzé.

Jelentkezni telefonon vagy e-mailben lehet.

Telefonszám: +36 70/ 420 10 51, E-mail cím: billyelliot@opera.hu Meg kell adni: a jelentkező nevét, korát, esetleges táncos előképzettségét, magasságát, elérhetőségét, valamint mellékelni egy darab arcképet.

Felkészítő időszak:

A meghallgatáson sikeresen szereplő fiúk részt vesznek egy 6-8 hetes intenzív tánctréningen (workshop). A kurzust előreláthatóan 2015. április 1-jén kezdjük. A tréningekre heti négy alkalommal kerül sor a következő időpontokban: Péntek: 15.00-19.00, Szombat: 10.00-13.00 és 14.00-17.00, Vasárnap: 10.00-13.00 és 14.00-17.00

A kurzus végén választják ki azokat a jelentkezőket, akikkel folytatódik a felkészülés. Nyáron háromhetes szünetet tartanak, utána, az iskolaszünetben, nappali tanrend szerint folytatják a képzést, hétfőtől péntekig 9.00-14.00-ig.

A képzés az alábbi tantárgyakból áll: Tánc (különböző stílusok); Ének; Színészmesterség

A felkészítő időszak második szakasza 2016. április végéig tart. Ekkor írják ki a darab végleges szereposztását.

A darabot hármas szereposztásban viszik színre, tehát kiválasztják azt a 6 fiút, akik Billy Elliot és a darab másik főszereplője, Michael szerepében színpadra léphetnek a 2016 nyarán induló előadássorozatban. A fenti szerepek tartalékosai azokból a fiúkból kerülnek ki, akik részt vettek a felkészítő időszak második szakaszán.

A felkészítő időszak rendkívüli megterhelést jelent, és nagy odaadást, alkalmazkodást kíván mind a leendő főszereplők, mind családjuk részéről!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus

Évadot hirdetett a Nemzeti Filharmonikusok

Hét bérletet hirdet meg A zene kaland! mottójú 2019/20-as évadára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. Az évad rezidens művésze Rost Andrea lesz.
Klasszikus

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Klasszikus

Miniszteri biztos segíti a zeneiskolák hangszercsere-programját

A megalakult a hangszercsere bizottság a Hangszercsere program gördülékenységét biztosítja.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.