Edu-Art

Bőgőst keresnek az MR Szimfonikusok

2012.12.01. 17:29
Ajánlom
A szólamvezetői posztra január 4-ig várják a jelentkezéseket.

Az állás betöltésére mindazon képzett zenekari művészek jelentkezését várják, akik egyaránt rendelkeznek felsőfokú zenei végzettséggel (minimum BA diploma), zenekari tapasztalattal és a pálya iránti elhivatottsággal. Jelentkezni szakmai önéletrajz beküldésével lehet, melyben részletezni kell az illető tanulmányait és végzettségeitt, korábbi és jelenlegi zenekari tapasztalatait, díjait stb., valamint meg kell adni benne a jelentkező telefonszámát és e-mail címét. A jelentkezéseket 2013. január 4-ig várják a hegi@mtva.hu e-mail címre.

Az alkalmazás feltétele: A zenekari próbajáték teljesítése. A próbajátékra kizárólag a jelentkezésük alapján kiválasztottak kaphatnak meghívást!

A próbajáték időpontja: 2013. január 16. 15:30, helyszíne az MR 6-os stúdiója (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 5-7.)

A versenyművet és a zenekari állásokat zenekari hangolásban kell játszani. Zongorakísérőt a zenekar nem tud biztosítani!

I. forduló - paraván mögött

Dittersdorf: E-dúr nagybőgőverseny - I. tétel kadenciával

II. forduló - Zenekari állások:
Beethoven: 5. szimfónia - III. tétel menüett trió
Beethoven: 9. szimfónia - IV. tétel recitativo szóló
Brahms: 2. szimfónia - IV. tétel eleje részlet
Bartók: A kékszakállú herceg vára - 112 - től 118 - ig részlet
Verdi: Othello - IV. felvonás U betűtől

Szóló állások:
Verdi: Rigoletto - I. felvonás Nr. 3. Duetto - bőgő szóló
Mahler: 1. szimfónia - III. tétel szóló
Sztravinszkij: Pulcinella-Suite 7. tétel
Haydn: No. 31 D-dúr szimfónia 4. tétel

A zenekari állások kottáját a próbajátékra meghívott jelentkezők megtekinthetik az MR Zenei Együttesek Irodájában, Fehér Eszternél előzetes megbeszélés alapján. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a szakmai kritériumainak nem megfelelő jelentkezőket a próbajátékból kizárja.

További információ: MR Zenei Együttesek Irodája, Fehér Eszter 328-7939.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Plusz

Anthony Hopkins… ááá, ehhez már nem lehet mit hozzátenni!

A hazai sajtón is végigsöpört a 83 éves angol színészlegenda legújabb videója. Nézze meg, hányféleképp találtak rajta fogást az egyes orgánumok. Szubjektív sajtószemle
Vizuál

Klausztrofób kollázs az emberi diszfunkcióról – Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén debütált

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjét a Berlinale harmadik napján láthattuk. Soha nincs könnyű dolga annak a rendezőnek, aki egy sikeres epizódfilm folytatására adja a fejét, ugyanis mindenki az elsőhöz fogja mérni az újat. Nem tettek másként a kritikusok sem. A filmről megjelent véleményekből válogattunk.
Vizuál

Hiába fest jobban Szűz Mária a restaurálás után, a tulajdonos reklamál

Ez már nem az, akit ismert és szeretett, állítja, miután egy restaurátor szebb küllemet varázsolt a szobrának. Akár bíróság elé is kerülhet az ügy. Inverz „bundás Krisztus”-eset Lengyelországból.
Vizuál

Mindkét magyar film Ezüst Medvét nyert Berlinben

Mindkét magyar filmet, Nagy Dénes Természetes fény és Fliegauf Bence Rengeteg című alkotását is díjazták a 71. Berlini Filmfesztiválon. Míg Nagy Dénes a legjobb rendezőnek járó trófeát vehette át, addig Kizlinger Lilla a Legjobb Mellékszereplő díját nyerte el a Rengetegben nyújtott alakításáért.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.