Edu-Art

Bőgőst keresnek az MR Szimfonikusok

2012.12.01. 17:29
Ajánlom
A szólamvezetői posztra január 4-ig várják a jelentkezéseket.

Az állás betöltésére mindazon képzett zenekari művészek jelentkezését várják, akik egyaránt rendelkeznek felsőfokú zenei végzettséggel (minimum BA diploma), zenekari tapasztalattal és a pálya iránti elhivatottsággal. Jelentkezni szakmai önéletrajz beküldésével lehet, melyben részletezni kell az illető tanulmányait és végzettségeitt, korábbi és jelenlegi zenekari tapasztalatait, díjait stb., valamint meg kell adni benne a jelentkező telefonszámát és e-mail címét. A jelentkezéseket 2013. január 4-ig várják a hegi@mtva.hu e-mail címre.

Az alkalmazás feltétele: A zenekari próbajáték teljesítése. A próbajátékra kizárólag a jelentkezésük alapján kiválasztottak kaphatnak meghívást!

A próbajáték időpontja: 2013. január 16. 15:30, helyszíne az MR 6-os stúdiója (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 5-7.)

A versenyművet és a zenekari állásokat zenekari hangolásban kell játszani. Zongorakísérőt a zenekar nem tud biztosítani!

I. forduló - paraván mögött

Dittersdorf: E-dúr nagybőgőverseny - I. tétel kadenciával

II. forduló - Zenekari állások:
Beethoven: 5. szimfónia - III. tétel menüett trió
Beethoven: 9. szimfónia - IV. tétel recitativo szóló
Brahms: 2. szimfónia - IV. tétel eleje részlet
Bartók: A kékszakállú herceg vára - 112 - től 118 - ig részlet
Verdi: Othello - IV. felvonás U betűtől

Szóló állások:
Verdi: Rigoletto - I. felvonás Nr. 3. Duetto - bőgő szóló
Mahler: 1. szimfónia - III. tétel szóló
Sztravinszkij: Pulcinella-Suite 7. tétel
Haydn: No. 31 D-dúr szimfónia 4. tétel

A zenekari állások kottáját a próbajátékra meghívott jelentkezők megtekinthetik az MR Zenei Együttesek Irodájában, Fehér Eszternél előzetes megbeszélés alapján. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a szakmai kritériumainak nem megfelelő jelentkezőket a próbajátékból kizárja.

További információ: MR Zenei Együttesek Irodája, Fehér Eszter 328-7939.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.