Edu-Art

Budapest 200 év múlva - grafikai pályázat

2010.11.12. 18:10
Ajánlom
Beküldési határidő: 2011. május 31.

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület "Budapest 200 év múlva" címmel művészeti pályázatot hirdet grafikai kategóriában.

Pályázhatnak hivatásos vagy amatőr grafikusművészek, festőművészek, elektronikus médiával foglalkozó művészek és hobbialkotók. Az Egyesület várja minden olyan vizuális alkotás beérkezését, melyben a művész a tőlünk 200 évnyire lévő, távoli jövőbeli Budapesttel, az akkori világgal kapcsolatos érzéseit fejezi ki, akár azt ábrázolva, hogy hogyan képzeli Budapestet 200 év múlva, akár az akkori emberek érzéseit, mindennapjait vagy különleges pillanatait kifejezve. A téma szabadon választható: lehet maga az ember, a város, a természeti vagy technikai környezet, mindezek egymáshoz való viszonya, az egyén érzései vagy egyéb. Megkötés csupán annyi, hogy Budapesthez és a város 200 év múlva elképzelt jövőjéhez kapcsolódjon.


Stílusbeli és technikai jellegű kötöttség nincs: a pályázatnak csupán neve grafikai; a beküldött alkotás lehet grafika, festmény, vagy egyéb technikával készült kép is. Fotó és videó nem küldhető be. Az alkotóktól nem tényszerű tárgyilagos megjelenítést várunk, hanem előnyben részesítjük azt, aki egyéni művészi megközelítésmóddal saját egyéniségén át megszűrve ábrázolja az elképzelt világot.

Beküldés feltételei:
- A vizuális alkotásokat kizárólag elektronikus úton, csatolt fájlban kérjük eljuttatni a budapest200@karcolat.hu e-mailcímre kép formátumban, minimum 300 dpi felbontásban. Nem elektronikus alkotás beszkennelve vagy lefotózva küldhető be, ez esetben alapkövetelmény a torzításmentes éles kép. A nem megfelelő minőségű képeket a zsűri nem értékeli.

- Olyan pályamű adható be, amely korábban elektronikus formában nem jelent meg.
- Az 1000 HUF egyszeri regisztrációs díjat az Egyesület számlaszámára kérjük átutalni "regisztrációs díj" közléssel a pályamű beküldéséhez használt jeligével.
- 2010.10. 01-jétől a KIMTE honlapjáról letölthető pályázati adatlapot kitöltve, aláírva kizárólag postai úton kérjük az Egyesület címére küldeni.
- A borítékra kívül, feladóként csak a pályázó saját jeligéje kerülhet, NEVE NEM! Az adatlap tartalmazza a pályázó nevét, levelezési címét, telefonszámát, e-mailcímét, jeligéjét, a pályázatára vonatkozó adatokat és a nyilatkozatát, hogy a mű egyéni és eredeti, saját szellemi tulajdona, és hozzájárul nyomtatott és elektronikus megjelentetéséhez.

Az elektronikusan beküldött dokumentumban (pályamű) szerzőként nem szerepelhet a szerző valódi neve, csak a választott jeligéje!

Postacím: Karcolat Egyesület 2721 Pilis, Bicskei út 16.
Számlaszám: Karcolat Egyesület 11742238-20006754
A borítékra kérjük, írják rá: "Budapest 200 év múlva"!
A pályázat beküldési határideje: 2011. május 31.

A pályázó személyes adatait és nyilatkozatát tartalmazó lezárt borítékot közjegyző jelenlétében nyitja ki a zsűri a helyezési sorrend megállapítása után.
A pályázó személyes adatait bizalmasan kezeljük.

Az Egyesület honlapján 2010.10. 01-jétől figyelemmel kísérhetőek a beérkezett pályaművek jeligéi, a postán érkezett lezárt borítékok és a jeligékhez tartozó befizetett regisztrációs díjak.

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2011. szeptember 17.

Grafikai kategória zsűritagjai
Meghívott művészek:
Barcsik Géza grafikus
Szendrei Tibor festőművész

A Karcolat Egyesület grafikai szerkesztői:
Papp Norbert festőművész
Vágvölgyi Attila grafikus

Díjazás:
I. hely
50 000 Ft
A díjazott mű multimédiás e-book megjelenése
Tűzzománc emlékplakett
II. hely
25 000 Ft
A díjazott mű multimédiás e-book megjelenése
Tűzzománc emlékplakett
III. hely
10 000 Ft értékű könyvjutalom
A díjazott mű multimédiás e-book megjelenése
Tűzzománc emlékplakett

Az érdeklődők a kérdéseiket feltehetik a va.graphics@yahoo.com címen.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy a helyezéseken túl egy alkotást különdíjjal jutalmazzon.

Az érdeklődők a kérdéseiket feltehetik a druida.borealis@gmail.com címen.
http://www.karcolat.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.