Edu-Art

Bydgoszcz Musical Impressions harmincötödször

2012.02.23. 15:01
Ajánlom
A nagy hagyományokkal rendelkező lengyelországi nemzetközi ifjúsági zenei fesztiválra és versenyre március 15-ig lehet jelentkezni.

2012. július 2-7. között 35. alkalommal rendezik meg - az idén elmaradó Fringe Fesztiválhoz hasonlítható - Bydgoszcz Musical Impressions elnevezésű, nemzetközi ifjúsági zenei találkozót és versenyt, amelyre az egész világról várják zenei együttesek jelentkezését. Bármely zenei műfajban tevékenykedő kórusok, zenekarok, együttesek, kortárstánc társulatok jelentkezhetnek, akik hazai vagy nemzetközi szinten már sikereket értek el (pl. versenygyőzelem).

A fesztiválon való részvétel feltételei:

- az együttes létszáma 3-40 fő közötti legyen (instruktorokkal együtt)
- résztvevőnként 70€ regisztrációs díj befizetése
- legalább 30 perces, szabad téren is előadható műsor
- playback alkalmazása részlegesen sem megengedett (kivéve a kortárstánc műsoroknál)

A jelentkezők számára a rendezők a fesztivál időtartama alatt (2010. július 2-7.) biztosítják a szállást és a teljes ellátást, továbbá az együttesek mozgatását. Az oda- és visszaútról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

A fesztivál keretében zajlik a 35. Bydgoszcz Musical Impressions verseny, melyen azok a zenei együttesek vehetnek részt, akik
- 25 év alatti tagokból állnak
- legalább egy lengyel zeneművet repertoárjukra tűznek (ez lehet a fesztivál hivatalos dalának feldolgozása is)
- 15-30 perces műsorral készülnek.

A kitöltött jelentkezési lap beérkezésének határideje március 15., melyhez az előadandó repertoárt tartalmazó DVD-felvételt, két fényképet, valamint az együttes bemutatkozását kell csatolni.

A fesztivál programjáról, a kapcsolódó eseményekről és lehetőségekről, valamint a kiosztandó díjakról minden további információ a bydgoszczi fesztivál honlapján található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.