Edu-Art

Ching-Yun Hu mesterkurzusa

2014.05.06. 13:00
Ajánlom
A mesterkurzust 2014. május 21-én 15 és 19 óra között tartják a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban (1065 Budapest, Nagymező u. 1.). Szakmai közreműködő: Fejes Krisztina zongoraművész.

Ching-Yun Hu, a taipei születésű, jelenleg New Yorkban élő zongoraművész tizenhárom évesen debütált a lengyel Capella Cracoviensis Kamarazenekar közreműködésével Ázsiában, majd egy évvel később az USA-ba költözött, hogy a világhírű Julliard iskolában folytassa tanulmányait. Együtt dolgozott között Sergei Babayannal, Karl-Heinz Kammerlinggel, Joseph Kalichsteinnel és Seymour Lipkinnel.

Szakmai karrierjét Richard Goode és Murray Perahia is segítették. 2008-ban közönségdíjasa lett a 12. Arthur Rubinstein Nemzetközi Zongoraversenynek Tel Avivban. A hatalmas sikert egy hét állomásos szóló koncertsorozat követte valamint egy meghívás az izraeli szimfonikusoktóll Beethoven 4. zongoraversenyének eljátszására ahol is a világhírű Helene Grimaud helyére 'ugrott' be.

Karrierje azóta törtetlen és folyamatosan nemzetközi művészekkel és zenekarokkal dolgozik együtt. 2011-ben rögzítette első szóló lemezét amelyen Chopin darabokat játszott. Az album egy évvel később elnyerte a taiwani Golden Melody díj "Az év klasszikus albuma" címét. A fellépések mellett Ching-Yun lelkes támogatója a klasszikus zenének, ezért néhány évvel ezelőtt megalapította a kétévente megrendezésre kerülő Yun-Hsiang Nemzetközi Fesztivált Taipeiben, ahol a világ legkiválóbb művészeit hívja meg.

Fejes Krisztina Cegléden született. Zongora tanulmányait már ötévesen elkezdte Hadobás Vermes Zsuzsannánál Szolnokon. Tehetségére igen korán felfigyeltek, hiszen tízévesen már kétszeresen első helyezett volt a megyei zongoraversenyen; valamint tizenkét évesen beválogatták a Papp Lajos zongoraverseny döntőjébe. A versenyek sikere után útja egyenesen a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba vezetett, ahol öt éven keresztül Hargitai Imre és Benkő Zoltán voltak a tanárai.

A konzervatóriumi évek után 2003-ban sikeresen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol tanárai voltak többek között: Baranyay László, Szokolay Balázs valamint Némethy Attila. A konzervatóriumi és egyetemi évei során számos versenyen vett részt. 2001-ben különdíjat nyert a Yamaha zongoraversenyen, valamint 2006-ban a Földes Andor zongoraversenyen.  2007-ben a Sibiu-ban (Románia) megrendezett Carl Filtsch zongoraversenyen második helyezést ért el, valamint egy évvel később 2008-ban a szegedi Bartók Béla versenyen második helyezett lett. 2011-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat, valamint 2012-ben ARTISJUS-díjat kapott.

A versenyeknek köszönhetően több hazai és nemzetközi fesztiválra kapott meghívást. Koncertezett már Európa nagyobb színpadain, szólókoncertjei mellett kamarazenészként is gyakran koncertezik partnereivel Boldóczki Gáborral, Szentpáli Rolanddal és Baráti Kristóffal. 2006-ban felvételt készített Hidas Frigyes (1928-2007) első zongoraversenyéből a Magyar Rádióban Marosi László vezényletével (Floridai Központi Egyetem Zenekari Tudományok Tanszékének igazgatója). Később bemutatta Madarász Iván és Rózsa Pál műveit is.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Színház

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.
Színház

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Klasszikus

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Színház

Alkoholba fojtott romantika a Pesti Színház színpadán

Yasmina Reza népszerű drámája, a Bella Figura látszólag egy kellemesen induló, titkos randevú története, a darabból azonban hiányzik az idill. A magyarországi ősbemutatót Török Ferenc rendezi, az előadás október 22-től látható a Pesti Színházban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.