Edu-Art

Ching-Yun Hu mesterkurzusa

2014.05.06. 13:00
Ajánlom
A mesterkurzust 2014. május 21-én 15 és 19 óra között tartják a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban (1065 Budapest, Nagymező u. 1.). Szakmai közreműködő: Fejes Krisztina zongoraművész.

Ching-Yun Hu, a taipei születésű, jelenleg New Yorkban élő zongoraművész tizenhárom évesen debütált a lengyel Capella Cracoviensis Kamarazenekar közreműködésével Ázsiában, majd egy évvel később az USA-ba költözött, hogy a világhírű Julliard iskolában folytassa tanulmányait. Együtt dolgozott között Sergei Babayannal, Karl-Heinz Kammerlinggel, Joseph Kalichsteinnel és Seymour Lipkinnel.

Szakmai karrierjét Richard Goode és Murray Perahia is segítették. 2008-ban közönségdíjasa lett a 12. Arthur Rubinstein Nemzetközi Zongoraversenynek Tel Avivban. A hatalmas sikert egy hét állomásos szóló koncertsorozat követte valamint egy meghívás az izraeli szimfonikusoktóll Beethoven 4. zongoraversenyének eljátszására ahol is a világhírű Helene Grimaud helyére 'ugrott' be.

Karrierje azóta törtetlen és folyamatosan nemzetközi művészekkel és zenekarokkal dolgozik együtt. 2011-ben rögzítette első szóló lemezét amelyen Chopin darabokat játszott. Az album egy évvel később elnyerte a taiwani Golden Melody díj "Az év klasszikus albuma" címét. A fellépések mellett Ching-Yun lelkes támogatója a klasszikus zenének, ezért néhány évvel ezelőtt megalapította a kétévente megrendezésre kerülő Yun-Hsiang Nemzetközi Fesztivált Taipeiben, ahol a világ legkiválóbb művészeit hívja meg.

Fejes Krisztina Cegléden született. Zongora tanulmányait már ötévesen elkezdte Hadobás Vermes Zsuzsannánál Szolnokon. Tehetségére igen korán felfigyeltek, hiszen tízévesen már kétszeresen első helyezett volt a megyei zongoraversenyen; valamint tizenkét évesen beválogatták a Papp Lajos zongoraverseny döntőjébe. A versenyek sikere után útja egyenesen a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba vezetett, ahol öt éven keresztül Hargitai Imre és Benkő Zoltán voltak a tanárai.

A konzervatóriumi évek után 2003-ban sikeresen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol tanárai voltak többek között: Baranyay László, Szokolay Balázs valamint Némethy Attila. A konzervatóriumi és egyetemi évei során számos versenyen vett részt. 2001-ben különdíjat nyert a Yamaha zongoraversenyen, valamint 2006-ban a Földes Andor zongoraversenyen.  2007-ben a Sibiu-ban (Románia) megrendezett Carl Filtsch zongoraversenyen második helyezést ért el, valamint egy évvel később 2008-ban a szegedi Bartók Béla versenyen második helyezett lett. 2011-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat, valamint 2012-ben ARTISJUS-díjat kapott.

A versenyeknek köszönhetően több hazai és nemzetközi fesztiválra kapott meghívást. Koncertezett már Európa nagyobb színpadain, szólókoncertjei mellett kamarazenészként is gyakran koncertezik partnereivel Boldóczki Gáborral, Szentpáli Rolanddal és Baráti Kristóffal. 2006-ban felvételt készített Hidas Frigyes (1928-2007) első zongoraversenyéből a Magyar Rádióban Marosi László vezényletével (Floridai Központi Egyetem Zenekari Tudományok Tanszékének igazgatója). Később bemutatta Madarász Iván és Rózsa Pál műveit is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.