Edu-Art

Crescendo Esték

2015.03.03. 11:02
Ajánlom
Crescendo Estékre elsősorban a zeneművészeti egyetemekről, konzikból, továbbá más művészeti egyetemekről és főiskolákról várnak diákokat.

Minden este egy adott téma köré épül, melynek kapcsán érdekes, új gondolatokat hallhatsz, kifejtheted a véleményedet, felteheted a kérdéseidet. Cél, hogy lehetőség legyen arra, hogy az élet egy-egy kérdéséről izgalmas beszélgetést folytathass. Minden este egy kis gasztronómiai élményben is részed lehet. Különleges vendégek, film, zene és interaktív élmény is vár.

Ha közösségre vágysz, ha nyomja valami a lelked, ha a sok gyakorlás és készülés mellett ki akarsz kapcsolódni, vagy az élet nagy kérdéseiről akarsz beszélgetni, itt a helyed!

Időpont: minden csütörtökön 19:00-tól

Helyszín: Hársfa utca 33. - Kis, zártkörű kávézó a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet épületének az oldalában, pár lépésre a Zeneakadémia Wesselényi utcai Ligeti György épületétől. Bejárat a Hársfa utcából, 5 méterre a Wessi-Hársfa saroktól. Keresd a Crescendo logót!

Program:

Március 5.      Népzene és komolyzene találkozása - A Muzsikás együttes és a Bartók projekt

Március 12.    Kreativitás mint életstílus. Milyen az igazi életművész?

Március 19.    Backstage - Mire figyeljünk a koncerteknél? Hogy megy a koncertszervezés? Színpadi stresszkezelés

Március 26.    Zene és magánélet - Miképp egyeztethető össze a család és a sikeres karrier?

Április 2.       Tavaszi szünet

Április 9.         Jazz este - Jam és beszélgetés. Mi lehet fontosabb a zenész életében, mint a zene?

Április 16.      Life management - Avagy lehet-e könyebben élni az életet, ha jól szervezzük?

Április 23.      A művész önbecsülése

Április 30.      Isteni inspiráció a zenében

Május 7.          Érzelmi intelligencia a művész életében

Május 14.       A jövő - Hol leszel 10 év múlva?

A Crescendo Estékről bővebben honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Zenés színház

Népdalt énekelve sétál át a macska a hivatalon

Halas Dóra és Nagy Fruzsina már a második közös előadásukat készítették el a Soharóza kórussal. Catwalk-koncertnek nevezik az általuk alkotott műfajt, amelyben elegyednek a kóruskoncert, a színház és a divatbemutató jellegzetességei. Az Ügyben népdalokat dolgoztak fel, bár mint mondták, Kodály és Bartók óta valami nagyon félrecsúszott a népzene társadalmi megítélésében.
Plusz

Kicsoda valójában a hölgy a híres „We Can Do It!” poszteren?

Mindenki ismeri az ikonikus posztert, amelyen egy nő feszít, mellette a híres szlogen: „Meg tudjuk csinálni”. De kicsoda a képen látható hölgy?
Színház

Összeállt a kisvárdai színházi fesztivál programja

A 12 versenyelőadás mellett 11 versenyen kívüli színházi darab, koncertek, előadói estek, bábelőadások és a már hagyományos hallgatói minifesztivál szerepel a június 21. és 29. között megrendezendő Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztiváljának idei programjában.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.