Edu-Art

Csatlakozz a Gabrieli Choir-hoz!

2012.09.10. 15:08
Ajánlom
Szopránok, tenorok és basszusok jelentkezését várja az anglikán egyházzenére specializálódott kórus.

Az együttest 24-28 tapasztalt énekes alkotja, próbáikat a Közép-Európai Egyetem (CEU) egyik belvárosi épületében tartják hetente egyszer, vasárnap este 5-től 8 óráig. A kórus repertoárjának gerincét a XVI. századtól napjainkig terjedő időszak angol liturgikus zenéje adja, közte olyan zeneszerzők munkái, mint Thomas Tallis, Robert Whyte, Orlando Gibbons, Sir Edward Bairstow, Herbert Howells vagy John Rutter. A The Gabrieli Choir évente általában 4-6 koncertet ad a főváros legszebb templomaiban, és a budapesti anglikán közösség felkérésére rendszeresen szólaltatják meg a brit kórusmuzsika göngyszemeit eredeti kontextusukban, vagyis az anglikán liturgiában. Repertoárjuk sokszínűségére jellemző, hogy Magyarországon a Gabrieli Kórus előadásában hangzott el először 2011-ben Will Todd kortárs zeneszerző Mass in Blue című jazz miséje.

Ami az együttes 2012-es fellépéseit illeti: december 1-én a St. Columba skót presbiteriánus templomban (Bp. VI., Vörösmarty u. 51) az  adventet köszöntő Evensong-szertartásban működnek közre. December 14-én ugyanott az összes budapesti anglikán felekezet közös karácsonyi énekes ünnepségén vesznek részt, immár hatodik alkalommal, a Tóth Márton vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Exsultate Fiúvegyeskarával közösen. Végül december 23-án J.S.Bach Karácsonyi oratóriumát énekelik a Concerto Kamarazenekar közreműködésevel, Cser Miklós vezényletével. 

A kórus honlapján és a facebookon is várja az érdeklődőket, a  jelentkezéseket Sólyom Richárd művészeti vezetőnek lehet elküldeni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Psotás fények és árnyak

Öt évvel ezelőtt, 2016. február 25-én, 86 éves korában hunyt el a magyar színházművészet egyik legegyedibb és utánozhatatlan alakja, Psota Irén, akinek neve már életében fogalommá vált. Utolsó éveiben visszavonultan élt, elzárkózott a nyilvánosság elől, emiatt is különleges ez a 2009-ben készült beszélgetés, amelyben bepillanthatunk egy nagy művész hétköznapjaiba. Egy valódi, megismételhetetlen legendára emlékezünk ezzel az írással.
Könyv

Innentől nem a gyerek hibája lesz, ha nem olvas

Az irodalom a szabadságról szól. Ha ezt a szabadságot nem adjuk meg az oktatással, ha nem mutatjuk meg a gyerekeknek, hogy talán éppen az olvasás az, amire ebben a számára is megterhelő, felgyorsult világban szüksége van, akkor tényleg nem az ő hibája lesz, hogy nem olvas. VÉLEMÉNY.
Klasszikus

Virtuóz fiatalokkal ad koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Online koncertet ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar február 26-án. A szólisták közül a legfiatalabb 11 éves, mindannyiukat számos díjjal ismerték már el, és van köztük, aki a világhírű Carnegie Hallban is fellépett.
Zenés színház

Óda a magyarokhoz – 240 éve mutatták be Joseph Haydn A hűség jutalma című operáját

1779-ben leégett a fertődi Esterházy kastélyhoz tartozó színház. E sajnálatos esemény nyomán azonban egy igazán különleges zenemű született: Haydn új nagyoperája, A hűség jutalma csendült fel először az újranyitott teátrumban.
Klasszikus

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.