Edu-Art

Csatlakozz a Gabrieli Choir-hoz!

2012.09.10. 15:08
Ajánlom
Szopránok, tenorok és basszusok jelentkezését várja az anglikán egyházzenére specializálódott kórus.

Az együttest 24-28 tapasztalt énekes alkotja, próbáikat a Közép-Európai Egyetem (CEU) egyik belvárosi épületében tartják hetente egyszer, vasárnap este 5-től 8 óráig. A kórus repertoárjának gerincét a XVI. századtól napjainkig terjedő időszak angol liturgikus zenéje adja, közte olyan zeneszerzők munkái, mint Thomas Tallis, Robert Whyte, Orlando Gibbons, Sir Edward Bairstow, Herbert Howells vagy John Rutter. A The Gabrieli Choir évente általában 4-6 koncertet ad a főváros legszebb templomaiban, és a budapesti anglikán közösség felkérésére rendszeresen szólaltatják meg a brit kórusmuzsika göngyszemeit eredeti kontextusukban, vagyis az anglikán liturgiában. Repertoárjuk sokszínűségére jellemző, hogy Magyarországon a Gabrieli Kórus előadásában hangzott el először 2011-ben Will Todd kortárs zeneszerző Mass in Blue című jazz miséje.

Ami az együttes 2012-es fellépéseit illeti: december 1-én a St. Columba skót presbiteriánus templomban (Bp. VI., Vörösmarty u. 51) az  adventet köszöntő Evensong-szertartásban működnek közre. December 14-én ugyanott az összes budapesti anglikán felekezet közös karácsonyi énekes ünnepségén vesznek részt, immár hatodik alkalommal, a Tóth Márton vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Exsultate Fiúvegyeskarával közösen. Végül december 23-án J.S.Bach Karácsonyi oratóriumát énekelik a Concerto Kamarazenekar közreműködésevel, Cser Miklós vezényletével. 

A kórus honlapján és a facebookon is várja az érdeklődőket, a  jelentkezéseket Sólyom Richárd művészeti vezetőnek lehet elküldeni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Szabó István filmje nyitja a ma kezdődő Magyar Mozgókép Szemlét

A szombatig tartó rendezvényen 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet, valamint számos versenyen kívüli filmet vetítenek a Corvin moziban.
Vizuál

Szabó István nem veszi át életműdíját

Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták Szabó István ügynökmúltja miatt.
Klasszikus

A lipcsei kántor, aki mindannyiunkat összeköt – Jön a Bach Bridges fesztivál

Bach és Beethoven lesz a főszereplője az idei Bach Bridges Fesztiválnak március 31. és április 3. között a Budapest Music Centerben. A két korszakalkotó zseni munkássága a jelenkor perspektívájából és a nyugatitól eltérő esztétika fénytörésében is megmutatkozik a fesztivál változatos programjában.
Klasszikus

A mi Kodályunk – Zenés ismeretterjesztő film a mozikban

Március 6-a Kodály Zoltán, a világhírű zeneszerző és népzenekutató halálának évfordulója. A 20. század korszakalkotó zenetudósa előtt tisztelegve, március 11-től érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges ifjú muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Színház

Három alkotás szerzői kaptak idén Kortárs Magyar Dráma-díjat

Székely Csaba, Schwechtje Mihály, valamint Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya szövegét díjazták a Radnóti Zsuzsa által alapított elismeréssel.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.