Edu-Art

Csatlakozz a Gabrieli Choir-hoz!

2012.09.10. 15:08
Ajánlom
Szopránok, tenorok és basszusok jelentkezését várja az anglikán egyházzenére specializálódott kórus.

Az együttest 24-28 tapasztalt énekes alkotja, próbáikat a Közép-Európai Egyetem (CEU) egyik belvárosi épületében tartják hetente egyszer, vasárnap este 5-től 8 óráig. A kórus repertoárjának gerincét a XVI. századtól napjainkig terjedő időszak angol liturgikus zenéje adja, közte olyan zeneszerzők munkái, mint Thomas Tallis, Robert Whyte, Orlando Gibbons, Sir Edward Bairstow, Herbert Howells vagy John Rutter. A The Gabrieli Choir évente általában 4-6 koncertet ad a főváros legszebb templomaiban, és a budapesti anglikán közösség felkérésére rendszeresen szólaltatják meg a brit kórusmuzsika göngyszemeit eredeti kontextusukban, vagyis az anglikán liturgiában. Repertoárjuk sokszínűségére jellemző, hogy Magyarországon a Gabrieli Kórus előadásában hangzott el először 2011-ben Will Todd kortárs zeneszerző Mass in Blue című jazz miséje.

Ami az együttes 2012-es fellépéseit illeti: december 1-én a St. Columba skót presbiteriánus templomban (Bp. VI., Vörösmarty u. 51) az  adventet köszöntő Evensong-szertartásban működnek közre. December 14-én ugyanott az összes budapesti anglikán felekezet közös karácsonyi énekes ünnepségén vesznek részt, immár hatodik alkalommal, a Tóth Márton vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Exsultate Fiúvegyeskarával közösen. Végül december 23-án J.S.Bach Karácsonyi oratóriumát énekelik a Concerto Kamarazenekar közreműködésevel, Cser Miklós vezényletével. 

A kórus honlapján és a facebookon is várja az érdeklődőket, a  jelentkezéseket Sólyom Richárd művészeti vezetőnek lehet elküldeni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.