Edu-Art

Csináld a Fesztivált!

2011.09.20. 20:00
Ajánlom
Fesztiválszervező szakirányú továbbképzés indul a Budapesti Kommunikációs és üzleti Főiskolán. Jelentkezési határidő: október 3.

Vitathatatlanul egyre nagyobb szükség van arra - sőt, mára már elvárásként fogalmazódik meg! -, hogy szakképzett szervezői legyenek a kisebb-nagyobb tömegeket megmozgató kulturális és művészeti rendezvények szervezésének. Magyarországot a „Fesztiválok országának" emlegetik, mégis, alig néhány olyan fesztivál működik, amelynek pénzügyi hatékonyságához, szakszerűségéhez nem férhet kétség. A BKF képzésének célja, hogy olyan kulturális és művészeti rendezvényszervezőket képezzen, akik - megismerve a kulturális marketing, turizmus, kommunikáció és szervezés legújabb külföldi és hazai trendjeit - képesek lesznek szakszerűen és hatékonyan ellátni egy fesztivál jellegű rendezvény teljes körű menedzselését.

8593FEB2-6A6D-4988-A941-8A4F3209352C

Sziget 5. nap - Nagyszínpad

A képzés egyfajta tehetséggondozási utóprogramjaként a partnereink többsége lehetőséget kíván adni a legjobb hallgatók részére, hogy az oklevél megszerzését követően szakmai gyakorlatot szerezzenek a választott partnerintézménynél.

Azok jelentkezését várják, akiket érdekel a nemzetközi és hazai kulturális, turisztikai, művészeti rendezvények, rendezvénysorozatok, koncertek, gasztronómiai és folklór programok, valamint a filmfesztiválok világa. Elhelyezkedési lehetőségek: állami, illetve önkormányzati kulturális, turisztikai, művészeti, illetve közvetítő intézmények, Profitorientált és non profit kulturális, turisztikai és művészeti vállalkozások, szervezetek.

Oktatók:

Dér Csaba Dezső, PhD, kulturális menedzser, a BKF főiskolai docense

Gaspari Zsolt, a Sziget Kulturális Szervezőiroda kereskedelmi vezetője

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója

Keresztes Tamás, protokoll szakértő

Lőrinczy György, a Pentaton Koncert- és Művészügynökség -a Budapesti Tavaszi Fesztivál főszervezője - ügyvezető igazgatója

Nagy Bálint, dr., kulturális marketing szakértő, az IBS tanszékvezető főiskolai docense

Szép Fruzsina, a Sziget Fesztivál programigazgatója

Turkovics Mónika, dr., a Művészetek Palotája marketing és kommunikációs igazgatója

Zongor Attila, PhD, a Kultindex Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Zsoldos Dávid, a Fidelio Média alapító-tulajdonosa

Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója

Vezér Éva, a European Film Promotion elnöke

Winchester Elica, a HBL Travel Kft - a Sziget Fesztivál szakmai partnere - ügyvezetője

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

A legendák köztünk élnek – Búcsú Orczi Géza előadóművésztől

Az Artisjus-díjas ütő- és pengetős hangszeres művész április 9-én, 65 éves korában hunyt el. Orczi Géza hangszerkészítő mesterként és restaurátorként is tevékenykedett, halálával kifejezhetetlen űrt hagy maga után.
Könyv

Szállj költemény – Kortárs költemények, katonás színészek előadásában

A Katona öt színművésze, Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Rezes Judit, Tasnádi Bence és Vizi Dávid mondják el kedvenc kortárs költőik egy-egy versét a költészet napja alkalmából.
Színház

Egy olasz művész életre kelti a szobrokat – így nézhetett ki az egyik legismertebb ókori drámaíró

Az ókor nagy költői és énekmondói ma már csak fehér márványszobrokról és stilizált képekről néznek vissza ránk üveges szemmel, és elképzelni is nehéz, hogy egykor ők is homlokráncoló, keményen dolgozó, vagy éppen kocsmákban mulatozó, élvezeteket hajszoló emberek voltak.
Vizuál

A nomádok földjén - Chloé Zhao történelmet ír

A fiatal kínai-amerikai rendezőnő rekordok sorát dönti meg harmadik játékfilmjével, A nomádok földjével. Április végén az is kiderül, hogy hat jelölésből hányat vált díjra az Oscar versenyében. Bemutatjuk Chloé Zhaót.
Vizuál

A nomádok földje kapta a BAFTA fődíjait

Chloe Zhao drámája hét díjra volt esélyes a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztóján, amelyből négyet el is hozott.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.