Edu-Art

Csináld a Fesztivált!

2011.09.20. 20:00
Ajánlom
Fesztiválszervező szakirányú továbbképzés indul a Budapesti Kommunikációs és üzleti Főiskolán. Jelentkezési határidő: október 3.

Vitathatatlanul egyre nagyobb szükség van arra - sőt, mára már elvárásként fogalmazódik meg! -, hogy szakképzett szervezői legyenek a kisebb-nagyobb tömegeket megmozgató kulturális és művészeti rendezvények szervezésének. Magyarországot a „Fesztiválok országának" emlegetik, mégis, alig néhány olyan fesztivál működik, amelynek pénzügyi hatékonyságához, szakszerűségéhez nem férhet kétség. A BKF képzésének célja, hogy olyan kulturális és művészeti rendezvényszervezőket képezzen, akik - megismerve a kulturális marketing, turizmus, kommunikáció és szervezés legújabb külföldi és hazai trendjeit - képesek lesznek szakszerűen és hatékonyan ellátni egy fesztivál jellegű rendezvény teljes körű menedzselését.

8593FEB2-6A6D-4988-A941-8A4F3209352C

Sziget 5. nap - Nagyszínpad

A képzés egyfajta tehetséggondozási utóprogramjaként a partnereink többsége lehetőséget kíván adni a legjobb hallgatók részére, hogy az oklevél megszerzését követően szakmai gyakorlatot szerezzenek a választott partnerintézménynél.

Azok jelentkezését várják, akiket érdekel a nemzetközi és hazai kulturális, turisztikai, művészeti rendezvények, rendezvénysorozatok, koncertek, gasztronómiai és folklór programok, valamint a filmfesztiválok világa. Elhelyezkedési lehetőségek: állami, illetve önkormányzati kulturális, turisztikai, művészeti, illetve közvetítő intézmények, Profitorientált és non profit kulturális, turisztikai és művészeti vállalkozások, szervezetek.

Oktatók:

Dér Csaba Dezső, PhD, kulturális menedzser, a BKF főiskolai docense

Gaspari Zsolt, a Sziget Kulturális Szervezőiroda kereskedelmi vezetője

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója

Keresztes Tamás, protokoll szakértő

Lőrinczy György, a Pentaton Koncert- és Művészügynökség -a Budapesti Tavaszi Fesztivál főszervezője - ügyvezető igazgatója

Nagy Bálint, dr., kulturális marketing szakértő, az IBS tanszékvezető főiskolai docense

Szép Fruzsina, a Sziget Fesztivál programigazgatója

Turkovics Mónika, dr., a Művészetek Palotája marketing és kommunikációs igazgatója

Zongor Attila, PhD, a Kultindex Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Zsoldos Dávid, a Fidelio Média alapító-tulajdonosa

Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója

Vezér Éva, a European Film Promotion elnöke

Winchester Elica, a HBL Travel Kft - a Sziget Fesztivál szakmai partnere - ügyvezetője

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Vizuál

Mutatjuk, hol találja a ma 75 éve elhunyt Róth Miksa alkotásait!

Sőt, galériánkban azokat az enteriőröket is, amelyek már elpusztultak. Róth elsőként ismerte fel a monarchiában a Tiffany-üveg alkalmazásában rejlő lehetőségeket, és mesteri szintre emelte az üvegművészetet. 1944. június 14-én halt meg Róth Miksa üvegfestő és üvegmozaik-készítő.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Könyv

Simon Márton nyitotta meg a 90. Ünnepi Könyvhetet Budapesten

Simon Márton költő ünnepi beszédével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok csütörtök délután a Duna-korzón, Budapesten.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.