Edu-Art

Diákalkotók Országos Zománcművészeti Biennáléja

2011.11.18. 10:49
Ajánlom
A jelentkezés határideje: 2011. december 30.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ pályázatot hirdet általános, közép-, és főiskolások, egyetemisták számára zománctechnikával készült alkotások létrehozására, melynek címe: "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra" (Weöres Sándor)

A kiállításra olyan, a zománc nyelvén fogalmazott, a diákok életkori sajátosságainak megfelelően megjelenített pályaműveket várnak, melyek ebből a gondolatkörből fakadnak. A pályaművek képek, zománccal díszített plasztikák vagy dísztárgyak, ékszerek és kollekciók, valamint komplex, tematikus kép együttest hordozó "építmények" (faliszekrény, díszdoboz, ill. különböző használati tárgyak) lehetnek.

A pályázaton maximum két egyéni, illetve közösségi pályaművel lehet részt venni. Az alkotásokon fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, a beküldő szervezet nevét, a művészeti vezető nevét, telefonszámát, e-mail címét, a pályaművet ihlető gondolat, vagy irodalmi alkotás fellelhetőségét.

A kiállítás keretében lehetőséget kínálnak a diákok, diákközösségek művészeti vetői munkáinak bemutatására. A művészeti vezetők alkotásai nem kerülnek zsűrizésre, témájában kötelezően nem kell kapcsolódnia jelen pályázati kiíráshoz.

A diákalkotók pályaműveit képző- és iparművészekből és művészettörténészből álló zsűri értékeli.
Az értékelés öt kategóriában történik:
I. korcsoport: 6-12 éves korig
II. korcsoport: 13-15 éves korig
III. korcsoport: 16-19 éves korig
IV. korcsoport: 20 év felett
V. közös alkotás

A pályázatra az erre a célra készült nevezési lapon előzetesen szükséges jelentkezni 2011. december 30-ig. Jelentkezési lap levélben kérhető vagy letölthető a www.ekmk.eu weblapról.

A pályázat nevezési díja közösségi pályázás esetén (tetszőleges egyéni alkotószámmal) 2500 Ft, egyéni alkotók részére: 1000 Ft.

További információ: Kovács Katalin: 36/517-555, 20/779-2879, kovacs.katalin@ekmk.eu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Klasszikus

Mezítláb vagy sportcipőben a színpadon – Kaposfest-napló

A Kaposfest harmadik napján egy különleges Martinů-kvartett, egy Sosztakovics-szonáta, illetve Schumann, Brahms és Dietrich közös alkotása örvendeztette meg a fesztivál közönségét. Kritikai beszámoló.
Klasszikus

Nagyon dübörög a zongorapiac Kínában

Mintegy 40-50 millió kínai gyerek tanul zongorázni, az országban gyártott hangszerek alig tíz százaléka kerül exportra. Kínában van kiknek zongorát gyártani.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.