Edu-Art

Diákalkotók Országos Zománcművészeti Biennáléja

2011.11.18. 10:49
Ajánlom
A jelentkezés határideje: 2011. december 30.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ pályázatot hirdet általános, közép-, és főiskolások, egyetemisták számára zománctechnikával készült alkotások létrehozására, melynek címe: "Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra" (Weöres Sándor)

A kiállításra olyan, a zománc nyelvén fogalmazott, a diákok életkori sajátosságainak megfelelően megjelenített pályaműveket várnak, melyek ebből a gondolatkörből fakadnak. A pályaművek képek, zománccal díszített plasztikák vagy dísztárgyak, ékszerek és kollekciók, valamint komplex, tematikus kép együttest hordozó "építmények" (faliszekrény, díszdoboz, ill. különböző használati tárgyak) lehetnek.

A pályázaton maximum két egyéni, illetve közösségi pályaművel lehet részt venni. Az alkotásokon fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, a beküldő szervezet nevét, a művészeti vezető nevét, telefonszámát, e-mail címét, a pályaművet ihlető gondolat, vagy irodalmi alkotás fellelhetőségét.

A kiállítás keretében lehetőséget kínálnak a diákok, diákközösségek művészeti vetői munkáinak bemutatására. A művészeti vezetők alkotásai nem kerülnek zsűrizésre, témájában kötelezően nem kell kapcsolódnia jelen pályázati kiíráshoz.

A diákalkotók pályaműveit képző- és iparművészekből és művészettörténészből álló zsűri értékeli.
Az értékelés öt kategóriában történik:
I. korcsoport: 6-12 éves korig
II. korcsoport: 13-15 éves korig
III. korcsoport: 16-19 éves korig
IV. korcsoport: 20 év felett
V. közös alkotás

A pályázatra az erre a célra készült nevezési lapon előzetesen szükséges jelentkezni 2011. december 30-ig. Jelentkezési lap levélben kérhető vagy letölthető a www.ekmk.eu weblapról.

A pályázat nevezési díja közösségi pályázás esetén (tetszőleges egyéni alkotószámmal) 2500 Ft, egyéni alkotók részére: 1000 Ft.

További információ: Kovács Katalin: 36/517-555, 20/779-2879, kovacs.katalin@ekmk.eu

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.