Edu-Art

Diploma Nélkül IV. - képzőművészeti pályázat

2011.08.10. 10:58
Ajánlom
Pályázatok beadásának határideje: 2011. szeptember 26.

A Bakelit Multi Art Center és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya a 10. Magyar Festészet Napja alkalmábólképzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges művészek előrelépést, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra.

A jelentkezők munkáit pályázat keretén belül válogatják ki, melynek leadási határideje: 2011. szeptember 26. 19 óra

Pályázati feltételek:

A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotóművész, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, illetve nem hallgatója állami képzőművészeti vagy iparművészeti felsőoktatási intézménynek.

Téma: HARMÓNIA

A pályázatokat festmény és grafika kategóriákban várjuk.
Egy művész maximum három alkotással pályázhat.
Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 2,5 m2 méretűek lehetnek.

A pályázat beadásának módja:
Pályázni kizárólag személyesen lehet a kiállítandó művek helyszínre (Bakelit Multi Art Center Budapest 1095 Soroksári út 164.) való behozatalával. A pályamunkákat szeptember hónap minden hétfőjén (2011. szeptember 5., 12., 19., 26.) vesszük át a helyszínen délután 13.00-19.00 között.

A pályázat feltétele, hogy a pályázati művek mellett egy csatolt dokumentum tartalmazza: a mű címét, méretét, készítésének dátumát, technikáját, eszmei értékét, a pályázó nevét, életkorát, pontos címét, telefonszámát, e-mail címét.
A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz keretezve - a grafikák, a pasztell és az akvarell képek keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között - legyenek elhelyezve, illetve legyenek képakasztóval ellátva.

Regisztrációs díj: 3000 Ft/pályázó

Ez az összeg azokra a jelentkezőkre vonatkozik, akiknek munkája a zsűri által továbbjutott.
A nevezési díjat a helyszínen lehet befizetni, a pályázati anyagok beadásakor / ha a beadott pályázati anyag nem kerül kiállításra, visszatérítjük a regisztrációs díjat/.
A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek.

Zsűri elnöke: Atlasz Gábor festőművész
A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy az egy pályázaton belül beadott művekből szakmai szempontok alapján válogasson.

Kiadható díjak:
Olaj-akrill festmények kategória I. díj 50 000 Ft (azaz ötvenezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet
Pasztel-akvarell kategória I. díj 50 000 Ft (azaz ötvenezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet
Grafika kategória I. díj 50 000 Ft (azaz ötvenezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet
Különdíj I. díj 25 000 Ft (azaz huszonötezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet
A zsűrizés eredményéről 2011. október 3-án értesítjük ki a pályázókat.

A kiállítás dátuma: 2011. október 18.

A kiállítás a Magyar Festészet Napjának hivatalos programja. A kiállítás a Bakelit Multi Art Center termeiben kerül kivitelezésre, megtekinthető 2011. október 18-november 8. között. A helyszínen fotó- és videódokumentációk készülnek, melyek felkerülnek a www.bakelitstudio.hu oldalra.

Kontaktszemély:
Paróczay Csaba
Művészeti Vezető
E-mail: szinhaz@bakelitstudio.hu
Mobil: 06-309503780

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.