Edu-Art

Drámaíró és adaptációs pályázat

2010.12.02. 15:09
Ajánlom
Beadási határidő: 2010. december 31.

A Füredi Játékszín Közhasznú Alapítvány - társszervezőivel együtt - "Amatőr Színjátszók tapasztalatcseréje és találkozói" című projektje keretében A kisebbségi együttélés nehézségei és lehetőségei címmel drámaírói és adaptációs pályázatot hirdet.

A pályázatra olyan eredeti drámákat várunk, illetve olyan lírai és epikus művek adaptációit kérjük - terjedelmi és műfaji megkötöttségek nélkül -, amelyek korunk égető problémáját, a kisebbségben élést mai élethelyzeteken, a mindennapok konfliktusain keresztül világítják meg. Bízunk abban, hogy a színpadi művek a kisebbségi létnek nemcsak a gondjait, hanem értékőrző és teremtő erejét, pozitív megoldásait is fel tudják majd mutatni. Arra biztatjuk leendő alkotóinkat, hogy a "kisebbség" fogalmát értelmezzék a lehető legtágabban, s fordítsák figyelmüket és energiájukat a téma emberi oldalának minél plasztikusabb kimunkálására. Középiskolás pályázóinkat arra ösztönözzük, hogy a téma kidolgozásakor éljenek bátran a diákszínjátszó hagyományok eszköztárával, kínáljanak minél jobb játéklehetőséget diákszínjátszós társaiknak.

A pályázat nyilvános, azon bárki részt vehet. Pályázni eddig ki nem adott, magyar nyelven íródott (magyarra fordított) művekkel lehet.

A pályázatok beadási határideje: 2010. december 31.

A pályaműveket 2 nyomtatott példányban (12-es betűméret, 1,5-es sortáv, Times New Roman betűtípus), számozott oldalakkal, irattartóba lefűzve, valamint digitális formában (CD-n) is kérjük eljuttatni az alábbi címre: Városi Könyvtár, 8230 Balatonfüred, Kossuth u. 35.

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy a jeligét a pályázat borítólapján és a CD-n is tüntessék fel. A szerző nevét, életkorát, címét, telefonszámát és e-mail címét lezárt, jeligével ellátott borítékban csatolják a pályázathoz.

A pályázatra beérkező munkákat a zsűri két kategóriában (mindkét kategóriában korosztályonként megbontva) bírálja el:

I. kategória: eredeti drámák (diák/20 éves korig és felnőtt korosztály/20 évtől)
II. kategória: adaptációk (diák/20 éves korig és felnőtt korosztály/20 évtől)

Díjazás:
A zsűri mindkét kategóriában (korosztályonként megbontva) I-III. díjat ad ki.
A pályázatok összdíjazására fordítható keret: 3000 euró

Eredményhirdetés:
2011. július 1-7. között a Játékszíni Napok keretében, Balatonfüreden.

A díjnyertes pályázókat levélben értesítjük.

Az eredményt közzétesszük a http://www.furedijatekszin.hu honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.