Edu-Art

Egyetemi tanár (harsona szakirány) - PTE Zeneművészeti Intézet, Pécs

2010.11.16. 10:16
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2010. november 30.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Zeneművészeti Intézete pályázatot hirdet egyetemi tanár munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű.

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő.

A munkavégzés helye: Baranya megye, 7621 Pécs, Mátyás király u. 15.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A kinevezendő egyetemi tanár feladata a Zeneművészeti Intézetben az előadóművészet-klasszikus harsona szakirány különböző szintjein a főtárgyi és kamarazenei programok megvalósításában és megújításában kezdeményező szerepet vállalni. A pályázó legyen alkalmas a korszerű művészeti eredmények hiteles képviseletére, művészeti programok önálló vezetésére mind a graduális, alap (BA)- és mester (MA), mind a posztgraduális és doktori (DLA) képzésekben. A pályázónak felkészültnek kell lennie a klasszikus előadóművész- és tanárképzésből induló, arra alapozott, de megújuló specializációk, szakirányok vezetésére. A kinevezendő egyetemi tanárnak együtt kell működnie a szaktanszék és az intézet előadóművész- és tanárképzési programjaiban oktató kollégákkal, valamint feladata segíteni az előadóművészeti képzés harsona szakterület könyvtári hátterének fejlesztését. A leendő egyetemi tanár oktató és tudományos, illetve művészeti tevékenységével igazolta, hogy alkalmas a hallgatók, a doktori képzésben résztvevők, a tanársegédek tanulmányi, tudományos, illetve művészi munkájának vezetésére, iskolateremtő egyéniség.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

- egyetemi, doktori fokozat vagy azzal egyenértékű művészeti díj és habilitáció;

-  legalább tizenkét éves (5 év szakirányú) munkavégzésre irányuló jogviszony, illetve egyéb önálló;

- idegen nyelv olyan szintű ismerete, hogy előadás megtartására is képes legyen;

- elismert hazai és nemzetközi művészeti eredmények;

- habitusában meg kell jelennie a kollégákkal, más intézményekkel és a növendékekkel;

- a pályázat elbírálásánál kedvezően értékeli az egyetem a nemzetközi kapcsolatrendszert, a mértékadó hazai és nemzetközi szakmai körök előtt is elismert előadóművészi, oktatói munkásságot;

- a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság által javasolt egyetemi tanári követelményrendszerben foglaltak.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

A pályázati anyagok pályázati kérelemből, szakmai önéletrajzból, az oktatói, kutatói, tudományos, szakmai tevékenység ismertetéséből, publikációs jegyzékből, a feladatkör ellátásával kapcsolatos tervek és az azok megvalósítására vonatkozó elképzelések ismertetéséből állnak (az egyetemi tanári pályázatok esetében a Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottság „Egyetemi tanári pályázatok elbírálásának jogszabályi háttere és kívánalomrendszere" szerintiek az irányadóak), illetve tartalmazniuk kell egy nyilatkozatot arról, hogy a pályázat tartalmát az erre illetékesek megismerhetik, továbbá mellékelni kell a végzettséget, tudományos minősítést tanúsító okiratok közjegyző által hitelesített (honosított) másolatát, illetve egy érvényes hatósági erkölcsi bizonyítványt is.

A munkakör betölthetőségének időpontja: legkorábban 2011. szeptember 1. napjától.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. november 30.

A pályázatok benyújtásának módja:

 - postai úton, a pályázatnak a Pécsi Tudományegyetem címére történő megküldésével (7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: P-143/2010., valamint a munkakör megnevezését: egyetemi tanár

és

- elektronikus úton Fuchs Éva részére a fuchs.eva@pte.hu e-mail címen keresztül.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A Felsőoktatási törvényben, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium személyügyi határidős feladatjegyzékében és a PTE vonatkozó szabályzataiban foglaltak alapján.

A pályázat elbírálásának határideje: 2011. augusztus 31.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

Az egyetemi tanári pályázatokat 8 példányban Pécsi Tudományegyetem rektorának címezve kell eljuttatni (levélcím: 7602 Pécs, Pf. 219.). A borítékon kérjük feltűntetni a pályázati hirdetmény számát.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.pte.hu honlapon szerezhet.

A pályázati kiírás közzétevője a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK). A pályázati kiírás a munkáltató által a KSZK részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.
Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.