Edu-Art

Együttműködés a BME és a Design Terminál között

2015.01.21. 15:53
Ajánlom
Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke és a Design Terminál.

Két évre szóló együttműködési megállapodást írt alá Benkő Melinda PhD, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar, Urbanisztika Tanszék vezetője és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója 2015. január 20-án, melynek egyik közös célja a városlakók bekapcsolása a városfejlesztési folyamatokba.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke küldetésének tekinti, hogy évszázados hagyományaira és szellemi potenciáljára alapozott magas színvonalú képzései és kutatómunkája révén támogassa az ország gazdasági fejlődését.

A Design Terminál évente több száz kreatív vállalkozás hazai és nemzetközi piacra lépését segíti szolgáltatásaival. Az intézmény inkubációs programjában és tematikus pályázatain rendszeresen lehetőséget kapnak olyan vállalkozások, melyek kifejezetten városfejlesztéssel, intelligens városirányítási és felhasználói megoldásokkal, valamint smart city fejlesztésekkel foglalkoznak.

A két intézmény összefogásának célja, hogy mostantól közös projektekkel is támogassák az alulról jövő urbanisztikai kezdeményezések, civil és vállalkozói ötletek megvalósulását, bevonásukat Budapest fejlesztésébe.

A Design Terminál 2014-ben hasonló célból kötött stratégiai partnerséget Budapest Főváros Önkormányzatával és a fővárosi közszolgáltató vállalatokkal is.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Klasszikus

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.
Zenés színház

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.
Vizuál

Tablókon Mészöly Miklós élete

A 100 éve született Mészöly Miklós halálának 20. évfordulója alkalmából, az író életművéhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás nyílt Budapesten.
Könyv

71 éves korában elhunyt Kántor Péter

A József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja-díjjal kitüntetett költő, műfordító halálhírét a Magvető kiadó közölte.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.