Edu-Art

"Erste az elsőkért!”

2011.05.24. 13:11
Ajánlom
Újszerű tehetségtámogató ösztöndíjprogramot dolgozott ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel (Zeneakadémia) közösen az Erste Bank Hungary Zrt. A program keretében az egyetem legtehetségesebb növendékei a bank támogatásával havi ösztöndíjat szerezhetnek, valamint a művészi karrier felépítésében elengedhetetlen ismeretekkel vértezhetik fel magukat.

Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora a program kapcsán elmondta: a bank, az egyetem és a köré épülő Zeneakadémia Baráti Köre által kidolgozott ösztöndíj támogatja a Zeneakadémia arra érdemes, kiemelkedő tehetségű hallgatóit abban, hogy művészi karrierjüket felépítsék. A sikeresen pályázók fejleszthetik önismeretüket, kommunikációs ismereteiket, bővíthetik tudásukat a viselkedési kultúra és a nyelvtudás terén, valamint ismereteket szerezhetnek a magyar és a nemzetközi zenei intézmények felépítéséről, működéséről.

A bank egyéni támogatások formájában járul hozzá a kiemelkedő képességű hallgatók nemzetközi szerepléséhez, vagy akár lakhatási támogatásuk biztosításához. A program keretében a Zeneakadémia hallgatói havi rendszeres ösztöndíjra, lakhatási támogatásra vagy egyéni támogatásra pályázhatnak.

Danks Emese, az Erste Bank kommunikációs igazgatója hozzátette: a bank célja a Zeneakadémiával közösen létrehozott ösztöndíjprogrammal, hogy aktívan hozzájáruljon a fiatal hazai zenei tehetségek képzéséhez, és karrierjük építéséhez, hogy a jövőben ők öregbítsék hazánk zenei presztízsét a világban, vagy maradandó élményt adjanak a hazai közönségnek akár az Erste Bank által több éve stratégiai partnerként támogatott Művészetek Palotájában.

Magyarország második legnagyobb lakossági bankjaként az Erste Bank kiemelkedő fontosságú kérdésként és a stratégiájának részeként kezeli, hogy ne csak a színvonalas és sokrétű pénzügyi szolgáltatásai révén érje el az ügyfeleit, hanem aktívan részt vállaljon a társadalmat foglalkoztató ügyekben. Az Erste Bank a hazai pénzügyi szolgáltatók közül a magyar kultúra egyik legnagyobb támogatója. Ennek keretében elsősorban képző- és zeneművészeti projekteket, kezdeményezéseket támogat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„A művészeten sírni kiváltság” – Vásáry Tamás 85 éves

Augusztus 11-én nyolcvanöt éves Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István Rend birtokosa, a nemzet művésze.
Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.