Edu-Art

Fazekasok, figyelem!

2012.02.18. 18:52
Ajánlom
A május 11-13. között, Debrecenben megrendezendő fesztiválon pályázat útján jelenhetnek meg fazekasművészek. A jelentkezés határideje február 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület a VII. Nemzetközi Fazekasfesztivál programjaként pályázatot hirdet a Kárpát-medence fazekas központjai hagyományira építve "A magyar paraszti kultúra ünnepi edényei és azok továbbéltetési lehetőségei" témában.

Pályázati feltételek:

Pályázhatnak egyének, közösségek, új, még nem zsűrizett tárgyakkal, pályázóként 3 alkotással.
A pályázaton való részvétel feltétele tárgyanként vagy tárgyegyüttesenként 1 000 Ft nedvezési díj befizetése.

A pályázat díjai:

I. díj 100.000 Ft
II. díj 75.000 Ft
III. díj 50.000 Ft

A zsűri értékelése alapján a pályamunkákból kiállítást rendeznek Debrecenben, 2012. május 11-i megnyitással.

A pályamunkák beadása:

Személyesen 2012. május 3-án 10-14 óra között a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályához vagy május 4-én Debrecenben a Méliusz Könyvtárhoz vagy május 3-án 13-15 óra között Tiszafüreden Szűcs Imre műhelyéhez.

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le.

Beküldési határidő: 2012. február 20.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.