Edu-Art

Felvételi a Budapest Kortárs Művészeti Gimnáziumba

2011.11.23. 12:29
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. december 10.

Budapest Kortárs Művészeti Gimnázium idén először indít művészeti pályára felkészítő művészeti gimnáziumi tagozatot, melyre várják a jelentkezéseket.

Az iskolát 6. évfolyamos tánc-, zene-, képzőművész pályára készülő fiataloknak ajánlják. A hatékony stratégiákkal, koncentráltan zajló közismereti képzés mellett hangsúlyos szerepet kap a művészet eszközeivel történő személyiségfeltáró munka. A Budapest Táncművészeti Szakközépiskolával, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolával és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolával együttműködve a 8. évfolyamban szakmai előkészítőket szerveznek.

2011. december 1-én nyílt napot tartanak.

A központi felvételire való jelentkezés határideje: december 10. 

Az iskola részére küldendő jelentkezési lap határideje2011. február 15. 

A Gimnáziumot is fenntartó Új Előadóművészeti Alapítványról, a Budapest Kortárstánc Főiskoláról, a Budapest Táncművészeti Szakközépiskoláról és Alapfokú Művészetoktatási Intézményről további információk találhatók a BKMG honlapján.

További elérhetőségek: Budapest, III. kerület, Perc utca 2., telefon: +36-1/250-3046

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.