Edu-Art

Ha vámpír lennék - színházi látványpályázat

2012.02.27. 11:22
Ajánlom
A Fészek Színház készülő új bemutatójához kapcsolódóan hirdet alkotópályázatot. A beküldési határidő március 12.

Az április közepén bemutatandó májlájt című előadás kapcsán, amely a nagy sikerű Twilight-saga első részét dolgozza fel, alkotópályázatra hívja a Fészek Színház azokat a fiatalokat és vállalkozó szellemű felnőtteket, akik szeretnék megmérettetni tehetségüket.

A pályázat témája és a díjazás:

A felhívásra "Ha vámpír lennék" témában bármilyen vizuális alkotással (fotó, festmény, rajz, szobor, installáció stb.) lehet pályázni. Az alkotások kikerülnek az előadás helyszínéül szolgáló aula falára, és így a májlájt látványvilágának részét fogják képezni. A beérkező művekről készült képeket feltöltik a Fészek Színház facebook oldalára is (facebook.com/feszekszinhaz), és a három legtöbb lájkot kapó alkotás tulajdonosa 2-2 jegyet nyer az előadás premierjére. A lájkolók között pedig 2 jegyet sorsolnak ki a májlájt egyik áprilisi előadására. (A nyeremény készpénzre vagy más időpontra nem váltható át. A játékban a Fészek Színház és az előadás munkatársai valamint hozzátartozóik nem vehetnek részt.)

A pályázat menete:

A művet - szobor, installáció esetében az arról készült képet - március 12-ig kell elküldeni a feszekszinhaz@gmail.com címre. Szavazni március 19-ig lehet.

A játékkal kapcsolatban további információ kérhető a feszekszinhaz@gmail.com címen, valamint a 06-20-489-6489-es telefonszámon.

A készülő előadás próbafolyamatát a színház blogján lehet figyelemmel kísérni. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.