Edu-Art

Hommage a Liszt Ferenc 2011 - Nemzetközi Zenei Kurzus

2011.07.26. 15:59
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. július 31.

Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Hangműhelyének szervezésében 2011. augusztus 22-28. között Szombathelyen megrendezésre kerülő  Hommage a Liszt Ferenc 2011 - Nemzetközi Zenei Kurzuson karvezetés, magánének, zongora és orgona szakokra várják aktív és passzív hallgatók jelentkezését. 

A kurzus tanárai:

Karvezetés - Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy, a Berzsenyi Dániel Vegyeskar (NYME SEK) karnagya.

Magánének - Pitti Katalin Liszt díjas operaénekes, Érdemes művész, főiskolai docens; Iván Ildikó Artisjus-díjas operaénekes, főiskolai docens.

Zongora - Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész, főiskolai tanár.

Orgona - Virágh András Liszt-díjas orgonaművész, főiskolai tanár.

A kurzusok tematikája:

Karvezetés - a karvezetés elméleti és gyakorlati kérdései Liszt Ferenc és kortársai - Mendelssohn, Cesar Franck - egyházzenei alkotásainak tükrében, Liszt Ferenc motettái, kórusművei, mise és oratórium-részletek, valamint a Via Crucis előadásának zenei és technikai kérdései.
Tanár: Vinczeffy Adrienne, közreműködik a Berzsenyi Dániel Vegyeskar.
Helyszín: a NYME SEK Zenei Tanszéke, 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 28.
Nyelv: magyar, angol.

Magánének - az éneklés elméleti és gyakorlati kérdései Liszt Ferenc és kortársai dalirodalmának tükrében, Liszt Ferenc dalirodalmának megismertetése, előadási kérdéseinek elemzése és gyakorlati megvalósítása, illetve a Mester oratórikus alkotásainak szólisztikus részletei.
Tanárok: Pitti Katalin, Iván Ildikó, korrepetítorként közreműködnek Sándor Szabolcs és Harazdy Miklós zongoraművészek.
Max. létszám: 16 fő.
Helyszín: a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola, 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Nyelv: magyar, angol, német.

Zongora - Liszt Ferenc zongoraműveinek elemzése és interpretálása.
Tanár: Kiss Gyula.
Max. létszám és korhatár: 10 fő, 35 év.
Helyszín: Bartók Béla Hangversenyterem, 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Nyelv: magyar, angol. 

Orgona - Liszt Ferenc orgonaműveinek elemzése és interpretálása, a regisztrálás és az előadási gyakorlat kérdéseinek vizsgálata, megvitatása.
Tanár: Virágh András.
Max. létszám: 10 fő.
elyszín: a Székesegyház nagyorgonája, 9700 Szombathely, Mindszenty tér 1.
Nyelv: magyar, angol.

A kurzus végén a hallgatók hangversenyt adnak a Bartók Teremben, amely részét képezi a Szombathelyi Karnevál rendezvénysorozatának!

A kurzusok részvételi díja aktív hallgatóknak 17.000,-Ft, passzív hallgatóknak 10.000,-Ft.

Jelentkezni a www.hangmuhely.hu lapról letölthető jelentkezési lapon lehet, a korrekt regisztráció érdekében kérjük a kitöltött jelentkezési lapot szakmai önéletrajzzal 2011. július 31-ig postai vagy elektronikus úton az alábbi címre elküldeni: hangmuhely kukac gmail.com

A regisztráció részét képezi továbbá a választott kurzus díja 50%-ának egyidejű befizetése a Musica Sacra Alapítvány OTP BANK 11747006-20215921 számlaszámára.

Szállás és étkezés: a rendezvény idejére igény szerint kollégiumi szállást biztosítunk több ágyas szobákban 2.500 Ft/fő/éjszaka áron, illetve az egyetem menzáján ebéd igényelhető 1.000,-Ft-os áron. Kérjük, hogy szállás és étkezés igényét a jelentkezési lapon pontosan adja meg! A szállásköltség az érkezés napján fizetendő.

További kérdésre szívesen adunk felvilágosítást a hangmuhelyinfo@gmail.com e-mail címen, illetve a +3620-438-0230; vagy a +3620-823-2095 telefonon.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Könyv

Dsida Jenő négysorosára is licitálhatunk a dedikált könyvek online aukcióján

Az Antikvárium.hu számos bibliofil kötetet kínáló árverésén több érdekességet is találunk, többek között Babits Mihály, Juhász Gyula, Szabó Dezső, Molnár C. Pál, Márffy Ödön, Szép Ernő kézjegyével ellátott köteteket. A 223 tételre október 24-ig lehet licitálni.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Vizuál

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.