Edu-Art

Hommage a Liszt Ferenc 2011 - Nemzetközi Zenei Kurzus

2011.07.26. 15:59
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. július 31.

Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Hangműhelyének szervezésében 2011. augusztus 22-28. között Szombathelyen megrendezésre kerülő  Hommage a Liszt Ferenc 2011 - Nemzetközi Zenei Kurzuson karvezetés, magánének, zongora és orgona szakokra várják aktív és passzív hallgatók jelentkezését. 

A kurzus tanárai:

Karvezetés - Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy, a Berzsenyi Dániel Vegyeskar (NYME SEK) karnagya.

Magánének - Pitti Katalin Liszt díjas operaénekes, Érdemes művész, főiskolai docens; Iván Ildikó Artisjus-díjas operaénekes, főiskolai docens.

Zongora - Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész, főiskolai tanár.

Orgona - Virágh András Liszt-díjas orgonaművész, főiskolai tanár.

A kurzusok tematikája:

Karvezetés - a karvezetés elméleti és gyakorlati kérdései Liszt Ferenc és kortársai - Mendelssohn, Cesar Franck - egyházzenei alkotásainak tükrében, Liszt Ferenc motettái, kórusművei, mise és oratórium-részletek, valamint a Via Crucis előadásának zenei és technikai kérdései.
Tanár: Vinczeffy Adrienne, közreműködik a Berzsenyi Dániel Vegyeskar.
Helyszín: a NYME SEK Zenei Tanszéke, 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 28.
Nyelv: magyar, angol.

Magánének - az éneklés elméleti és gyakorlati kérdései Liszt Ferenc és kortársai dalirodalmának tükrében, Liszt Ferenc dalirodalmának megismertetése, előadási kérdéseinek elemzése és gyakorlati megvalósítása, illetve a Mester oratórikus alkotásainak szólisztikus részletei.
Tanárok: Pitti Katalin, Iván Ildikó, korrepetítorként közreműködnek Sándor Szabolcs és Harazdy Miklós zongoraművészek.
Max. létszám: 16 fő.
Helyszín: a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola, 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Nyelv: magyar, angol, német.

Zongora - Liszt Ferenc zongoraműveinek elemzése és interpretálása.
Tanár: Kiss Gyula.
Max. létszám és korhatár: 10 fő, 35 év.
Helyszín: Bartók Béla Hangversenyterem, 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Nyelv: magyar, angol. 

Orgona - Liszt Ferenc orgonaműveinek elemzése és interpretálása, a regisztrálás és az előadási gyakorlat kérdéseinek vizsgálata, megvitatása.
Tanár: Virágh András.
Max. létszám: 10 fő.
elyszín: a Székesegyház nagyorgonája, 9700 Szombathely, Mindszenty tér 1.
Nyelv: magyar, angol.

A kurzus végén a hallgatók hangversenyt adnak a Bartók Teremben, amely részét képezi a Szombathelyi Karnevál rendezvénysorozatának!

A kurzusok részvételi díja aktív hallgatóknak 17.000,-Ft, passzív hallgatóknak 10.000,-Ft.

Jelentkezni a www.hangmuhely.hu lapról letölthető jelentkezési lapon lehet, a korrekt regisztráció érdekében kérjük a kitöltött jelentkezési lapot szakmai önéletrajzzal 2011. július 31-ig postai vagy elektronikus úton az alábbi címre elküldeni: hangmuhely kukac gmail.com

A regisztráció részét képezi továbbá a választott kurzus díja 50%-ának egyidejű befizetése a Musica Sacra Alapítvány OTP BANK 11747006-20215921 számlaszámára.

Szállás és étkezés: a rendezvény idejére igény szerint kollégiumi szállást biztosítunk több ágyas szobákban 2.500 Ft/fő/éjszaka áron, illetve az egyetem menzáján ebéd igényelhető 1.000,-Ft-os áron. Kérjük, hogy szállás és étkezés igényét a jelentkezési lapon pontosan adja meg! A szállásköltség az érkezés napján fizetendő.

További kérdésre szívesen adunk felvilágosítást a hangmuhelyinfo@gmail.com e-mail címen, illetve a +3620-438-0230; vagy a +3620-823-2095 telefonon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.