Edu-Art

Hommage a Liszt Ferenc 2011 - Nemzetközi Zenei Kurzus

2011.07.26. 15:59
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. július 31.

Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Hangműhelyének szervezésében 2011. augusztus 22-28. között Szombathelyen megrendezésre kerülő  Hommage a Liszt Ferenc 2011 - Nemzetközi Zenei Kurzuson karvezetés, magánének, zongora és orgona szakokra várják aktív és passzív hallgatók jelentkezését. 

A kurzus tanárai:

Karvezetés - Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy, a Berzsenyi Dániel Vegyeskar (NYME SEK) karnagya.

Magánének - Pitti Katalin Liszt díjas operaénekes, Érdemes művész, főiskolai docens; Iván Ildikó Artisjus-díjas operaénekes, főiskolai docens.

Zongora - Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész, főiskolai tanár.

Orgona - Virágh András Liszt-díjas orgonaművész, főiskolai tanár.

A kurzusok tematikája:

Karvezetés - a karvezetés elméleti és gyakorlati kérdései Liszt Ferenc és kortársai - Mendelssohn, Cesar Franck - egyházzenei alkotásainak tükrében, Liszt Ferenc motettái, kórusművei, mise és oratórium-részletek, valamint a Via Crucis előadásának zenei és technikai kérdései.
Tanár: Vinczeffy Adrienne, közreműködik a Berzsenyi Dániel Vegyeskar.
Helyszín: a NYME SEK Zenei Tanszéke, 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 28.
Nyelv: magyar, angol.

Magánének - az éneklés elméleti és gyakorlati kérdései Liszt Ferenc és kortársai dalirodalmának tükrében, Liszt Ferenc dalirodalmának megismertetése, előadási kérdéseinek elemzése és gyakorlati megvalósítása, illetve a Mester oratórikus alkotásainak szólisztikus részletei.
Tanárok: Pitti Katalin, Iván Ildikó, korrepetítorként közreműködnek Sándor Szabolcs és Harazdy Miklós zongoraművészek.
Max. létszám: 16 fő.
Helyszín: a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola, 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Nyelv: magyar, angol, német.

Zongora - Liszt Ferenc zongoraműveinek elemzése és interpretálása.
Tanár: Kiss Gyula.
Max. létszám és korhatár: 10 fő, 35 év.
Helyszín: Bartók Béla Hangversenyterem, 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Nyelv: magyar, angol. 

Orgona - Liszt Ferenc orgonaműveinek elemzése és interpretálása, a regisztrálás és az előadási gyakorlat kérdéseinek vizsgálata, megvitatása.
Tanár: Virágh András.
Max. létszám: 10 fő.
elyszín: a Székesegyház nagyorgonája, 9700 Szombathely, Mindszenty tér 1.
Nyelv: magyar, angol.

A kurzus végén a hallgatók hangversenyt adnak a Bartók Teremben, amely részét képezi a Szombathelyi Karnevál rendezvénysorozatának!

A kurzusok részvételi díja aktív hallgatóknak 17.000,-Ft, passzív hallgatóknak 10.000,-Ft.

Jelentkezni a www.hangmuhely.hu lapról letölthető jelentkezési lapon lehet, a korrekt regisztráció érdekében kérjük a kitöltött jelentkezési lapot szakmai önéletrajzzal 2011. július 31-ig postai vagy elektronikus úton az alábbi címre elküldeni: hangmuhely kukac gmail.com

A regisztráció részét képezi továbbá a választott kurzus díja 50%-ának egyidejű befizetése a Musica Sacra Alapítvány OTP BANK 11747006-20215921 számlaszámára.

Szállás és étkezés: a rendezvény idejére igény szerint kollégiumi szállást biztosítunk több ágyas szobákban 2.500 Ft/fő/éjszaka áron, illetve az egyetem menzáján ebéd igényelhető 1.000,-Ft-os áron. Kérjük, hogy szállás és étkezés igényét a jelentkezési lapon pontosan adja meg! A szállásköltség az érkezés napján fizetendő.

További kérdésre szívesen adunk felvilágosítást a hangmuhelyinfo@gmail.com e-mail címen, illetve a +3620-438-0230; vagy a +3620-823-2095 telefonon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Színház

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.
Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.