Edu-Art

Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

2011.05.09. 18:36
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. május 15.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre 2011. július 17-26. között, Debrecen kiemelt turisztikai területén, a Nagyerdő szomszédságában, az Egyetemváros területén.

A rendezvény jól ismert zeneművész tanárok közreműködésével mesterkurzusok keretében ad lehetőséget a magyar és más országokból jövő fiatal zeneművészek számára a zenei és hangszeres fejlődésre. A Nyári Akadémia keretében harmadik alkalommal kerül sor a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar felkészülésére és koncertturnéjára Vásáry Tamás és Hámori Máté vezetésével. A tábor végén a résztvevők oklevelet kapnak a kurzusok teljesítéséről és a szerzett kreditekről.

Jelentkezési feltételek:

Korhatár: 16 év.
Jelentkezhetnek fiatal zeneművészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei.

A jelentkezési határidők:

Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar: 2011. május 15.
Hangszeres mesterkurzusra - jelentkezési lap: 2011. május 15.
(Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2011. június 1.)

Regisztrációs díj: 10 000.- (Vissza nem térítendő)
Részvételi díj: 25 000.- Ft (csak mesterkurzus, valamint mesterkurzus és zenekar)
A regisztrációs és részvételi díj befizetésének határideje: 2011. június 15.

A díj tartalmazza valamennyi kurzuson és hangversenyen való részvételt, valamint a hallgatóknak előzetes kérés alapján kamara mesterkurzust biztosítanak. Amennyiben valaki csak a zenekar munkájában szeretne részt venni, csak regisztrációs díjat kell fizetnie. A résztvevőknek az épületben lévő kollégiumban a szervezők szállást tudnak biztosítani 1.400/fő/éj térítés ellenében, melyet az előzetes foglalás szerint a helyszínen kell fizetni.

További információ és jelentkezési lapok a Nyári Akadémia honlapján találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.