Edu-Art

Ingyenes klasszikus zenei mesterkurzus

2015.04.02. 11:35
Ajánlom
Idén tizenhatodik alkalommal fog össze a Bank Austria és a Bécsi Filharmonikus Zenekar, hogy kimagaslóan tehetséges fiatal zenészek fejlődését segítsék a szlovéniai Trentában megrendezett mesterkurzuson.

Jelentkezési határidő: 2015. április 24.

A vonós hangszeren játszó fiatalok számára 2015. augusztus 1-8. közötti időszakra szervezett kurzus és az ellátás ingyenes, a résztvevőknek csupán az utazás költségeit kell állniuk.

A résztvevők alkalmi kamaraegyütteseket alakítanak a kurzus idejére, és a Bécsi Filharmonikus Zenekar elismert zenészeinek vezetésével gyakorolják az előre kiválasztott zeneműveket. A mesterek egyike a magyar Nagy Róbert, aki 2005-től a zenekar szólócsellistája. A mesterkurzus legjobb diákjai két Szlovéniában rendezett koncerten mutatkozhatnak be, a hagyományos zárókoncert pedig a bécsi Musikverein Brahms termében rendezik 2015. szeptember 22-én.

A jelentkezők személyes meghallgatáson vehetnek részt Bécsben, de küldhetnek magukról audio- vagy videofelvételt is a regisztrációs időszak lezárásáig, április 24-ig. A jelentkezés korhatára 25 év. A jelentkezéshez szükséges regisztrációs anyagok: zenei önéletrajz zenei anyaggal (CD, DVD, MC vagy VHS-kazetta formátumban), egy klasszikus és egy romantikus darabbal kiegészítve (szemelvények formájában, 15 perces időtartamban).

Részletek a kurzusról és a jelentkezésről itt. További információ: Milan Šetena, Obere Weissgerberstraße 19/12, A-1030 Wien, Tel.: + 43 (0) 676 744 95 70

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

A 94 éves Kurtág György Mozartot játszik – VIDEÓ

Feleségének, Mártának tett ígéretét teljesíti be azzal, hogy február 19-én előadja Mozart F-dúr szonátáját a BMC-ben.
Zenés színház

Vitray Tamás Händel-operában lép színpadra

Nem mindennapi operabemutatóval készül idei évadára a Szegedi Szabadtéri. Händel vígoperai jellegű művében, az Agrippinában Mester Viktória és Ludovik Kendi mellett Vitray Tamás is színpadra lép.
Zenés színház

Az operavilág Angelina Jolie-ja az Erkel Színház színpadán

Először lép fel Magyarországon a világhírű grúz szoprán 2020. február 22-én, az Opera ünnepi műsorának sztárvendégeként. Az est programjában, amely több műrészlettel is utal az intézmény aktuális Keresztény Évadának tematikájára, az Opera együttesei és szólistái is közreműködnek.
Klasszikus

Az univerzum titkát tárja fel a Pannon Filharmonikusok

A pécsi zenekar Müpában adott sorozatának negyedik koncertjén Kelemen Barnabás egy finn csemegét játszik, majd csillagközi utazásra csábít Bogányi Tibor vezető karmesterrel március 6-án.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.