Edu-Art

Kabarépályázat

2010.11.14. 15:29
Ajánlom
Beadás: folyamatos.

Kabaréjelenetek, kávéházi kabaré, női kabaré!

Ez a három műfaj ötvöződik azokban az alkotásokban, amelyekre új pályázatunkat kiírtuk.

A Garbo Kiadó egyik fontos feladatának tekinti a költői és írói tehetség felfedezését, kibontakozásának segítését, és ennek kibővítése a jelenlegi pályázat. Meggyőződésünk, hogy a sok ígéretes tehetség közül, akik eddigi pályázatunkra beküldte műveiket, lesz, aki itt is kipróbálja írói képességét, és reméljük, új alkotók is jelentkeznek pályaművekkel. Olyan emberek, akik szeretnek írni, szeretik a színházat vagy a kabarét, jó humoruk van - de a leglényegesebb, hogy a beküldött mű megállja a helyét és előadásra kerüljön.

A beküldött pályamunkákat rendszeresen felolvassuk vagy előadjuk a Lilaköd Könyveskávézóban (Budapest, XIII. Tátra utca 22.). Ez esti előadás keretében történik, a szerzőkkel való előzetes egyeztetés után. Az előadás ideje és egyéb részletek a Lilaköd honlapján (http://www.lilakod.garbokiado.hu) olvashatók.

A pályázatra nincs nevezési díj, és a beküldött mű véleményezése is díjmentes, ezt átvállalja a kiadó. A beküldött műveket elolvassuk és négytagú zsűri véleményezése alapján javasoljuk előadásra. A vélemények nyilvánosak, döntésünket minden esetben vállaljuk, igény esetén az íróval megismertetjük.

A pályázat nemcsak arra szolgál, hogy megismerhessük a most még ismeretlen szerzőket, hanem egyben lehetőséget is nyújt a jelenetek előadására, a szerzői bemutatkozásra. Ennek feltételeit külön ismertetjük.

A pályázat leírása:

A pályázat folyamatos, nincs beadási határideje.

A pályaműveket a kiadóba kell beküldeni elektronikus úton (szerk@garbokiado.hu).

A beküldött művek elbírálása folyamatosan történik.

A beküldött prózai írásmű előadva maximum 5 perces legyen - ennél rövidebb is lehet természetesen. (Ha hosszabb, az nem biztos, hogy belefér a "jelenet" kategóriába.)

Pályázati feltételek:

A beküldött művek csak olyan kéziratok lehetnek, amelyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban és nem hangzottak el nyilvános fórumon.

Minden írásművön (a csatolt fájlban) szerepeljen a szerző (ál)neve, e-mail címe, telefonszáma.

Kérjük, mielőtt elküldik, olvassák el még egyszer, mert gépelési és helyesírási hibákkal teli írásműveket nem fogadhatunk el!

Életkor, végzettség vagy foglalkozás tekintetében semmi előfeltétel nincs.

A pályázat elbírálása:

Azon művek, amelyek publikálásra alkalmasak, értékelést nem kapnak, csak egy értesítést, hogy pályázatunkban nyertes műként szerepelnek. Amennyiben nem kerül a kiválasztott jelenetek közé, természetesen néhány mondatos indoklást küldünk.

A nyertes művek előadása:

A kabaréjelenetek pályázat ötletgazdája, Erdélyi Lili Ada (író, előadóművész) közreműködésével a nyertes művek - egy estét betöltő műsor keretében - a Lilaköd Könyveskávézóban felolvasásra kerülnek. A kávézó 30 fő befogadóképességű, az előadások nyilvánosak. Az így bemutatott művek közül a legjobbak könyv formájában is kiadásra kerülnek, és egy valódi kávéházi kabarét rendezünk belőlük. A jelenetek szereplői Erdélyi Lili Ada és Maronkai Csilla (színművész).

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.