Edu-Art

Keszthely-KLASSZ Fesztivál és Mesterkurzus

2011.04.28. 18:52
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. május 1.

2011. augusztus 5-13. között a Keszthely-KLASSZ Fesztivál és Mesterkurzus keretén belül Sass Sylvia világhírű operaénekesnő és Thierry Pillon francia rendező-színművész-énekes egy héten át tanítanak a Fő téri plébániatemplomban Harazdy Miklós zongoraművész közreműködésével.

A világ különböző pontjairól érkező hét növendék mindegyike pályája elején álló operaénekes. A kurzus során tanultakat az augusztus 13-ai záróhangversenyen mutatják be a közönségnek. Az órák is nyilvánosak, napközben bárki számára díjmentesen látogathatók. Ezáltal a közönség bepillantást nyerhet a hang- és előadóképzésbe.

A mesterkurzus célja, hogy a már haladó szinten álló fiatal énekeseket továbbfejlessze. Énektechnikai képzésen túl színpadi, előadási eszköztárat is nyújt, köszönhetően a két professzornak, Sass Sylviának és Thierry Pillonnak. A hat óra egyéni foglalkozás lehetővé teszi, hogy az énekesek kidolgozzanak egy magas színvonalú anyagot, és mind zenei, mind pedig előadói ismereteik bővüljenek. A kurzus nyilvános, így ez elősegítheti a passzív hallgatók szakmai fejlődését is. A zeneszerető közönség számára is nyitott a kurzus, így lehetőség nyílik számukra, hogy újabb műveket ismerjenek meg, valamint bepillantást nyerjenek az operaének-tanítás rendkívül érdekes folyamatába.

A kurzus témája:
Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulóján kiemelt szerepet kap Liszt dalirodalma, valamint olasz és francia operaáriák. A résztvevők 6 áriát és 2 dalt készítenek elő, amelyekből legalább egy francia nyelvű. A professzorok ebből az anyagból választják ki, mely áriákkal és dalokkal foglalkoznak a kurzus alatt.

A kurzus professzorai:
Sass Sylvia
operaénekesnő - énektechnika, zenei formálás
Thierry Pillon francia énekes, színész, rendező - interpretáció, francia kiejtés
Harazdy Miklós zongoraművész - korrepetició, zongorakíséret

A kurzus lebonyolítási formája:
Helyszín: Keszthely belvárosa, Fő téri plébániatemplom
A kurzus időpontja: 2011. augusztus 6-ától 13-áig
Az órarend a Fő téri plébániatemplom szentmiserendjéhez igazodik.
A kurzus végén, egyben a Fesztivál zárásaként nyilvános koncertet adnak a növendékek.
A koncert időpontja: 2011. augusztus 13. szombat 20 óra

Résztvevők:
A kurzuson résztvevők a világ minden tájáról érkeznek.
Az aktív növendékek száma: 7 énekes
Minden fiatal művész 6 óra egyéni foglalkozásban részesül.
Minden órában mindkét professzor tanít.

Részvételi díj:
A kurzuson való részvétel a passzív hallgatók számára díjtalan, az aktív hallgatóknak bruttó 125.000,- Ft/fő. Ebben az összegben a szervezők közel a helyszínhez, családoknál biztosítanak szállást és reggelit a növendékeknek, valamint egy teljes bérletet adnak, amellyel a résztvevők beléphetnek a Fesztivál valamennyi koncertjére. A cél, hogy minden körülmény adott legyen ahhoz, hogy a Balaton Fővárosában, Keszthelyen, nyugodt, szakmailag tartalmas 9 napot tölthessenek el a fiatal művészek. Keszthely város megbecsülését, szeretetét érezzék, és felejthetetlen élményekkel telve, feltöltődve, magasabb szakmai szintre lépve folytathassák művészi pályájukat.

Jelentkezési határidő: 2011. május 1.
A kiválasztott résztvevőket május 5-éig e-mailben értesítik. Az aktív résztvevőktől 2011. május 15-éig a részvételi díj 60%-át, bruttó 75.000,- forintot kérnek előlegként átutalni/befizetni a Goldmark Károly Művelődési Központ számlaszámára. Az ehhez szükséges adatokat az értesítő e-maillel együtt küldik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.