Edu-Art

Kiállítási lehetőség amatőr művészeknek

2012.03.13. 19:11
Ajánlom
Képző- és iparművészek jelentkezését várják az áprilisban nyíló ART-FESZT V. tárlatra. A nevezési határidő: 2012. március 19.

A Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház 2012. év áprilisában megrendezendő ART-FESZT V. című tárlata kapcsán felhívással fordul minden olyan képző- és iparművészetben tevékenykedő amatőr alkotóhoz, aki szeretne bemutatkozni a nyilvánosság előtt.

Pályázati feltételek:

- pályázni legfeljebb 3 db alkotással lehet;
- technikai, formai és méretbeli megkötöttség nincs;
- az alkotások kiállításra kész állapotban nyújthatók be;
- a pályázati díj 1000 Ft pályamunkánként, amit a művek beadásakor, a helyszínen kell befizetni;
- egy sorozat legfeljebb 3 műből állhat.

Pályázati adatlap letölthető a Corvin Művelődési Ház honlapjáról, a kitöltött adatlapot a keller.diana@kulturliget.hu címre kell visszaküldeni, nevezni csak elektronikus formában lehet. A Ház a kiállításhoz kapcsolódó katalógust jelentet meg, ezért az alkotóknak az adatlappal együtt rövid életrajzot (300-350 karakter) és arcképet (jpg, gif formátum, 1180x1180 pixel felbontás) is le kell adniuk elektronikus formában.

Nevezési határidő: 2012. március 19. hétfő éjfél

A pályaművek leadási ideje: 2012. március 21-23. között a Corvin Művelődési Házban (1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b)

Zsűrizés és eredményhirdetés:

Az alkotásokat szakemberekből álló zsűri bírálja el. A nyertes pályázók alkotásai kiállításra kerülnek az ART-FESZT V. tárlaton.
Eredményhirdetés a művelődési ház honlapján 2012. március 29-én csütörtökön lesz, a pályázók e-mailben is kapnak értesítést a zsűri döntéséről.

A nyertes pályamunkákból rendezendő kiállítás megtekinthető 2012. április 1. és április 30. között a Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház Harmónia termében.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Klasszikus

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.
Zenés színház

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.
Vizuál

Tablókon Mészöly Miklós élete

A 100 éve született Mészöly Miklós halálának 20. évfordulója alkalmából, az író életművéhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás nyílt Budapesten.
Könyv

71 éves korában elhunyt Kántor Péter

A József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja-díjjal kitüntetett költő, műfordító halálhírét a Magvető kiadó közölte.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.