Edu-Art

Korrepetitort keres az Operaház

2013.01.05. 19:04
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház korrepetitori/vezénylő korrepetitori meghallgatására január 11-ig lehet jelentkezni.

Pályázni részletes szakmai életrajzzal lehet, amit a meghallgatas@opera.hu e-mail címre kell elküldeni. A sikeres pályázók 2013. január 29-én (ha a jelentkezők száma indokolja, akkor 30-án is) kétfordulós próbajátékon vesznek részt, amelyre január 16-áig e-mailben meghívást kapnak, és egyben megkapják csatolt fájlként a próbajáték teljes, lent részletezett anyagát digitalizált formában. A próbajáték helyszíne az Operaház Jókai utcai zenekari terme (VI. ker. Jókai u. 4.) lesz.

A próbajáték anyaga (Az összes részletet eredeti nyelven kérik):

1. forduló: előadni énekelve és zongorázva kézre

Bartók: A kékszakállú herceg vára - Könnyek tava előtti rész ("Véres árnyat vet a felhő", 44. oldal, 78. ciffer előtti ütem - 50. oldal végéig, azaz a 91. cifferig)

2. forduló: betanítás

Mozart: Figaro házassága - részlet a 2. felvonás 11. jelenetéből (Peters kotta 149. oldal - 159. oldal)
Verdi: Rigoletto - részlet az 1. felvonásból (Ricordi kotta 14. oldal utolsó sor - 33. oldal vége)
Bizet: Carmen - Csempészötös a 2. felvonásbólR. Strauss: Ariadne Naxos szigetén - 2. tercett (B & H kotta 194. oldal - 208. oldal)           

Kísérés

Wagner: Trisztán és Izolda - Izolda szerelmi halála

Blattolás

Jelentkezési határidő: 2013. január 11.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Klausztrofób kollázs az emberi diszfunkcióról – Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén debütált

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjét a Berlinale harmadik napján láthattuk. Soha nincs könnyű dolga annak a rendezőnek, aki egy sikeres epizódfilm folytatására adja a fejét, ugyanis mindenki az elsőhöz fogja mérni az újat. Nem tettek másként a kritikusok sem. A filmről megjelent véleményekből válogattunk.
Vizuál

Hiába fest jobban Szűz Mária a restaurálás után, a tulajdonos reklamál

Ez már nem az, akit ismert és szeretett, állítja, miután egy restaurátor szebb küllemet varázsolt a szobrának. Akár bíróság elé is kerülhet az ügy. Inverz „bundás Krisztus”-eset Lengyelországból.
Vizuál

Mindkét magyar film Ezüst Medvét nyert Berlinben

Mindkét magyar filmet, Nagy Dénes Természetes fény és Fliegauf Bence Rengeteg című alkotását is díjazták a 71. Berlini Filmfesztiválon. Míg Nagy Dénes a legjobb rendezőnek járó trófeát vehette át, addig Kizlinger Lilla a Legjobb Mellékszereplő díját nyerte el a Rengetegben nyújtott alakításáért.
Színház

Bakos-Kiss Gábor lett a Győri Nemzeti Színház új igazgatója

A kilenctagú szakmai bizottság javaslatára Bakos-Kiss Gábort választották a Győri Nemzeti Színház élére – tudatta Facebook-oldalán Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Az új igazgató 2021. július 1-jétől vezetheti a színházat.
Plusz

Ezek a 75 éves David Gilmour kedvenc Pink Floyd-dalai

Ma ünnepli 75. születésnapját David Gilmour, a Pink Floyd szólógitárosa, aki egyébként a basszusgitártól a billentyűkön át a szaxofonig számos hangszeren játszik, mégis karakteres húrhajlításairól, összetéveszthetetlen soundjáról és kitartott hangjairól ismerünk.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.