Edu-Art

Korrepetitort keres az Operaház

2013.01.05. 19:04
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház korrepetitori/vezénylő korrepetitori meghallgatására január 11-ig lehet jelentkezni.

Pályázni részletes szakmai életrajzzal lehet, amit a meghallgatas@opera.hu e-mail címre kell elküldeni. A sikeres pályázók 2013. január 29-én (ha a jelentkezők száma indokolja, akkor 30-án is) kétfordulós próbajátékon vesznek részt, amelyre január 16-áig e-mailben meghívást kapnak, és egyben megkapják csatolt fájlként a próbajáték teljes, lent részletezett anyagát digitalizált formában. A próbajáték helyszíne az Operaház Jókai utcai zenekari terme (VI. ker. Jókai u. 4.) lesz.

A próbajáték anyaga (Az összes részletet eredeti nyelven kérik):

1. forduló: előadni énekelve és zongorázva kézre

Bartók: A kékszakállú herceg vára - Könnyek tava előtti rész ("Véres árnyat vet a felhő", 44. oldal, 78. ciffer előtti ütem - 50. oldal végéig, azaz a 91. cifferig)

2. forduló: betanítás

Mozart: Figaro házassága - részlet a 2. felvonás 11. jelenetéből (Peters kotta 149. oldal - 159. oldal)
Verdi: Rigoletto - részlet az 1. felvonásból (Ricordi kotta 14. oldal utolsó sor - 33. oldal vége)
Bizet: Carmen - Csempészötös a 2. felvonásbólR. Strauss: Ariadne Naxos szigetén - 2. tercett (B & H kotta 194. oldal - 208. oldal)           

Kísérés

Wagner: Trisztán és Izolda - Izolda szerelmi halála

Blattolás

Jelentkezési határidő: 2013. január 11.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Nézd meg online Szabó Magda Pilátusát a IV. Hét Domb Filmfesztiválon!

A koronavírus-járvány miatt az interneten tekintheti meg a közönség hétfőtől a IV. Hét Domb Filmfesztivál döntős filmjeit, és a rendezvény történetében először szavazhat is a döntőbe jutott alkotásokra - közölték a fesztivál szervezői.
Klasszikus

Elmarad a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenye

Nem tartják meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szeptember 25-i koncertjét a Müpában, miután több tag kontaktusba került fertőzött személlyel.
Színház

Őrködjetek! – Léner Péter az SZFE-ügyről

Lapunkhoz eljuttatott levelében megszólalt az SZFE kapcsán a 84 éves Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, érdemes művész, akinek fia, Léner András is apja nyomdokaiba lépett: színész és rendező. A levelet változtatás nélkül közöljük!
Színház

A két pápa – Magyarországon először a Rózsavölgyiben

Vecsei H. Miklós igazi színászlegendákkal állítja színpadra XVI. Benedek és Ferenc pápa különleges kapcsolatát.
Klasszikus

Költözni kényszerül a Rádiózenekar

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez kerül a Magyar Rádió által használt három épület, a Rádiózenekar viszont még nem szolgál közzétehető információkkal az ügyben. Az biztos, hogy költözniük kell.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.