Edu-Art

Kórusverseny iskolai együtteseknek

2012.01.17. 18:08
Ajánlom
Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2012. május 12-re a 9-25 éves korosztály iskolai együttesei számára meghirdeti a XVIII. Regionális és III. Országos Kórusfesztivált . A jelentkezés határideje február 20.

A Fesztivál verseny jellegű, a kórusokat zsűri értékeli és minősíti a műsorválasztás valamint a felkészülés művészi színvonala alapján. A találkozó szakmai konzultációval zárul.
 
A jelentkező együttesek négy kategóriában indulhatnak. Egy kórus több kategóriában is versenyezhet. A jelentkezés elfogadásáról a jelentkezési lapok, és azok mellékleteinek beküldését követően a Fesztivált meghirdetők Művészeti Bizottsága dönt.

1. Kicsinyek kórusa
Létszám: minimum 30 fő
Felső korhatár: 12 év
Műsoridő: 6-8 perc

2. Gyermekkarok
Létszám: minimum 40 fő
Felső korhatár: 16 év 
Műsoridő: 8-10 perc

3. Ifjúsági leánykarok
Létszám: minimum 25 fő
Felső korhatár: 25 év 
Műsoridő: 8-10 perc

4. Ifjúsági vegyeskarok 
Létszám: minimum 25 fő
Felső korhatár: 25 év
Műsoridő: 8-10 perc

Műsorválasztási szabályok:
- A műsor összeállításában szerepelnie kell egy 20. századi vagy kortárs magyar szerző művének. 
- A műsoron legalább két hangszerkíséret nélküli (a cappella) művet kell megszólaltatni.  
- A Fesztiválon résztvevők vállalják az összkari mű betanulását (Kodály Zoltán – Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz), mely kottáját a jelentkezés elfogadásának visszaigazolásakor a szervező intézmény a kórusoknak megküld.

Nevezési díj:
Kategóriánként 10 000 forint.

Díjazás:
A versenyző együttesek kategóriánként arany, ezüst vagy bronz oklevelet kapnak.  Kiemelt arany minősítésnek számít a kategóriánként kiosztott Nívódíj, amely Érd város művészeinek és az Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft.-nek felajánlása. Ennek tartalma: kisplasztika és könyv-, vagy kottavásárlási utalvány. 

A verseny nagydíja a Fesztiváldíj, mely Érd város polgármesterének és az Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft. ügyvezetőjének felajánlása. Tartalma: 
- Kodály Zoltán mellszobra, mely vándordíj. Három egymást követő évben kell folyamatosan elnyerni ahhoz, hogy a kórus tulajdona legyen.
- Karnagyi díjak
- Tárgyjutalmak

A fesztiválról hangfelvétel, CD készül, melyet minden kórus megkap.

Jelentkezési határidő: 2012. február 20.

A részletes felhívás innen letölthető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

10+1 magyar jazzlemez, amit hallanod kell idén

Összeszedtük az elmúlt hónapok legfontosabb megjelenéseit a magyar jazzben: Lukács Miklós, a Subtones, Dés András, a Modern Art Orchestra és Juhász Gábor, valamint egy külföldi csapat tisztelgése Bartók előtt – a Fidelio válogatásában.
Színház

Trokán Péter Székesfehérvárra szerződött - Évadnyitót tartott a Vörösmarty Színház

Az Ember tragédiája 2-vel kezdődik az új évad a Vörösmarty Színházban, ezt követően azonban bőven lesz alkalma az önfeledt szórakozásra a nézőknek a Boeing, Boeing, leszállás Párizsban című bohózat, a Mágnás Miska, vagy a Koccanás megtekintésével.
Zenés színház

Parkfoglaló gála Jonas Kaufmannal

Az Eiffel Műhelyház körüli hatalmas park ad otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen az Opera művészei és napjaink legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lépnek a közönség elé augusztus 19-én.
Zenés színház

„Ez az a szívdobbanás, ami bennünk is él”

Az idei gálán két testvér, két virtuóz zenész, a Jávorkai Brothers is lenyűgöző produkciókkal várja majd az Oroszlános Udvarba érkező közönséget. Jávorkai Sándor és Jávorkai Ádám - egy hegedűművész és egy gordonkaművész –-, akik számos más díj mellett 2009-ben Ausztriában az Év Művészei címet is elnyerték – a Budavári Palotakoncertek kapcsán az általuk megszólaltatott különleges hangszerek történetei mellett többek között az operettel kapcsolatos gondolataikat is megosztották velünk.
Színház

Augusztus 23-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Az idei három jelölt: Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamás (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Edit (szombathelyi Weöres Sándor Színház). A szavazatok a díj megújult honlapján adhatók le augusztus 23-án éjfélig.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.