Edu-Art

Kurzusok a Győri Reneszánsz és Barokk Héten

2013.05.03. 11:29
Ajánlom
2013 nyarán ötödik alkalommal kerül megrendezésre a győri régizenei találkozó. Július 21-28-ig ismét kurzusokkal és koncertekkel csábítják a Kisalföldre a régizene kedvelőit és művelőit.

Az idén furulya, hegedű, lant és gitár, cselló és viola da gamba, csembaló és fortepiano, barokk ének, énekegyüttes, kamaraének és kamarazenei mesterkurzusokra jelentkezhetnek az érdeklődők. A meghirdetett témakörök tanfolyamai hivatásos muzsikusoknak és zenekedvelő amatőröknek egyaránt továbbképzési lehetőséget nyújtanak a reneszánsz és barokk reperotárismeretet elmélyítő, előadói gyakorlatot népszerűsítő műhelymunkának köszönhetően. Kiegészítő programként koncertek, tanári és növendékhangversenyek, előadások és "zenésztorna"-foglalkozások teszik teljessé a hetet.

A rendezvény keretében rendezett mesterkurzusok témái és tanárai a következők:

Furulya - Kállay Katalin: reneszánsz és barokk szóló- és kamaraművek blockflötére

Barokk hegedű - Vitárius Piroska: a "beszédszerű" zenélés, a díszítés, a stílus előadási gyakorlata a barokk és klasszikus zenében és Bach műveiben

Lant, gitár - Győri István: lanttabulatúra-olvasás, continuo-játék gitárosok számára is 

Cselló, barokk cselló, continuo - Kállay Ágnes: korabeli előadói gyakorlat a barokktól a romantikáig

Viola da gamba - Szabó Zsolt: a gambajáték technikai problémái és a 16-18. századi előadási gyakorlat, kötetlen kamarazene és gamba-consort

Csembaló, fortepiano - Takács Szilvia: előadási gyakorlat a 16-18. századi csembalóirodalomban, Haydn csembalóra és fortepianóra írt művei

Barokk ének - Andrejszki Judit: barokk díszítéstechnika korabeli gyakorlatok alapján

Énekegyüttes, kamaraének - Kalmanovits Zoltán: 15-16. századi németalföldi vokális zene

Kamarazene: reneszánsz és barokk vokális és hangszeres kamarazene

A kurzusokra modern hangszerrel is lehet jelentkezni.

Jelentkezési feltételek:

- Minden kurzusra maximum 12 aktív résztvevő fogadható. Túljelentkezés esetén az érvényes jelentkezési sorrendet tekintjük döntőnek.

- A jelentkezés a jelentkezési díj befizetésével és a jelentkezési lap beküldésével egyidőben válik érvényessé. Jelentkezési lap a http://jelentkezes.regizene.hu/ címről tölthető le.

- A teljes részvételi díjat legkésőbb 2013. június 30-ig kell befizetni.

Aktív résztvevő részvételi díja: 28.000,- forint, mely tartalmazza a 10.000,- forint jelentkezési díjat és a 18.000,- forint kurzusdíjat.

A kurzusok aktív résztvevői a kamarazenei kurzuson, az előadásokon, a koncerteken és a rendezvény egyéb programjain térítésmentesen vehetnek részt.

Passzív résztvevő napi díja: 3.500,- forint/nap

A kurzusok passzív résztvevői azokon a napokon, melyekre megváltották a belépőt, részt vehetnek az előadásokon, a koncerteken és a rendezvény egyéb programjain, valamint látogathatják az egyes kurzusokat.

A jelentkezési és kurzus díjakat az alábbi névre és címre kérjük átutalni:

Harmónia Nonprofit Kft. - 9061 Vámosszabadi, Béke u. 4.

Bankszámla: 10960008-00000011-45270002 (UniCredit)

Jelentkezni a jelentkezési lap megküldésével és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. A kurzuson való részvételt június 30-ig lehet visszamondani, ebben az esetben a befizetett díj 50 %-a visszajár. Ezt követő lemondás esetén a befizetett díj nem kérhető vissza. A kurzus díja teljes egészében visszajár, ha a kurzus nem indul.

Szállás és étkezés:

A kurzus idejére a résztvevőknek szállás és étkezési lehetőséget is kínálnak külön térítés ellenében. A kollégiumi elhelyzés várható ára 2500,- forint/fő/éj, emellett választható 2-4 személyes apartman, panzió és hotel is egy- és kétágyas szobákkal. A jelentkezési lapon fel kell tüntetni, hogy a jelentkező éjszakákra és milyen típusú szállásra kér ajánlatot. A pontos árakat mindenki személyre szólóan kapja meg. A szállásköltség az érkezés napján fizetendő a regisztrációnál.

A kurzus résztvevői július 22-27-ig ebédet és vacsorát is igényelhetnek, melynek díja egységesen 950,- forint/adag (menü). A jelentkezési lapon jelölni kell, hogy a jelentkező mely napokra kér étkezést. Az étkezés díja az érkezés napján fizetendő a regisztrációnál.

Bővebb információért keresse a rendezvényszervezőt, Dömötör Évát a 06-96/519-104 vagy a 06-20/343-7141 telefonon, illetve e-mail-ben a deva@hmk.hu címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.