Edu-Art

Kurzusok a Győri Reneszánsz és Barokk Héten

2013.05.03. 11:29
Ajánlom
2013 nyarán ötödik alkalommal kerül megrendezésre a győri régizenei találkozó. Július 21-28-ig ismét kurzusokkal és koncertekkel csábítják a Kisalföldre a régizene kedvelőit és művelőit.

Az idén furulya, hegedű, lant és gitár, cselló és viola da gamba, csembaló és fortepiano, barokk ének, énekegyüttes, kamaraének és kamarazenei mesterkurzusokra jelentkezhetnek az érdeklődők. A meghirdetett témakörök tanfolyamai hivatásos muzsikusoknak és zenekedvelő amatőröknek egyaránt továbbképzési lehetőséget nyújtanak a reneszánsz és barokk reperotárismeretet elmélyítő, előadói gyakorlatot népszerűsítő műhelymunkának köszönhetően. Kiegészítő programként koncertek, tanári és növendékhangversenyek, előadások és "zenésztorna"-foglalkozások teszik teljessé a hetet.

A rendezvény keretében rendezett mesterkurzusok témái és tanárai a következők:

Furulya - Kállay Katalin: reneszánsz és barokk szóló- és kamaraművek blockflötére

Barokk hegedű - Vitárius Piroska: a "beszédszerű" zenélés, a díszítés, a stílus előadási gyakorlata a barokk és klasszikus zenében és Bach műveiben

Lant, gitár - Győri István: lanttabulatúra-olvasás, continuo-játék gitárosok számára is 

Cselló, barokk cselló, continuo - Kállay Ágnes: korabeli előadói gyakorlat a barokktól a romantikáig

Viola da gamba - Szabó Zsolt: a gambajáték technikai problémái és a 16-18. századi előadási gyakorlat, kötetlen kamarazene és gamba-consort

Csembaló, fortepiano - Takács Szilvia: előadási gyakorlat a 16-18. századi csembalóirodalomban, Haydn csembalóra és fortepianóra írt művei

Barokk ének - Andrejszki Judit: barokk díszítéstechnika korabeli gyakorlatok alapján

Énekegyüttes, kamaraének - Kalmanovits Zoltán: 15-16. századi németalföldi vokális zene

Kamarazene: reneszánsz és barokk vokális és hangszeres kamarazene

A kurzusokra modern hangszerrel is lehet jelentkezni.

Jelentkezési feltételek:

- Minden kurzusra maximum 12 aktív résztvevő fogadható. Túljelentkezés esetén az érvényes jelentkezési sorrendet tekintjük döntőnek.

- A jelentkezés a jelentkezési díj befizetésével és a jelentkezési lap beküldésével egyidőben válik érvényessé. Jelentkezési lap a http://jelentkezes.regizene.hu/ címről tölthető le.

- A teljes részvételi díjat legkésőbb 2013. június 30-ig kell befizetni.

Aktív résztvevő részvételi díja: 28.000,- forint, mely tartalmazza a 10.000,- forint jelentkezési díjat és a 18.000,- forint kurzusdíjat.

A kurzusok aktív résztvevői a kamarazenei kurzuson, az előadásokon, a koncerteken és a rendezvény egyéb programjain térítésmentesen vehetnek részt.

Passzív résztvevő napi díja: 3.500,- forint/nap

A kurzusok passzív résztvevői azokon a napokon, melyekre megváltották a belépőt, részt vehetnek az előadásokon, a koncerteken és a rendezvény egyéb programjain, valamint látogathatják az egyes kurzusokat.

A jelentkezési és kurzus díjakat az alábbi névre és címre kérjük átutalni:

Harmónia Nonprofit Kft. - 9061 Vámosszabadi, Béke u. 4.

Bankszámla: 10960008-00000011-45270002 (UniCredit)

Jelentkezni a jelentkezési lap megküldésével és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. A kurzuson való részvételt június 30-ig lehet visszamondani, ebben az esetben a befizetett díj 50 %-a visszajár. Ezt követő lemondás esetén a befizetett díj nem kérhető vissza. A kurzus díja teljes egészében visszajár, ha a kurzus nem indul.

Szállás és étkezés:

A kurzus idejére a résztvevőknek szállás és étkezési lehetőséget is kínálnak külön térítés ellenében. A kollégiumi elhelyzés várható ára 2500,- forint/fő/éj, emellett választható 2-4 személyes apartman, panzió és hotel is egy- és kétágyas szobákkal. A jelentkezési lapon fel kell tüntetni, hogy a jelentkező éjszakákra és milyen típusú szállásra kér ajánlatot. A pontos árakat mindenki személyre szólóan kapja meg. A szállásköltség az érkezés napján fizetendő a regisztrációnál.

A kurzus résztvevői július 22-27-ig ebédet és vacsorát is igényelhetnek, melynek díja egységesen 950,- forint/adag (menü). A jelentkezési lapon jelölni kell, hogy a jelentkező mely napokra kér étkezést. Az étkezés díja az érkezés napján fizetendő a regisztrációnál.

Bővebb információért keresse a rendezvényszervezőt, Dömötör Évát a 06-96/519-104 vagy a 06-20/343-7141 telefonon, illetve e-mail-ben a deva@hmk.hu címen.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

„És tudod, ő Tóbiás” - mozikban a Tobi színei 

Bakony Alexa személyes, őszinte és rendkívül érzékeny dokumentumfilmje a család megtartó erejéről mesél. Középpontjában a 16 éves transznemű Tobi és támogató édesanyja, Éva kapcsolata áll, de a történet messze túlfeszíti a ráhúzott LMBTQ-perspektívát. Lebilincselő felnövéstörténetet látunk.
Könyv

Nem a kutya a hibás - Esterházy Miklós és Kovács Dóra a Lírástudók vendégei

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Esterházy Miklós és Kovács Dóra, akik Az új kutyád című kötetükről mesélnek.
Klasszikus

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Zenés színház

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.
Klasszikus

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.