Edu-Art

Kurzusok az InterSpheres Trióval

2014.06.02. 08:00
Ajánlom
Szóló hangszeres, kamaramester-kurzust, illetve egyéni hangszeres órákat hirdet az észak-amerikai InterSpheres Trió.

Jelentkezni az alábbi hangszereken, hangszercsoportokkal lehet:
- fuvola
- ütőhangszerek
- zongora
- zeneszerzés (egyéni órák)

Program:

Június 19., csütörtök
- egyéni hangszeres és zeneszerzés órák az együttes tagjaival (kijelölt tantermek). A zeneszerzés hallgatók műveiket előzetesen Dan Tramte, az együttes rezidens zeneszerzőjének email címére szíveskedjenek elküldeni (listen@dantramte.com), hogy azokat az egyéni órák keretében részletesen átbeszélhessék.

Június 20., péntek
- szóló hangszeres és kamaramesterkurzus az együttes tagjaival (Kamaraterem)
- a tanítást követően az InterSpheres Trió hangversenyt tart elsősorban amerikai kortárs zenei repertoárból válogatva.

Helyszín: a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium (1065 Budapest, Nagymező u. 1.).

Jelentkezés:

A jelentkezéshez az alábbi adatok szükségesek:
- a résztvevő neve (kamaracsoport esetében a résztvevők nevei)
- egyéni órán vagy mesterkurzuson való aktív részvételi szándék (a mesterkurzus aktív és passzív résztvevők számára egyaránt nyitott)
- az előadandó mű címe, hossza
- a hallgató igényel-e angol tolmácsot (kezdő-haladó angol nyelvtudás javasolt)

A résztvevők jelentkezését a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium központi email címére várják: bbzsz@lisztakademia.hu. A jelentkezés nyitott bármely zeneművészeti közép- és felsőfokú intézmény hallgatói számára. A mesterkurzus valamint az egyéni órák térítésmentesek.
A mesterkurzus és az egyéni órák időbeosztása a jelentkezők számának függvényében történik, melyet június 17-én, hétfőn hoznak nyilvánosságra, illetve értesítik ki a hallgatókat személyesen. Az InterSpheres Trió hangversenye a mesterkurzus végeztével egy fél óra szünet elteltével fog kezdődni.

Jelentkezési határidő: 2014. június 13., péntek, 15 óra.

Az együttesről:

Az InterSpheres Trio kortárszenei együttes 2013-ban alakult az Amerikai Egyesült Államokban. Az együttes tagjai Lisa Bost-Sandberg (fuvola), Polgár Éva (zongora) és Jacob Harpster (ütőhangszerek) egyénileg és kamarapartnerekként is elmélyülten foglalkoznak a kortárs zenei előadói gyakorlattal. Tagjai származására alapozva az együttes erősíteni kívánja a magyar-amerikai kulturális kapcsolatokat. 2014 júniusi magyarországi turnéjukon elsősorban amerikai kortárs zeneszerzők műveiből hallható sokoldalú zenei összeállítás, de elhangzik Horváth Balázs és Dan Tramte a triónak komponált műveinek magyarországi bemutatója is. Tramte, mint az együttes rezidens zeneszerzője csatlakozik az InterSpheres Trió turnéjához.

Lisa Bost-Sandberg a University of Mary (Bismarck, North Dakota) fuvola-zeneszerzés professzora, valamint a Bismarck-Mandan Szimfonikus Zenekar szólófuvolistája. Rendszeresen tart mesterkurzusokat, előadásokat, zsűrizik versenyeken, és koncertezik az Amerikai Egyesült Államokban, Angliában, illetve Norvégiában. Bost-Sandberg továbbá a North Texas University végzős doktori hallgatója és az amerikai Nemzeti Fuvola Egyesület kortárszenei osztályának vezetőségi tagja.

Polgár Éva jelenleg a North Texas University doktori hallgatója valamint zongoratanszékének segédtanára. Zongoraművész-tanári mester diplomáját a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumból elindulva a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, valamint a helsinki Sibelius Akadémián szerezte, ahol tanárai Kecskés Balázs, Jandó Jenő, és Hamsa Al-Wadi Juris voltak. Éva a 2012-es los angelesi Nemzetközi Liszt Verseny győztese, Magyarországon kívül koncertezett többek közt az USA-ban, Angliában, Kolumbiában, Németországban, valamint Finnországban.

Jacob Harpster Yamaha Artist, a 2010-ben megrendezett Nemzetközi Yamaha Ifjú Tehetségek Zenei Versenyének első helyezettje. Művész diplomáját az Indiana Universityn, mester diplomáját a University of North Texason szerezte. Ütőtanári elfoglaltságai mellett, koncertező művészként Harpster bejárta az Amerikai Egyesült Államokat, Dél-Koreát, és Japánt. Marimba és ütőhangszeres szólistaként részt vett a Tony és Emmy Award díjas Broadway produkció, a Blast! 2010-es nemzetközi turnéján.

Dan Tramte az InterSpheres Trió kiemelt zeneszerzője 2014 januárjától a bostoni Harvard Egyetem segédtanáraként alap szintű zeneelméletet oktat. Emellett a North Texas University végzős zeneszerzés szakos doktori hallgatója, ahol szintén segédtanárként elektroakusztikus zeneszerzést tanított. Tramte tanulmányai során elektronikus zenére szakosodott, művei bemutatásra kerültek többek között Darmstadtban, valamint az Amerikai Egyesült Államok nemzetközi elektroakusztikus zenei konferenciáin (ICMC, SMC).

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.