Edu-Art

Legyen ön is miniszter!

2011.05.05. 18:16
Ajánlom
Regisztráljon még ma, és vegyen részt szombaton a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyílt napján!

NEFMI Hétvégi Akadémia címmel nyílt napot tart a Nemzeti Erőforrás Minisztérium május 7-én, 10 órától 14 óráig, az Akadémia utcai épületében. A nyílt nap célja, hogy a minisztérium a különböző programokon keresztül képet adjon a nagyközönség számára a háttérben zajló munkáról. A rendezvény kötetlen hangulatban, közérthető formában mutatja be a hivatal működését, a látogatók megérthetik hogyan kapcsolódnak össze az egyes ágazatok. A rendezvényen történő részvétel regisztrációhoz kötött, mivel csak korlátozott számban tudnak résztvevőket fogadni az egyes programokra, ezért a NEFMI Hétvégi Akadémián történő részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, a regisztrációs lapot töltse le a minisztérium honlapjáról (www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium). A kitöltött regisztrációs lapot 2011. május 5-én éjfélig a nyiltnap@nefmi.gov.hu címre kell visszaküldeni.

A Hétvégi Akadémián az érdeklődők találkozhatnak és akár közös fotót is készíthetnek Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszterrel, s személyesen is megismerkedhetnek az egyes területekért felelős államtitkárokkal. Az épület egyes részeit bejárva érdekességeket is megtudhatnak, többek között, hogy hol és melyik nemzetközi sikerfilmet forgatta Jeremy Irons a helyszínen.

A rendezvényen a miniszter és a tárca öt ágazata - az oktatás, az egészségügy, a szociális, család és ifjúságügy, a kultúra és a sport államtitkárai rendhagyó előadásokat tart, mint például:Réthelyi Miklós miniszter Szellemi kulturális örökségünk címmel vezeti be az érdeklődőket az örökségvédelem rejtett világába. Az előadáshoz kapcsolódó kísérő programban közvetlenül is megismerkedhetnek a nemzeti jegyzékbe bekerült két szellemi kulturális örökségünkkel: a Matyó hímzést mezőkövesdi matyók mutatják be, hímző és rajzoló, bútorfestő foglalkozást tartanak; a solymászatot pedig természetesen sólymok „bevetésével" ismerhetik meg. Egy standon bemutatkozik a Skanzen is. Megtudhatjuk miért különösen fontos a nyelvtanulás a ma diákjai számára, sőt Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár egy francia dalt is megtanít; Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Változtass! címmel tart előadást, Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár kulturális örökségünk jövőjéről árul el részleteket. Mindezek mellett színes kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

A résztvevők a NEFMI Hétvégi Akadémiát úgy tudják teljesíteni, ha mindegyik államtitkárság legalább egy programján részt vettek. Az akadémiát elvégzők oklevelet kapnak, majd értékes ajándékokat sorsolunk ki közöttük. A legfiatalabb és legidősebb „hallgatónak" az elismerést Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adja át.

A részletes program ide kattintva tekinthető meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.