Edu-Art

Liszt-Erkel vetélkedő általános iskolásoknak

2011.01.14. 17:23
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. március 11.

A Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Liszt Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából háromfordulós zenei vetélkedőt rendez Liszt Ferenc és kortársa, Erkel Ferenc életének és munkásságának témakörében.

A vetélkedő célja: A diákok zenei érdeklődésének felkeltése, a magyar és európai kultúra részeként Liszt Ferenc szellemi, zenei és tárgyi hagyatékának megismertetése és elmélyítése pest megyei általános iskolák, ének-zenei általános iskolák és alapfokú művészetoktatási intézmények tanulói körében.

Résztvevők köre:
- Pest megye területén működő általános iskolák, ének-zenei általános iskolák, alapfokú művészetoktatási intézmények 5-8. osztályos tanulói;
- 6 fős összevont tanulócsoportok.

Vetélkedő időtartama: 2011. szeptember-október (a döntő időpontja: 2011. október 28.)
Az alapjátékok és az elődöntők pontos időpontjáról, a csapatbeosztásról a jelentkezési idő lejárta után e-mailben értesítjük az érintetteket.

Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108.) (A csapatok utazási költségét nem áll módunkban finanszírozni.)
A vetélkedő legjobb négy csoportját értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk.
A vetélkedőt vezeti: Varga Károly rádiós személyiség, nyugalmazott főiskolai tanár.

Zenei vetélkedő várható témakörei:
- Liszt Ferenc élete és munkássága
- Liszt Ferenc művei
- Liszt Ferenc műveinek hallás utáni felismerése
- Erkel Ferenc életének, munkásságának főbb pontjai

Jelentkezési lapok beérkezési határideje:
2011. március 11. péntek 16 óra. A vetélkedőben az első 40 jelentkezett iskola vesz részt, ezért érdemes minél előbb leadnia jelentkezési lapját!

Jelentkezési lap: letölthető az Erkel Ferenc Művelődési Központ honlapjáról (http://www.efmk-budakeszi.hu/), kérhető e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu, telefonon: 06-23/451-161 és postán: Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.)

Jelentkezési lap beadható személyesen, postán (Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.), e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu,  faxon: 06-23/451-161.

További információ:

Erkel Ferenc Művelődési Központ; 2092 Budakeszi, Fő u. 108.; tel./fax: 06-23/451-161; web: www.efmk-budakeszi.hu; e-mail: info@efmk-budakeszi.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Atyaúristen” – Ilyen volt nekem idén Kaposfest

„Atyaúristen” – nyögte a templomi csöndben egy hölgy két tétel között. Ugyanis jó zenét hallott, meg én is, sokat. Naplószerűség Kaposfest első két napjáról.
Zenés színház

Sonya Yoncheva kiáll Domingo mellett

A fiatal bolgár szoprán, Sonya Yoncheva szerint, aki majdnem tíz éve dolgozik a spanyol tenorral, Domingo igazi úriember. Anna Nyetrebko vagy Daniel Barenboim viszont hallgat. Európában nem mondták le az énekes koncertjeit.
Színház

Elhunyt Boda-Szász Kriszta színművész

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze 42 éves volt. Két gyermeket hagyott hátra.
Könyv

Előkerültek Saint-Exupéry rajzolt vázlatai a kis hercegről

Rábukkantak Antoine de Saint-Exupéry világhírű regényéhez, A kis herceghez készült rajzok vázlataira egy ódon házban a svájci Winterthurban.
Plusz

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.