Edu-Art

Liszt-Erkel vetélkedő általános iskolásoknak

2011.01.14. 17:23
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. március 11.

A Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Liszt Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából háromfordulós zenei vetélkedőt rendez Liszt Ferenc és kortársa, Erkel Ferenc életének és munkásságának témakörében.

A vetélkedő célja: A diákok zenei érdeklődésének felkeltése, a magyar és európai kultúra részeként Liszt Ferenc szellemi, zenei és tárgyi hagyatékának megismertetése és elmélyítése pest megyei általános iskolák, ének-zenei általános iskolák és alapfokú művészetoktatási intézmények tanulói körében.

Résztvevők köre:
- Pest megye területén működő általános iskolák, ének-zenei általános iskolák, alapfokú művészetoktatási intézmények 5-8. osztályos tanulói;
- 6 fős összevont tanulócsoportok.

Vetélkedő időtartama: 2011. szeptember-október (a döntő időpontja: 2011. október 28.)
Az alapjátékok és az elődöntők pontos időpontjáról, a csapatbeosztásról a jelentkezési idő lejárta után e-mailben értesítjük az érintetteket.

Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108.) (A csapatok utazási költségét nem áll módunkban finanszírozni.)
A vetélkedő legjobb négy csoportját értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk.
A vetélkedőt vezeti: Varga Károly rádiós személyiség, nyugalmazott főiskolai tanár.

Zenei vetélkedő várható témakörei:
- Liszt Ferenc élete és munkássága
- Liszt Ferenc művei
- Liszt Ferenc műveinek hallás utáni felismerése
- Erkel Ferenc életének, munkásságának főbb pontjai

Jelentkezési lapok beérkezési határideje:
2011. március 11. péntek 16 óra. A vetélkedőben az első 40 jelentkezett iskola vesz részt, ezért érdemes minél előbb leadnia jelentkezési lapját!

Jelentkezési lap: letölthető az Erkel Ferenc Művelődési Központ honlapjáról (http://www.efmk-budakeszi.hu/), kérhető e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu, telefonon: 06-23/451-161 és postán: Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.)

Jelentkezési lap beadható személyesen, postán (Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.), e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu,  faxon: 06-23/451-161.

További információ:

Erkel Ferenc Művelődési Központ; 2092 Budakeszi, Fő u. 108.; tel./fax: 06-23/451-161; web: www.efmk-budakeszi.hu; e-mail: info@efmk-budakeszi.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ősanya és végzetasszony – Interjú Gál Erika operaénekessel

Gál Erika mindkét karaktert elsőrendűen hozza, azonban az egyik sokkal közelebb áll hozzá. Beszélgetésünkben azt is elmondta, melyik. Az operaénekes azt is bevallotta, hogy keveset ácsingózik az újságírók figyelmére. Ezt azonban egyáltalán nem bánja.
Zenés színház

„Legyünk rá büszkék, és soha ne felejtsük el, honnan érkeztünk!”

Molnár Levente – a nemcsak itthon, de világszerte is ismert és népszerű bariton – nem először alakítja egyik legjelentősebb nemzeti operánk, a Bánk bán címszerepét. Ezúttal augusztus 19-én, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Co-Opera 2020-as bemutatójában, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila által rendezett produkcióban kelti majd életre a magyar történelem egyik legismertebb alakját. Az operaénekessel a közelgő premier kapcsán többek között arról is beszélgettünk, mennyire érzi közel magához a kősziklaként helytálló, hazájához és királyához hűséges nemes karakterét.
Klasszikus

Az idei Arcus Temporum „házhoz megy”

A Pannonhalmi Főapátság kortárs művészeti fesztiváljának hangversenyeit élőben is közvetítik az arcustemporum.com oldalon, augusztus 21-23. között.
Vizuál

75 éves lett nemzedékének egyik legnagyobb német rendezője, Wim Wenders

Neki köszönhetjük többek között a Berlin fölött az ég, a Párizs, Texas, A Föld sója című alkotásokat és a Pina Bausch-ról készült dokumentumfilmet is.
Jazz/World

Ezek a zenekarok adnak majd raktárkoncertet

A 13 hazai fesztivál idei tervezett fellépőlistája alapján választották ki azt a száz zenekart, akiknek lehetőségük lesz részt venni a raktárkoncerteken. A raktárkoncertek intézményét kifejezetten a koronavírus-járvány miatt lehetetlen helyzetbe került könnyűzenei szektor támogatására hozták létre.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.