Edu-Art

Liszt-Erkel vetélkedő általános iskolásoknak

2011.01.14. 17:23
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. március 11.

A Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Liszt Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából háromfordulós zenei vetélkedőt rendez Liszt Ferenc és kortársa, Erkel Ferenc életének és munkásságának témakörében.

A vetélkedő célja: A diákok zenei érdeklődésének felkeltése, a magyar és európai kultúra részeként Liszt Ferenc szellemi, zenei és tárgyi hagyatékának megismertetése és elmélyítése pest megyei általános iskolák, ének-zenei általános iskolák és alapfokú művészetoktatási intézmények tanulói körében.

Résztvevők köre:
- Pest megye területén működő általános iskolák, ének-zenei általános iskolák, alapfokú művészetoktatási intézmények 5-8. osztályos tanulói;
- 6 fős összevont tanulócsoportok.

Vetélkedő időtartama: 2011. szeptember-október (a döntő időpontja: 2011. október 28.)
Az alapjátékok és az elődöntők pontos időpontjáról, a csapatbeosztásról a jelentkezési idő lejárta után e-mailben értesítjük az érintetteket.

Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108.) (A csapatok utazási költségét nem áll módunkban finanszírozni.)
A vetélkedő legjobb négy csoportját értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk.
A vetélkedőt vezeti: Varga Károly rádiós személyiség, nyugalmazott főiskolai tanár.

Zenei vetélkedő várható témakörei:
- Liszt Ferenc élete és munkássága
- Liszt Ferenc művei
- Liszt Ferenc műveinek hallás utáni felismerése
- Erkel Ferenc életének, munkásságának főbb pontjai

Jelentkezési lapok beérkezési határideje:
2011. március 11. péntek 16 óra. A vetélkedőben az első 40 jelentkezett iskola vesz részt, ezért érdemes minél előbb leadnia jelentkezési lapját!

Jelentkezési lap: letölthető az Erkel Ferenc Művelődési Központ honlapjáról (http://www.efmk-budakeszi.hu/), kérhető e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu, telefonon: 06-23/451-161 és postán: Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.)

Jelentkezési lap beadható személyesen, postán (Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.), e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu,  faxon: 06-23/451-161.

További információ:

Erkel Ferenc Művelődési Központ; 2092 Budakeszi, Fő u. 108.; tel./fax: 06-23/451-161; web: www.efmk-budakeszi.hu; e-mail: info@efmk-budakeszi.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Kiderült, kik ők: Kult50 – A kultúra 50 arca

Megvan A kultúra 50 arca, a legújabbak, akik 2018-ban „pörgették a magyar kultúrát”, és jelentős teljesítményük miatt tíz kategóriában bekerültek az idei Kult50-be. A Fidelio kiadványát és egész évre kiterjedő programját ma délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban.
Klasszikus

"Tartozunk Bartóknak és Kodálynak" – Rohmann Ditta és a Söndörgő a Kult50-ben

Indul a Kult50 videósorozata! Hetente két alkalommal jelentkezünk videóval, melyekben párosával mutatjuk be az idei Kult50 szereplőit. Az első részben Rohmann Ditta csellóművészt és Eredics Benjamint, a délszláv népzenét játszó Söndörgő zenekar egyik tagját ültettük le beszélgetni, akik korábban soha nem találkoztak személyesen.
Klasszikus

Balogh Eszter: „Nem nyerni akartam, hanem hatni a közönségre!”

Elsöprő győzelmet aratott a londoni Hӓndel Énekversenyen Balogh Eszter mezzoszoprán. Megosztotta velünk a megmérettetésen szerzett tapasztalatait, gondolatait az opera szerepéről napjainkban, és azt is elárulta, hogy mi a célja az énekléssel.
Klasszikus

Túlélte a Notre Dame orgonája, de nem tudjuk, meg fog-e szólalni

A hangszerben három-négy évszázad orgonaépítői tapasztalata egyesült, különlegessége éppen a korában rejlett. Szívfájdító belegondolni, hogy lehet, soha nem fog megszólalni.
Klasszikus

Ők most a legjobb fiatal kamarazenészek Vásáry Tamás zsűrije szerint

A Korossy-Khayll Csongor, Tóth Kristóf (hegedű), Albert Julianna (brácsa) és Devich Gergely (cselló) alkotta együttes nyerte a Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny vonósnégyes kategóriáját, mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.