Edu-Art

Liszt Ferenc, magyar-európai kulturális értékünk pályázat

2011.08.12. 10:02
Ajánlom
Nevezési határidő: 2011. szeptember 30.

A Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108) a Nemzeti Kulturális Alap és a Balassi Intézet támogatásával pályázatot hirdet Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.

A pályázat célja: lehetőséget teremtsen a magyar és európai kultúra részeként Liszt Ferenc sokrétű személyiségének és tevékenységének megismertetésére, bemutatására. Törekszünk arra, hogy a pályázaton való részvétel elősegítse a gyerekek és fiatalok közösségi-személyiségfejlődését, együttműködő, öntevékeny, kommunikációs kompetenciáik erősödését.

Pályázati téma: Liszt Ferenc életéhez, munkásságához, műveihez készített pályamű benyújtása az Erkel Ferenc Művelődési Központba.

Pályázati kategóriák: (maximum 50x50 cm-es nagyság mindegyik kategória esetében)

1. Grafika
2. Festmény
3. Kerámia
4. Kisplasztika

Életkor szerinti besorolás:
1. Általános iskolás tanulók 1-4. osztályig
2. Általános iskolás tanulók 5-8. osztályig
3. Gimnáziumi, középiskolás, szakközépiskolás tanulók 1-2 évfolyamig
4. Gimnáziumi, középiskolás, szakközépiskolás tanulók 3-4 évfolyamig

Pályázhatnak:
- Magyarországon működő alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói

A legjobb pályaműveket tárgynyereményekkel jutalmazzuk a díjkiosztó ünnepség keretében.

Pályázati feltételek:

- A pályázás előfeltétele nevezési lap kitöltése, és benyújtásaaz Erkel Ferenc Művelődési Központba postai úton (2092 Budakeszi, Fő u. 108.) vagy e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu
- Nevezési lap kérhető az Erkel Ferenc Művelődési Központban, illetve e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu, továbbá letölthető a művelődési központ honlapjáról: www.efmk-budakeszi.hu
- A nevezési lapot hiánytalanul töltse ki! (hiányos adatokkal beküldött pályamű nem szerepelhet a pályázaton.)
- Csak az első 300 nevező vesz részt a pályázaton!
- Nevezési díj: 300 ft/nevező. A nevezési díjat szeptember 30-ig a következő számlaszámra kérjük átutalni: OTP
Budakeszi Fiók 11742348-15390022-00000000. Közleménybe azonosítás céljából kérjük beírni a pályázó nevét.
- Egy tanuló maximum 2 pályaművet adhat be.
- A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó adatait (pályázó neve, címe, telefonszáma, email címe, oktatási intézmény neve, helye, felkészítő pedagógus neve, telefonszáma), pályázati kategóriát és életkor szerinti besorolást. A fenti adatokat kérjük borítékban a pályaműhöz csatolni.
- A pályázó a pályamunkának adjon címet. Borítékra, dobozra kérjük, írják rá: "Liszt Ferenc, magyar-európai kulturális értékünk"
- Határidőn túl beérkezett pályaművek nem vesznek részt a pályázaton!
- Pályázók kiértesítése a nevezési lapon megadott e-mailcímen történik, kérem, helyes adatokat adjanak meg. Kiértesítés ideje: 2011. november 4-10.
- Az a pályázó, akinek nem áll módjában visszavenni pályaművét, felbélyegzett válaszborítékot küldjön a pályamű beadásával egy időben! A pályaművek visszavehetők az Erkel Ferenc Művelődési Központban 2011. november 26-tól december 9-ig. A határidőig el nem vitt pályaműveket nem áll módunkban tovább megőrizni.
A pályaműveket a zsűri korosztályonként és kategóriánként értékeli. A zsűri javaslata szerint a legjobb pályaműveket az Erkel Ferenc Művelődési Központ emeletén állítjuk ki. A győztes pályaművekről telefonon vagy emailen értesítjük az érintetteket, ezért kérünk minden pályázót, hogy pontos adatokat adjon meg a nevezési lapon!

Nevezési lapok leadási határideje: 2011. szeptember 30. péntek 16 óra

Pályaművek leadási határideje: 2011. október 14. péntek 16 óra

Díjkiosztó ünnepség: 2011. november 26. szombat 15 óra
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092 Budakeszi, Fő u. 108.)

Kiállítás megtekinthető: 2011. november 21-26-ig.

További információ: 23/451-161-es telefonszámon és e-mailen: info@efmk-budakeszi.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.