Edu-Art

Liszt kurzus Szombathelyen

2011.06.03. 10:37
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. július 31.

A Nyugat-magyarországi Egyetem a Savaria Egyetemi Központ Hangműhelyének szervezésében 2011. augusztus 22-28. között rendezi meg a"Hommage á Liszt Ferenc 2011" nemzetközi zenei kurzust Szombathelyen.

A kurzus oktatói az Egyetem Zenei tanszékének művésztanárai:
Karvezetés - Vinczeffy Adrienne Artisjus-díjas karnagy, a NYME-SEK Berzsenyi Dániel Vegyeskar karnagya, főiskolai docens
Magánének - Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes, Érdemes művész, főiskolai docens; Iván Ildikó Artisjus-díjas operaénekes, főiskolai docens
Zongora - Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész, főiskolai tanár
Orgona - Virágh András Liszt-díjas orgonaművész, főiskolai tanár

A kurzus végén a hallgatók hangversenyt adnak a Bartók Teremben, amely részét képezi a Savaria Karnevál rendezvénysorozatnak.

A kurzusok részvételi díja:
aktív hallgatóknak 17.000,- Ft, passzív hallgatóknak 10.000,- Ft.

Jelentkezni a www.hangmuhely.hu lapról letölthető jelentkezési lapon lehet, a korrekt regisztráció érdekében a kitöltött jelentkezési lapot szakmai önéletrajzzal 2011. július 31-ig kell postán a 9700. Szombathely, Géfin Gy. u. 28. címre, vagy elektronikus úton a hangmuhelyinfo@gmail.com e-mail címre elküldeni. A regisztráció részét képezi továbbá a választott kurzus díja 50%-ának egyidejű befizetése az OTP BANK 11747006-20215921 számlaszámra.

Minden további információ megtalálható a www.hangmuhely.hu weboldalon, további kérdésekre a szervezők felvilágosítást adnak a hangmuhelyinfo@gmail.com e-mail címen, illetve a +3620-438-0230; vagy a +3620-823-2095 telefonszámokon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.