Edu-Art

Magyar dal napja a Zeneakadémiával

2012.08.28. 12:40
Ajánlom
Opera- és dalénekléssel kapcsolatos interaktív színpadi programokkal és hangversenyekkel várják szeptember 9-én az Eötvös10-ben várják az érdeklődőket az LFZE hallgatói.

Délelőtt tíztől Gulyás Dénes tart nyílt operakurzust, 12-től a MoltOpera Társulat "Hogyan csináljunk operát? A népzenétől az operáig, avagy: hogy kerül a csizma az asztalra?" című előadására kerül sor Tőri Csaba karmester vezetésével, a MoltOpera énekesinek közreműködésével. Délután kettőtől Jean Klára színpadi dal-tehetségkutatója következik. Vállalkozó kedvűek szeptember 3-ig jelentkezhetnek a magyardaljelentkezes@gmail.com címen, amennyiben szeretnék kedvenc énekszámukat (lehet opera, operett, musical, dal, sanzon, könnyűzenei és egyéb műfajú is!) élőben, közönség előtt, zongorakísérettel előadni. Négytől Tóth Endre és Czinege Ádám beszélget Fekete Gyula zeneszerzővel, a zeneszerzés tanszék új vezetőjével.

Este hattól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakos növendékei adnak kétrészes koncertet. Közreműködik az egyetem jelenlegi és végzett hallgatóiból alakult zenekar, a Parlarte KamaraSzimfonikusok. Előadók: Kohán Nikolett, Ruszó Alexandra, Halmosi Tímea, Balogh Eszter, Tímár Tímea, Csóka Anita, Szombauer Bálint. A programsorozatot végül éjjelig tartó táncház zárja, melyhez a talpalávalót a Zeneakadémia népzene szakos növendékeiből alakult zenekar húzza. Hangulatfelelős: Farkas Zsolti és barátai

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.