Edu-Art

Magyar dal napja a Zeneakadémiával

2012.08.28. 12:40
Ajánlom
Opera- és dalénekléssel kapcsolatos interaktív színpadi programokkal és hangversenyekkel várják szeptember 9-én az Eötvös10-ben várják az érdeklődőket az LFZE hallgatói.

Délelőtt tíztől Gulyás Dénes tart nyílt operakurzust, 12-től a MoltOpera Társulat "Hogyan csináljunk operát? A népzenétől az operáig, avagy: hogy kerül a csizma az asztalra?" című előadására kerül sor Tőri Csaba karmester vezetésével, a MoltOpera énekesinek közreműködésével. Délután kettőtől Jean Klára színpadi dal-tehetségkutatója következik. Vállalkozó kedvűek szeptember 3-ig jelentkezhetnek a magyardaljelentkezes@gmail.com címen, amennyiben szeretnék kedvenc énekszámukat (lehet opera, operett, musical, dal, sanzon, könnyűzenei és egyéb műfajú is!) élőben, közönség előtt, zongorakísérettel előadni. Négytől Tóth Endre és Czinege Ádám beszélget Fekete Gyula zeneszerzővel, a zeneszerzés tanszék új vezetőjével.

Este hattól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakos növendékei adnak kétrészes koncertet. Közreműködik az egyetem jelenlegi és végzett hallgatóiból alakult zenekar, a Parlarte KamaraSzimfonikusok. Előadók: Kohán Nikolett, Ruszó Alexandra, Halmosi Tímea, Balogh Eszter, Tímár Tímea, Csóka Anita, Szombauer Bálint. A programsorozatot végül éjjelig tartó táncház zárja, melyhez a talpalávalót a Zeneakadémia népzene szakos növendékeiből alakult zenekar húzza. Hangulatfelelős: Farkas Zsolti és barátai

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.
Klasszikus

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Zenés színház

Liliom hazatalál

Április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Molnár Ferenc színműből készült világhírű musicalt, a Carouselt. Béres Attila rendezővel a Liliom iránti rajongásáról és a készülő előadásról beszélgettünk.
Klasszikus

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Jazz/World

Női energiáktól pezseg a Jazztavasz

A május 3. és 5. között zajló Jazztavaszon idén három hölgy közvetíti a jazz iránti szenvedélyt – ezúttal basszusgitáron, szaxofonon, illetve énekhanggal.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.