Edu-Art

Magyar dal napja a Zeneakadémiával

2012.08.28. 12:40
Ajánlom
Opera- és dalénekléssel kapcsolatos interaktív színpadi programokkal és hangversenyekkel várják szeptember 9-én az Eötvös10-ben várják az érdeklődőket az LFZE hallgatói.

Délelőtt tíztől Gulyás Dénes tart nyílt operakurzust, 12-től a MoltOpera Társulat "Hogyan csináljunk operát? A népzenétől az operáig, avagy: hogy kerül a csizma az asztalra?" című előadására kerül sor Tőri Csaba karmester vezetésével, a MoltOpera énekesinek közreműködésével. Délután kettőtől Jean Klára színpadi dal-tehetségkutatója következik. Vállalkozó kedvűek szeptember 3-ig jelentkezhetnek a magyardaljelentkezes@gmail.com címen, amennyiben szeretnék kedvenc énekszámukat (lehet opera, operett, musical, dal, sanzon, könnyűzenei és egyéb műfajú is!) élőben, közönség előtt, zongorakísérettel előadni. Négytől Tóth Endre és Czinege Ádám beszélget Fekete Gyula zeneszerzővel, a zeneszerzés tanszék új vezetőjével.

Este hattól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakos növendékei adnak kétrészes koncertet. Közreműködik az egyetem jelenlegi és végzett hallgatóiból alakult zenekar, a Parlarte KamaraSzimfonikusok. Előadók: Kohán Nikolett, Ruszó Alexandra, Halmosi Tímea, Balogh Eszter, Tímár Tímea, Csóka Anita, Szombauer Bálint. A programsorozatot végül éjjelig tartó táncház zárja, melyhez a talpalávalót a Zeneakadémia népzene szakos növendékeiből alakult zenekar húzza. Hangulatfelelős: Farkas Zsolti és barátai

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Szabó István filmje nyitja a ma kezdődő Magyar Mozgókép Szemlét

A szombatig tartó rendezvényen 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet, valamint számos versenyen kívüli filmet vetítenek a Corvin moziban.
Vizuál

Szabó István nem veszi át életműdíját

Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták Szabó István ügynökmúltja miatt.
Klasszikus

A lipcsei kántor, aki mindannyiunkat összeköt – Jön a Bach Bridges fesztivál

Bach és Beethoven lesz a főszereplője az idei Bach Bridges Fesztiválnak március 31. és április 3. között a Budapest Music Centerben. A két korszakalkotó zseni munkássága a jelenkor perspektívájából és a nyugatitól eltérő esztétika fénytörésében is megmutatkozik a fesztivál változatos programjában.
Klasszikus

A mi Kodályunk – Zenés ismeretterjesztő film a mozikban

Március 6-a Kodály Zoltán, a világhírű zeneszerző és népzenekutató halálának évfordulója. A 20. század korszakalkotó zenetudósa előtt tisztelegve, március 11-től érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges ifjú muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Színház

Három alkotás szerzői kaptak idén Kortárs Magyar Dráma-díjat

Székely Csaba, Schwechtje Mihály, valamint Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya szövegét díjazták a Radnóti Zsuzsa által alapított elismeréssel.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.