Edu-Art

Magyar szoprán az ARD énekversenyén

2012.05.17. 13:10
Ajánlom
Sipos Marianna, a Moltopera énekesnője az egyetlen magyar résztvevő az ARD nagynevű nemzetközi zenei versenyén.

Habár a fiatal koloratúrszoprán már eddig is számos elismerést tudhat a magáénak, hiszen kétszeres Fischer Annie-ösztöndíjas, és számos nemzetközi verseny döntőse és különdíjasa, a mostani siker valószínűleg minden eddiginél nagyobb lépés lehet Sipos Marianna életében. A müncheni Internationaler Musikwettbewerb der ARD Németország legnagyobb klasszikus zenei versenye, amelyen minden évben más hangszeresek képviseltetik magukat, énekeseknek pedig 3 évente rendeznek megmérettetést. A versenyt számos német rádió és televízióadó közvetíti, korábbi nyertesei között megtaláljuk Jessye Norman, Thomas Quasthoff, Francisco Araiza, Natalie Gutman vagy Mitsuko Uchida nevét, tiszteletbeli védnökei között Zubin Mehtát és Sir Colin Davist. 

"A kvalifikáció során Tokiótól Fokvároson át Isztambulig mindenhonnan érkeznek a hangfelvételek, amelyek közül csak a legjobbak előadói kapnak meghívást a müncheni fordulókra. Nagyon reméltem, hogy bent leszünk, már csak azért is, mert a következő ARD-versenyre 2015-ig kellett volna várni" - nyilatkozta Ágoston László, a Moltopera társulatigazgatója és az énekesnő menedzsere. A következő hónapokban Kulcsár Janka, szintén Moltopera-tag és frissen Zeneakadémiát végzett korrepetitorral készülnek a megmérettetésre, amelyre szeptember közepén kerül majd sor. A rendkívül megterhelő, négy fordulós döntőn 20 számból álló repertoárral kell megjelenniük, amely Elena bolerójától (Verdi: Szicíliai vecsernye) az Éj Királynője két áriáján át (Mozart: Varázsfuvola) egészen a kortárs dalokig terjed és minden korból, minden stílusból kötelezően válogat.

"Egy emberként örül az egész társulat a hírnek, rengeteg gratulációt kapok, ami nagyon jól esik. Jó olyan helyen dolgozni-énekelni, ahol tudunk örülni egymás sikereinek!"- mondta Sipos Marianna, akivel hamarosan egy hosszabb beszélgetést is olvashatnak a Fidelio.hu virtuális hasábjain.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.